skell Napisano 23 Sierpnia 2011 Share Napisano 23 Sierpnia 2011 Gratuluję Fotki Admina! Co do kosztów - należy jeszcze dodać koszty dokumentacji oraz bezcenne godziny poświęcowne na pracę nad modelem. BTW, jakby ktoś wiedział gdzie można zakupić "czas na model" to prosze dać mi znać ;-) Pozdrawiam skell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aphar Napisano 23 Sierpnia 2011 Share Napisano 23 Sierpnia 2011 Dzięki Macisso za komentarz. Tego mi właśnie brakowało. Tak na marginesie, można by wprowadzić na forum taki dobry zwyczaj, nową świecką tradycję czy coś podobnego, aby każdy warsztat i/lub galeria była uzupełniona o podobny komentarz/ocenę wykorzystanego zestawu. Takie parę zdań, subiektywną ocenę tego co zostało wykorzystane i czy warto zainwestować niemałe przecież pieniądze tak w model, a może głównie w dodatki. Myślę, że wnosiłoby to wiele do tych wątków i znacząco zwiększyłoby ich oglądalność. [nie wiem czy to dobre miejsce na tego typu pomysły, mam nadzieję że jakiś admin tu zajrzy] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 23 Sierpnia 2011 Share Napisano 23 Sierpnia 2011 Panowie, zapomnieliście o kosztach związanych z zakupem wolnego czasu i ciszy (czytać: wysłać żonę/dziewczynę na zakupy) ... Maciek, porównując z Twoimi kosztami (moje podaje z wysyłką): - Musashi: 200 PLN - Blachy Edka: 180 PLN - Lufy: 80 PLN - Pokład + Kabel Demagnetyzujący: 190 PLN - zestaw samolotów: 50 PLN RAZEM: 700 PLN Chemii nie liczę... ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Macisso Napisano 23 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2011 Maciek, porównując z Twoimi kosztami (moje podaje z wysyłką):- Musashi: 200 PLN - Blachy Edka: 180 PLN - Lufy: 80 PLN - Pokład + Kabel Demagnetyzujący: 190 PLN - zestaw samolotów: 50 PLN RAZEM: 700 PLN Chemii nie liczę... ... Wniosek nasuwa się jeden. Żeby wykonać model mocno zdetalizowany trzeba sporo zainwestować kasy. Nie mniej jeśli podzielić cały ten szmal przez ilość miesięcy jakie trwa składanie tego do kupy (w moim przypadku jakieś 16 miesięcy) to jak na hobby nie jest to drogi sport Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 23 Sierpnia 2011 Share Napisano 23 Sierpnia 2011 A kogo obchodzą pieniądze, jeżeli robi się to, co się lubi, a może nawet kocha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abir24 Napisano 24 Sierpnia 2011 Share Napisano 24 Sierpnia 2011 A kogo obchodzą pieniądze, jeżeli robi się to, co się lubi, a może nawet kocha Wniosek nasuwa się jeden. Żeby wykonać model mocno zdetalizowany trzeba sporo zainwestować kasy. Nie mniej jeśli podzielić cały ten szmal przez ilość miesięcy jakie trwa składanie tego do kupy (w moim przypadku jakieś 16 miesięcy) to jak na hobby nie jest to drogi sport Maciek, porównując z Twoimi kosztami (moje podaje z wysyłką):- Musashi: 200 PLN - Blachy Edka: 180 PLN - Lufy: 80 PLN - Pokład + Kabel Demagnetyzujący: 190 PLN - zestaw samolotów: 50 PLN RAZEM: 700 PLN Chemii nie liczę... ... Wniosek nasuwa się jeden. Żeby wykonać model mocno zdetalizowany trzeba sporo zainwestować kasy. Nie mniej jeśli podzielić cały ten szmal przez ilość miesięcy jakie trwa składanie tego do kupy (w moim przypadku jakieś 16 miesięcy) to jak na hobby nie jest to drogi sport Myślę, że to jeszcze nie koniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abir24 Napisano 24 Sierpnia 2011 Share Napisano 24 Sierpnia 2011 A kogo obchodzą pieniądze, jeżeli robi się to, co się lubi, a może nawet kocha Maciek, porównując z Twoimi kosztami (moje podaje z wysyłką):- Musashi: 200 PLN - Blachy Edka: 180 PLN - Lufy: 80 PLN - Pokład + Kabel Demagnetyzujący: 190 PLN - zestaw samolotów: 50 PLN RAZEM: 700 PLN Chemii nie liczę... ... Wniosek nasuwa się jeden. Żeby wykonać model mocno zdetalizowany trzeba sporo zainwestować kasy. Nie mniej jeśli podzielić cały ten szmal przez ilość miesięcy jakie trwa składanie tego do kupy (w moim przypadku jakieś 16 miesięcy) to jak na hobby nie jest to drogi sport Myślę, że to jeszcze nie koniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 27 Sierpnia 2011 Share Napisano 27 Sierpnia 2011 Nie mniej jeśli podzielić cały ten szmal przez ilość miesięcy jakie trwa składanie tego do kupy (w moim przypadku jakieś 16 miesięcy) to jak na hobby nie jest to drogi sport Zgadza się (a w niektórych przypadkach ilość miesięcy może sięgać 24 lub 36) ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 2 Września 2011 Share Napisano 2 Września 2011 Fantastyczny ! olinowanie, detale śródokręcia...mniam, mniam...jest co oglądać Gratuluję ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 6 Września 2011 Share Napisano 6 Września 2011 Przyłączam się do zachwytów Kolegów, warsztat śledziłem praktycznie od początku. Gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarris Napisano 4 Października 2011 Share Napisano 4 Października 2011 Generalnie to czapki z glow- mam nadzieje, ze moj Tirpitz choc zblizy sie jakoscia do twojego Bismarck'a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Macisso Napisano 6 Października 2011 Autor Share Napisano 6 Października 2011 Generalnie to czapki z glow- mam nadzieje, ze moj Tirpitz choc zblizy sie jakoscia do twojego Bismarck'a Przyłączam się do zachwytów Kolegów, warsztat śledziłem praktycznie od początku. Gratuluję Fantastyczny !olinowanie, detale śródokręcia...mniam, mniam...jest co oglądać Gratuluję ! Bardzo dziękuję za pochlebne opinie. Niewątpliwie cieszą Co prawda sam podchodzę do modelu dużo bardziej krytycznie (jak każdy z nas chyba) nie mniej jak na pierwszy... To chyba może być Jeszcze raz dzięki i pozdrawiam Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schibur Napisano 8 Października 2011 Share Napisano 8 Października 2011 Genialny! Macisso kufel to chyba za mala nagroda wzamian za prace jaka wlozyles w ten model Cala relacja przeczytana jednym tchem, juz mialem rezygnowac z Bismarcka na rzecz czegos mniejszego, jednak po przeczytaniu postanowilem nie odwolywac zamowienia Doczepiam sie do prosb o dioramke! Pozdrawiam Schibur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Macisso Napisano 9 Października 2011 Autor Share Napisano 9 Października 2011 Dzięki Schibur. Cieszę się że model zainspirował Cię do zmierzenia się z tym wyzwaniem i nie zmieniasz planów. Mam nadzieję że będzie relacja i pozwolisz nam śledzić postępy prac. Co do dzioramy.... Nadchodzi dobry czas na zabawę z modelami. Pogoda się psuje, a koniec sezonu w moim zawodzie pozwoli na wiele chwil relaksu z lupą na oczach Na pewno w tym miesiącu Bismarck spocznie na dioramie Pozdrawiam Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 12 Października 2011 Share Napisano 12 Października 2011 Na pewno w tym miesiącu Bismarck spocznie na dioramie Czekamy zatem na update ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulepiok Napisano 7 Października 2012 Share Napisano 7 Października 2012 Fantastyczny !!! czy ja kiedyś osiągnę zbliżony poziom ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 17 Października 2012 Share Napisano 17 Października 2012 Przepiękny model. Dobrze, że ktoś odkopał temat, bo nigdy nie wpadłem na ten temat. Piękny, to pisałem, najważniejsze, że nie wygląda jak zabawka tylko jak prawdziwy okręt. Wspaniale! Mimo, że temat kosztów modeli sprzed roku to dorzucę swoje trzy grosze, tak dla porównania, jeśli ktoś to przeczyta. Koszty mojego U-995: Model: coś koło 220zł Blachy 100zł Gablota itd + jakaś chemia kupiona specjalnie do tego modelu i zużyta tylko na nim o.O mniej więcej 180zł. Dokumentacja też pewnie koło 100zł W sumie 600zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mamt1971 Napisano 18 Października 2012 Share Napisano 18 Października 2012 Okręt superoski kawał świetnej roboty i na konkurs z nim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 28 Października 2012 Share Napisano 28 Października 2012 Gratulacje! piękna robota ! Koszty kosztami ale każde pieniądze warto zapłacić za to co daje radość, uspokojenie ,odstresowanie maksymalne i błogą słodycz w sercu dla budowniczego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Azazello Napisano 31 Października 2012 Share Napisano 31 Października 2012 O nie nie nie. I jeszcze raz nie! NIE! Stanowczo protestuje. Jak w ogole mozna, toz to sie w glowie nie miesci tak sklejac modele. Tak je przepieknie sklejac. O nie.... moje ego ucierpialo w tym watku okrutnie. Pozwolcie Panowie, ze wiecej tu nie zajrze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 1 Listopada 2012 Share Napisano 1 Listopada 2012 Hehe, więcej tutaj mamy takich kwiatków Swoją drogą, Macisso, im dłużej mu się przypatruję, tym więcej widzę niedoróbek (głównie w malowaniu ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Macisso Napisano 3 Listopada 2012 Autor Share Napisano 3 Listopada 2012 Witam wszystkich po dłuuuuugiej przerwie. Powoli moje problemy lokalowo/mieszkaniowe znikają, a to oznacza że (być może) uda się wrócić do modelowania... Zobaczymy... Forest wiem!!! Pozdrawiam szanownych kolegów z forum i do usłyszenia. Ps. Dziękuję za miłe wpisy jakie ostatnimi czasy pojawiły się w galerii. Nie mniej uwierzcie mi Panowie, ten model można było zrobić jakieś sto razy lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 7 Listopada 2012 Share Napisano 7 Listopada 2012 Móc pewnie można, tylko kto da radę? Jak tam dioramka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Macisso Napisano 16 Listopada 2012 Autor Share Napisano 16 Listopada 2012 Dioramka w planach Jak skończę remont mieszkania to zabiorę się zaległości. Tym bardzie że Z-25 czeka na skończenie, a w pudle leży całkiem pokaźny Tygrys II Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi