Jakub 24 Napisano 6 Sierpnia 2011 Share Napisano 6 Sierpnia 2011 Cześć, dzisiaj zacząłem prace nad shermanem od italeri w 1/72. Będzie to mój pierwszy model malowany aerografem także liczę na wasze wsparcie. Zacząłem od przeróbek a konkretnie zrobienia nowych zawiasów z druta miedzianego (zestawowe były masakryczne) zostało jeszcze dorobić je na wieży. Zrobiłem też prawą stronę podwozia Może zrobię mu jeszcze jakąś podstawkę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 6 Sierpnia 2011 Share Napisano 6 Sierpnia 2011 No te Twoje też szału nie robią. Powinny być bardziej półokrągłe. Zastanawiam się też, czy nie byłoby łatwiej najpierw skleić całą wannę i przykleić ją do nadwozia a dopiero potem zabrać się za przyklejanie wózków. Wiesz już jakimi farbami będziesz malował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mac eyka Napisano 7 Sierpnia 2011 Share Napisano 7 Sierpnia 2011 O stara ESCI. Zrób obowiązkowo z otwartą komorą silnika. Szkoda nie pokazywać tej gwiazdy. I jak możesz to wymień lufę "siedem piątki". Ta pudełkowa jest nieproporcjonalna. Ogólnie model bardzo przyjemny w budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 7 Sierpnia 2011 Share Napisano 7 Sierpnia 2011 Jakbym miał tak dorobić uchwyty to zostawiłbym te zestawowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub 24 Napisano 7 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 7 Sierpnia 2011 Witam według waszych opinii poprawiłem uchwyty i mam nadzieję, że teraz są dobre będę malował revellami(troszkę rozcieńczonymi) co do silnika to wciąż się zastanawiam bo mam już pomysł na winetkę Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub 24 Napisano 8 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 8 Sierpnia 2011 Cześć dzisiaj trochę popracowałem i postanowiłem, że silnika nie daję (użyję go w innym projekcie) jeszcze trzeba dokończyć wieżę i trochę poszpachlować w kilku miejscach Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub 24 Napisano 9 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2011 Cześć dzisiaj psiknąłem shermana zielonym(revell 65) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K_Mazur Napisano 9 Sierpnia 2011 Share Napisano 9 Sierpnia 2011 A nie lepiej było najpierw dać kolorek czarny a potem bazowy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub 24 Napisano 9 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2011 Najpierw jeszcze dałem ciemny brąz, a potem zieleń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub 24 Napisano 10 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 10 Sierpnia 2011 Dzień dobry, trochę nad nim popracowałem: I dodałem tako mały gratis Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 10 Sierpnia 2011 Share Napisano 10 Sierpnia 2011 Kalki krzywo nałożone i się trochę srebrzą. Nieprzemyślane brudzenie (rdzewienie[?]). Napis krzywy i niestaranny. Fotki kiepskiej jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 10 Sierpnia 2011 Share Napisano 10 Sierpnia 2011 co do brudzenia, to ostatnio w wolnej chwili kombinowałem fajną metodę, rozrobiłem papkę farb, proszków i kredek dobrze rozcieńczone i wsadziłem model z serii WB. Efekt rewelacyjny, po wyjęciu otrzepać, a jak lekko wyschnie nie miękkim pędzlem wypędzlować, brudzi się tam gdzie trzeba i ogólnie rewelka. Postaram się popełnić to samo na jakimś modelu, to zaprezentuję fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub 24 Napisano 10 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 10 Sierpnia 2011 Chciałem uzyskać efekt pow wyjechaniu z wody za plażę. Scenka ma przedstawiać czołgistę malującego ten napis i patrzącego na niego szeregowca. Kalki w rzeczywistości nie są taki złe, ale postaram się je poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub 24 Napisano 11 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2011 Pomalowałem kukiełki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 11 Sierpnia 2011 Share Napisano 11 Sierpnia 2011 Dobre malowanie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub 24 Napisano 11 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2011 Dobre malowanie! Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub 24 Napisano 12 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 12 Sierpnia 2011 Zapraszam do galerii: viewtopic.php?f=68&t=28372&p=432780#p432780 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi