hubert72 Napisano 13 Sierpnia 2011 Share Napisano 13 Sierpnia 2011 (edytowane) Kilka dni temu udało mi się skończyć tytułowego,żywicznego MLRS'a .Praca trwała grubo ponad 1 miesiąc. Zestaw startowy to leciwy, kiepski wypust ARMO 1/72(jeden z pierwszych). Nie była to łatwa , miła i przyjemna praca jak by się mogło wydawać . Od podstaw i z innych elementów wykonałem to co widoczne na foto poniżej : Jednostka do której pierwotnie należała wyrzutnia: A Battery 94th Field Artillery 1st Armored Division z okresu operacji Desert Storm .Malowanie wykonane farbami z serii Mr.Hobby .Ślady eksploatacji to pigmenty Mig i farby vallejo. Pakunek to żywice black-dog i kartony zakupione na allegro. Kalki wykonane na zamówienie. Z tego miejsca chciałbym serdecznie podziękować Piotrowi(rtoipmodest) za przekazanie układu jezdego z bradley'a , figurek oraz tabliczki z grawertonem i Zbyszkowi (TankRed1070) za projekt kalek . Należy się duże .Teraz czas na fotki : I na koniec jeszcze dwie: Edytowane 13 Sierpnia 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 13 Sierpnia 2011 Share Napisano 13 Sierpnia 2011 Zdjęcia nie pomalowanego modelu - miazga. Dałeś czadu z walorką. Efekt finalny bardzo fajny i pełen smaczków. Propozycja moja jest taka, żebyś do takich projektów, jak ten, gdzie waloryzujesz co się da i czego się nie da, robił warsztaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 13 Sierpnia 2011 Share Napisano 13 Sierpnia 2011 Niesamowity. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bushi Napisano 13 Sierpnia 2011 Share Napisano 13 Sierpnia 2011 Super model. Wyciągnąłeś z gniota ARMO co się da. za to żeby było więcej takich modeli na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 13 Sierpnia 2011 Share Napisano 13 Sierpnia 2011 Zgadzam się z przedmówcami... model jest naprawdę genialny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 13 Sierpnia 2011 Share Napisano 13 Sierpnia 2011 Brawo. Podobają mi się figurki - czy to nie Twój debiut Ładnie przerobiłeś SAW (no i ten pasek). Bardzo ładna parka - dorobiłeś fish tail? Ziemia chyba lekko przekombinowana. Kiedy zabieramy się za Bibery? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 13 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 13 Sierpnia 2011 Tak, dokładnie Piotrek - figury to mój debiut W sumie tak mnie wkręciły, że mam kilka planów odnośnie modeli z wykorzystaniem pozorantów... W SAW'ie dodałem górny chwyt, dwupunktowe zawieszenie i kolbe . Parke niestety zrobiłem jednakowej długości na całym obwodzie bez ''fish tail'a'' co nie zmienia faktu , że figurek w nią odziany bardzo mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 13 Sierpnia 2011 Share Napisano 13 Sierpnia 2011 . Parke niestety zrobiłem jednakowej długości na całym obwodzie bez ''fish tail'a'' : W sumie to nie problem bo za plecami ma bryłę pojazdu, zresztą kto się wyznaje na mundurkach Chyba niezbyt dobrze się przyglądałeś parce bo na górze są 4 sznurki i dwa w pasie + dwa w ogonie. Ja w swojej parce ich nie robiłem bo są naprawde cieniutkie (jak sznurowadła). Jeszcze raz gratulacje zamiast Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 13 Sierpnia 2011 Share Napisano 13 Sierpnia 2011 Bardzo fajnie wygląda ten modelik. Świetny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 15 Sierpnia 2011 Share Napisano 15 Sierpnia 2011 Hubert, pięknie wyszedł MLRS. Cieszę się, że w końcu pojawiły się u Ciebie figurki i podstawka. teraz już nie będziesz miał wymówki Co do podstawki to muszę się zgodzić z Piotrem. Ziemia za bardzo pzrekombinowana, ale pierwsze koty za płoty. pozdrawiam Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 15 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2011 Dzięki za miłe słowa piaseczek bez problemu mogę jeszcze przeciągnać mig'iem + fixerem dla ujednolicenia odcienia Korci mnie aby jedną z fotek wmontować w obraz CNN -ot taki fotomontażyk , niestety aż takich umiejętności nie posiadam Może byłby ktoś chętny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 15 Sierpnia 2011 Share Napisano 15 Sierpnia 2011 Kiedyś w TV widziałem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 15 Sierpnia 2011 Share Napisano 15 Sierpnia 2011 Bardzo ładna katiuszka I tempo jak na tyle zmian zabójcze wręcz. Miesiąc to ja bym pewnie się zastanawiał od czego zacząć Podoba mi się zdecydowanie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi