Skocz do zawartości

Red Arrows Hawk rozbił się w Bournemouth

Darthradi

Rekomendowane odpowiedzi

Jeden z Hawków Red Arrows rozbił się dziś po pokazach lotniczych w Bournemouth UK. Maszyna spadła na ziemię po zakończonym pokazie podczas lotu w kierunku lotniska. Na razie nie wiadomo który z Hawków spadł ani co się stało z pilotem, postaram się napisać więcej później.

http://www.bbc.co.uk/news/uk-england-14602900

Zdaje się, że w tym zdaniu jest to, co stało się z pilotem:

"One of the local farmers said they'd seen rescue teams pulling the pilot out of the river."

Edytowane przez Gość

Z tego co dziś przeczytałem piszą że pilot został wyrzucony z samolotu i spadochron był otwarty ale zmarł na miejscu wypadku. Smutne to jest, wczoraj i w piątek oglądałem ich jak latali i byli jak zawsze świetni. Dziś wszyscy którzy idą na ostatni dzień pokazów ubierają coś czerwonego, miły gest w stronę Red Arrows.

mimo katastrofy pokazów nie odwołali?

Prawidłowy odruch, uczciwy wobec wszystkich uczestników i widzów. Katastrofa jednego samolotu przeważnie nie wpływa na bezpieczeństwo reszty pokazów (oczywiście po przywróceniu "gotowości bojowej" służb ratowniczych).

Wszystkie samoloty Red Arrows zostały uziemione do czasu wyjaśnienia katastrofy. Zawsze lubiłem ich oglądać mimo że widzialem ich juz sporo razy. Są naprawdę świetni i sprawijają że

każde pokazy ogląda się z przyjemnością. Dziś na pokazach wielu ludzi miało ubrane coś czerwonego (ja też) żeby uczcić pamięć pilota, ktróy z tego co słyszałem specjalnie skierował spadjącą maszynę na obszar niezabudowany.

Wszystkie samoloty Red Arrows zostały uziemione do czasu wyjaśnienia katastrofy(...)

To akurat jest standardowa procedura. Zawsze póki nie zostanie wskazana przyczyna katastrofy zostaje uziemiony typ samoloty, który uległ wypadkowi, żeby uniknąć ewentualnych kolejnych wypadków w sytuacji, gdyby przyczyną była awaria techniczna.

Sorki, że w tym miejscu, ale jakiś czarny weekend lotniczy mamy...

Dziś w Polsce rozbiły się 2 awionetki, spadła paralotnia i motolotnia. W sumie 8 ofiar........

Sorki, że w tym miejscu, ale jakiś czarny weekend lotniczy mamy...

Dziś w Polsce rozbiły się 2 awionetki, spadła paralotnia i motolotnia. W sumie 8 ofiar........

Niby tak ale jeszcze nie było pogody na latanie i nagle wszystkim się wzięło. W sumie to jeszcze dochodzi wypadek szybowca w górach(2 ofiary). Teraz już rodzina na pewno nie pozwoli mi latać

• 2 months later...

Witam,niestety kolejna smutna informacja dzisiaj rano w wypadku zginol kolejny pilot "Czerwonych",nazwiska narazie nie podano, szczegółów takze, wiadomo tylko ze fotel wystrzelił podczas gdy samolot był jeszcze na ziemi.

Dzisiaj podano nazwisko pilota który zginął wczoraj w nieszczęśliwym wypadku był to Flight Lieutenant Sean Cunningham, jednocześnie podobnie jak w zeszłym roku uziemiono wszystkie Hawk-i T1 do czasu ogłoszenia wyników prac komisji. Dowódca Red Arrows ogłosił ze Czerwone strzały będą latać w przyszłym roku.