Skocz do zawartości

Sherman Firefly Vc 1:35 Tasca

pan_piotrek

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 132
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Wiem że nie moge zepsuć ale nei wychodzi mi tak jak chcę. Próbowałem różnie to robić i zawsze efekt jest podobny. Spójrz na model sprzed zmywania. Efekt jest bardzo zbliżony. A nie o to mi chodzi. Nie mam pomysłu co z tym fantem zrobić i muszę to jeszcze przemyśleć.

zrób tak jak na lewej stronie wieży, to najlepszy chyba kawałek. masz komfort bo jak już pisano w najgorszym razie zmyjesz oleje i tyle. swoją drogą może to wcale nie najgorsze wyjście. żółty przydaje się w biedronce na takim kolorze ale chyba z nim przedawkowałeś. można spróbować jeszcze raz.

Tak zrobię. Jutro się za to zabiorę. Zabezpieczyłem się na tą ewentualność dając sido po washu więc mogę zmywać do woli. Pooglądałem zdjęcia różnych modeli i już mniej więcej wiem co chcę osiągnąć. Wieża faktycznie najlepiej wyszła. Tylko zdjęcie prawej strony nieostre. Więc będę kombinował w tę stronę. Wiecie to nie jest tak że nie umiem robić zacieków ;) Po prostu chcę osiągnąć inny efekt niż zazwyczaj i poruszam się po omacku trochę.

Wiem że umiesz. Bardziej chodzi o to, że my nie za bardzo wiemy jaka jest twoja wizja i też komentuje po omacku, opierając się na naszym widzi mi się artystycznym, he, he.Ale najważniejsze że wiesz do czego dążysz. Będzie ładny Shermi, tego jestem pewny.

ale biedronka nie służy raczej do robienia zacieków tylko przebarwień powierzchni, żeby ją zróżnicowac kolorystycznie. stąd może problem. zrób klasyczną biedronkę żeby zróżnicować powierzchnię, zabezpiecz sido a na to zrób prawdziwe zacieki rozrzedzonymi olejami.

Taka mała ustawka jak wyobrażam sobie dioramke. Jeśli macie jakieś uwagi do kompozycji walcie. Zastanawiam się czy zrobić tam kawałek bruku czy normalnej polnej drogi. Dojdzie tam kawałek płotka, gruz roślinność. Figurantów będzie dwóch jeden w czołgu drugi niosący karnister jak na zdjęciu. Postanowiłem nie dawać za dużo klamotów na czołg jak w poprzedniej wersji. Kilka gratów na wieże wystarczy.

DSC_0357.jpg

DSC_0362.jpg

To jest belgian village house według nazwy, stąd polna droga . Widać w belgii mieli porządne domy na wsiach ;) Plan jest taki że sherman stanął sobie obok tego budynku uzupełnić paliwo. Zastanawiam się czy nie za ciasno na tej dioramce będzie muszę sobie wszystko rozrysować. Trzeba będzie założyć wątek w dziale dioramy chyba.

Pracę nad modelem dobiegają końca. Czołg został symbolicznie przykurzony. Poprawię jeszcze malowanie bandaży i narzędzi. Odejmę kilka ogniw z gąsienicy i właściwie gotowe. Pracę nad dioramą są prowadzone w osobnym wątku w odpowiednim dziale.

DSC_0422.jpg

DSC_0424.jpg

DSC_0429.jpg

DSC_0433.jpg

DSC_0434.jpg