pan_piotrek Napisano 11 Maja 2012 Autor Share Napisano 11 Maja 2012 A mi się wydaję że się w rozwoju zatrzymałem i wygląda podobnie jak poprzednie :/. W sensie staram się jak nigdy a wychodzi jak zawsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 11 Maja 2012 Share Napisano 11 Maja 2012 ... i wygląda podobnie jak poprzednie ... Bo tak jest,ja bym te żółte to w ogóle zlikwidował a ciemne roztarł jeszcze mocniej ,ja stosuje taka metodę:jak już niewiele widzę tych zacieków to jest OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 11 Maja 2012 Autor Share Napisano 11 Maja 2012 Strasznie się męczę z tym shermanem. Muszę od niego odpocząć bo inaczej dalej będzie kicha wychodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 11 Maja 2012 Share Napisano 11 Maja 2012 Ścieraj dalej. Jeszcze trochę i będzie git. Olei zepsuć się nie da. Najwyżej je zmyjesz i od nowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 11 Maja 2012 Autor Share Napisano 11 Maja 2012 Wiem że nie moge zepsuć ale nei wychodzi mi tak jak chcę. Próbowałem różnie to robić i zawsze efekt jest podobny. Spójrz na model sprzed zmywania. Efekt jest bardzo zbliżony. A nie o to mi chodzi. Nie mam pomysłu co z tym fantem zrobić i muszę to jeszcze przemyśleć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 11 Maja 2012 Share Napisano 11 Maja 2012 zrób tak jak na lewej stronie wieży, to najlepszy chyba kawałek. masz komfort bo jak już pisano w najgorszym razie zmyjesz oleje i tyle. swoją drogą może to wcale nie najgorsze wyjście. żółty przydaje się w biedronce na takim kolorze ale chyba z nim przedawkowałeś. można spróbować jeszcze raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 11 Maja 2012 Autor Share Napisano 11 Maja 2012 Tak zrobię. Jutro się za to zabiorę. Zabezpieczyłem się na tą ewentualność dając sido po washu więc mogę zmywać do woli. Pooglądałem zdjęcia różnych modeli i już mniej więcej wiem co chcę osiągnąć. Wieża faktycznie najlepiej wyszła. Tylko zdjęcie prawej strony nieostre. Więc będę kombinował w tę stronę. Wiecie to nie jest tak że nie umiem robić zacieków ;) Po prostu chcę osiągnąć inny efekt niż zazwyczaj i poruszam się po omacku trochę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 12 Maja 2012 Share Napisano 12 Maja 2012 Wiem że umiesz. Bardziej chodzi o to, że my nie za bardzo wiemy jaka jest twoja wizja i też komentuje po omacku, opierając się na naszym widzi mi się artystycznym, he, he.Ale najważniejsze że wiesz do czego dążysz. Będzie ładny Shermi, tego jestem pewny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 12 Maja 2012 Share Napisano 12 Maja 2012 ale biedronka nie służy raczej do robienia zacieków tylko przebarwień powierzchni, żeby ją zróżnicowac kolorystycznie. stąd może problem. zrób klasyczną biedronkę żeby zróżnicować powierzchnię, zabezpiecz sido a na to zrób prawdziwe zacieki rozrzedzonymi olejami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 12 Maja 2012 Autor Share Napisano 12 Maja 2012 Dobra zmyłem i zrobiłem na nowo. Teraz wygląda mniej więcej tak jak chciałem. Teraz przykurze od dołu i będzie gotowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 12 Maja 2012 Share Napisano 12 Maja 2012 za...ście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 12 Maja 2012 Share Napisano 12 Maja 2012 szacuneczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 12 Maja 2012 Share Napisano 12 Maja 2012 I można? Można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 13 Maja 2012 Share Napisano 13 Maja 2012 no i ślicznie :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin93 Napisano 13 Maja 2012 Share Napisano 13 Maja 2012 Teraz jest o wiele lepiej, obserwuje dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 13 Maja 2012 Share Napisano 13 Maja 2012 No no wygląda coraz lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 13 Maja 2012 Share Napisano 13 Maja 2012 Nie ma to jak presja społeczeństwa. I wilk jest syty i owca cała. Dużo lepiej teraz wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 13 Maja 2012 Autor Share Napisano 13 Maja 2012 Podejrzewam że wam się podoba ;) Od tego jesteście żeby wywierać presję :p A podwozie też się podoba ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 13 Maja 2012 Autor Share Napisano 13 Maja 2012 Taka mała ustawka jak wyobrażam sobie dioramke. Jeśli macie jakieś uwagi do kompozycji walcie. Zastanawiam się czy zrobić tam kawałek bruku czy normalnej polnej drogi. Dojdzie tam kawałek płotka, gruz roślinność. Figurantów będzie dwóch jeden w czołgu drugi niosący karnister jak na zdjęciu. Postanowiłem nie dawać za dużo klamotów na czołg jak w poprzedniej wersji. Kilka gratów na wieże wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 13 Maja 2012 Share Napisano 13 Maja 2012 CHyba polna droga do takiego budynku to nie bardzo. Raczej bruk i jakiś chodnik też by sie przydał. No chyba że budynek fabryczny to może jakieś płyty betonowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 13 Maja 2012 Autor Share Napisano 13 Maja 2012 To jest belgian village house według nazwy, stąd polna droga . Widać w belgii mieli porządne domy na wsiach ;) Plan jest taki że sherman stanął sobie obok tego budynku uzupełnić paliwo. Zastanawiam się czy nie za ciasno na tej dioramce będzie muszę sobie wszystko rozrysować. Trzeba będzie założyć wątek w dziale dioramy chyba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 19 Maja 2012 Autor Share Napisano 19 Maja 2012 Pracę nad modelem dobiegają końca. Czołg został symbolicznie przykurzony. Poprawię jeszcze malowanie bandaży i narzędzi. Odejmę kilka ogniw z gąsienicy i właściwie gotowe. Pracę nad dioramą są prowadzone w osobnym wątku w odpowiednim dziale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 19 Maja 2012 Share Napisano 19 Maja 2012 (edytowane) Bardzo ładnie ,nie podoba mi sie tylko ten biały zaciek na zadzie wozu. Piotra a za pasówka i młotek na czym sie trzymają? Edytowane 19 Maja 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 19 Maja 2012 Autor Share Napisano 19 Maja 2012 A wyskoczyły mi po kurzeniu Widocznie pigment lepiej przyczepia sie do zacieków niż do podkładu i stąd ten efekt. Nawet mi się spodobały więc zostawiłem. ale to kwestia przetarcia pędzlem żeby je usunąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 19 Maja 2012 Share Napisano 19 Maja 2012 (edytowane) Piotr a za pasówka i młotek na czym sie trzymają? Edytowane 19 Maja 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi