Jakub 24 Napisano 6 Sierpnia 2011 Napisano 6 Sierpnia 2011 Cześć, dzisiaj zacząłem prace nad shermanem od italeri w 1/72. Będzie to mój pierwszy model malowany aerografem także liczę na wasze wsparcie. Zacząłem od przeróbek a konkretnie zrobienia nowych zawiasów z druta miedzianego (zestawowe były masakryczne) zostało jeszcze dorobić je na wieży. Zrobiłem też prawą stronę podwozia Może zrobię mu jeszcze jakąś podstawkę. Pozdrawiam Cytuj
tomek14147 Napisano 6 Sierpnia 2011 Napisano 6 Sierpnia 2011 No te Twoje też szału nie robią. Powinny być bardziej półokrągłe. Zastanawiam się też, czy nie byłoby łatwiej najpierw skleić całą wannę i przykleić ją do nadwozia a dopiero potem zabrać się za przyklejanie wózków. Wiesz już jakimi farbami będziesz malował? Cytuj
mac eyka Napisano 7 Sierpnia 2011 Napisano 7 Sierpnia 2011 O stara ESCI. Zrób obowiązkowo z otwartą komorą silnika. Szkoda nie pokazywać tej gwiazdy. I jak możesz to wymień lufę "siedem piątki". Ta pudełkowa jest nieproporcjonalna. Ogólnie model bardzo przyjemny w budowie. Cytuj
czak45 Napisano 7 Sierpnia 2011 Napisano 7 Sierpnia 2011 Jakbym miał tak dorobić uchwyty to zostawiłbym te zestawowe. Cytuj
Jakub 24 Napisano 7 Sierpnia 2011 Autor Napisano 7 Sierpnia 2011 Witam według waszych opinii poprawiłem uchwyty i mam nadzieję, że teraz są dobre będę malował revellami(troszkę rozcieńczonymi) co do silnika to wciąż się zastanawiam bo mam już pomysł na winetkę Pozdrawiam Cytuj
Jakub 24 Napisano 8 Sierpnia 2011 Autor Napisano 8 Sierpnia 2011 Cześć dzisiaj trochę popracowałem i postanowiłem, że silnika nie daję (użyję go w innym projekcie) jeszcze trzeba dokończyć wieżę i trochę poszpachlować w kilku miejscach Pozdrawiam Cytuj
Jakub 24 Napisano 9 Sierpnia 2011 Autor Napisano 9 Sierpnia 2011 Cześć dzisiaj psiknąłem shermana zielonym(revell 65) Pozdrawiam Cytuj
K_Mazur Napisano 9 Sierpnia 2011 Napisano 9 Sierpnia 2011 A nie lepiej było najpierw dać kolorek czarny a potem bazowy?? Cytuj
Jakub 24 Napisano 9 Sierpnia 2011 Autor Napisano 9 Sierpnia 2011 Najpierw jeszcze dałem ciemny brąz, a potem zieleń Cytuj
Jakub 24 Napisano 10 Sierpnia 2011 Autor Napisano 10 Sierpnia 2011 Dzień dobry, trochę nad nim popracowałem: I dodałem tako mały gratis Pozdrawiam Cytuj
Aleks Kornafel Napisano 10 Sierpnia 2011 Napisano 10 Sierpnia 2011 Kalki krzywo nałożone i się trochę srebrzą. Nieprzemyślane brudzenie (rdzewienie[?]). Napis krzywy i niestaranny. Fotki kiepskiej jakości. Cytuj
skala72 Napisano 10 Sierpnia 2011 Napisano 10 Sierpnia 2011 co do brudzenia, to ostatnio w wolnej chwili kombinowałem fajną metodę, rozrobiłem papkę farb, proszków i kredek dobrze rozcieńczone i wsadziłem model z serii WB. Efekt rewelacyjny, po wyjęciu otrzepać, a jak lekko wyschnie nie miękkim pędzlem wypędzlować, brudzi się tam gdzie trzeba i ogólnie rewelka. Postaram się popełnić to samo na jakimś modelu, to zaprezentuję fotki. Cytuj
Jakub 24 Napisano 10 Sierpnia 2011 Autor Napisano 10 Sierpnia 2011 Chciałem uzyskać efekt pow wyjechaniu z wody za plażę. Scenka ma przedstawiać czołgistę malującego ten napis i patrzącego na niego szeregowca. Kalki w rzeczywistości nie są taki złe, ale postaram się je poprawić. Cytuj
Jakub 24 Napisano 12 Sierpnia 2011 Autor Napisano 12 Sierpnia 2011 Zapraszam do galerii: viewtopic.php?f=68&t=28372&p=432780#p432780 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi