Skocz do zawartości

M4A1 sherman Italeri 1/72

Jakub 24

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, dzisiaj zacząłem prace nad shermanem od italeri w 1/72. Będzie to mój pierwszy model malowany aerografem także liczę na wasze wsparcie.

Zacząłem od przeróbek a konkretnie zrobienia nowych zawiasów z druta miedzianego (zestawowe były masakryczne) zostało jeszcze dorobić je na wieży.

9cda1d953edec711med.jpg

6898a8fc24e8e175med.jpg

4798850c62290daemed.jpg

b068e4e3c95cd788med.jpg

9e206db79a282dd8med.jpg

Zrobiłem też prawą stronę podwozia

0e17a14ef6b0c79cmed.jpg

Może zrobię mu jeszcze jakąś podstawkę.

Pozdrawiam

No te Twoje też szału nie robią. Powinny być bardziej półokrągłe. Zastanawiam się też, czy nie byłoby łatwiej najpierw skleić całą wannę i przykleić ją do nadwozia a dopiero potem zabrać się za przyklejanie wózków.

Wiesz już jakimi farbami będziesz malował?

O stara ESCI.

Zrób obowiązkowo z otwartą komorą silnika. Szkoda nie pokazywać tej gwiazdy.

I jak możesz to wymień lufę "siedem piątki".

Ta pudełkowa jest nieproporcjonalna.

Ogólnie model bardzo przyjemny w budowie.

Witam

według waszych opinii poprawiłem uchwyty i mam nadzieję, że teraz są dobre

852ef31683b183c1med.jpg

1a0844a8d421af03med.jpg

2661140c5745f692med.jpg

dbc08d4088c8f197med.jpg

ad59ff5c2f1cb496med.jpg

będę malował revellami(troszkę rozcieńczonymi) co do silnika to wciąż się zastanawiam bo mam już pomysł na winetkę

Pozdrawiam

Cześć

dzisiaj trochę popracowałem i postanowiłem, że silnika nie daję (użyję go w innym projekcie) jeszcze trzeba dokończyć wieżę i trochę poszpachlować w kilku miejscach

7465c16d47b7c935med.jpg

4e46044bc24c375emed.jpg

043bcf3014711588med.jpg

5d73cdf642ce3877med.jpg

5ba806612a9df384med.jpg

b3217b56e2d76b9dmed.jpg

5a30d3bb2502ba30med.jpg

Pozdrawiam

co do brudzenia, to ostatnio w wolnej chwili kombinowałem fajną metodę, rozrobiłem papkę farb, proszków i kredek dobrze rozcieńczone i wsadziłem model z serii WB. Efekt rewelacyjny, po wyjęciu otrzepać, a jak lekko wyschnie nie miękkim pędzlem wypędzlować, brudzi się tam gdzie trzeba i ogólnie rewelka.

Postaram się popełnić to samo na jakimś modelu, to zaprezentuję fotki.

Chciałem uzyskać efekt pow wyjechaniu z wody za plażę. Scenka ma przedstawiać czołgistę malującego ten napis i patrzącego na niego szeregowca. Kalki w rzeczywistości nie są taki złe, ale postaram się je poprawić.