Rudi Napisano 20 Sierpnia 2011 Share Napisano 20 Sierpnia 2011 Witam wszystkich chętnych do podpatrywania i komentowania mojego kolejnego warsztatu. Tym razem pastwie się nad 4 modelami Attaka w skali 1/72 Panzery sklejone i zapodkładowane. Pz.Kpfw 1 A early: cdn... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 20 Sierpnia 2011 Share Napisano 20 Sierpnia 2011 Jak sklejalność tych Pz. I? Mało subtelne narzędzia na błotnikach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 20 Sierpnia 2011 Share Napisano 20 Sierpnia 2011 Uuu...zanosi się na ciekawą diorkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 20 Sierpnia 2011 Share Napisano 20 Sierpnia 2011 Rudi koniecznie napisz coś więcej na temat modeli Attack. Nie są tanie, ale kuszą mnie tematyką strasznie i jak ten baca: wahom sie. Warto? Słyszałem różne opinie na temat ich Panzer I i II. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neptun1939 Napisano 20 Sierpnia 2011 Share Napisano 20 Sierpnia 2011 Ooo... wrzesień '39. Z miłą chcią będę podglądał. Jaki jest plan dioramki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudi Napisano 20 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2011 Na wszystkie pytania odpowiem , ale pozwólcie mi najpierw wkleić wszystkie zdjęcia z dotychczasowych prac Lecimy dalej: kl.Pz.Bef.Wg. 1 A late I na koniec Pz.Kpfw. 2 c - dwie sztuki: Na dzisiaj tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 20 Sierpnia 2011 Share Napisano 20 Sierpnia 2011 Też jestem ciekawy modeli tej firmy. Oczywiście będę oglądał przebieg prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudi Napisano 21 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2011 Jak sklejalność tych Pz. I? Mało subtelne narzędzia na błotnikach... Oj z narzędziami to szału nie ma.Co do sklejalności - raczej średnio. przy spasowaniu niektórych większych elementów nie obejdzie się bez szpachli, albo szlifowania. Tyczy to się głównie Panzer 2, Panzer 1 i befels Panzer 1 (praktycznie ta sama zawartość pudełka) są spasowane troche lepiej. Rudi koniecznie napisz coś więcej na temat modeli Attack. Nie są tanie, ale kuszą mnie tematyką strasznie i jak ten baca: wahom sie. Warto? Słyszałem różne opinie na temat ich Panzer I i II. Ceny jak u Dragona a jakość gorsza, ale cóż począć jak alternatywy nie ma. Na plus trzeba zaliczyć ładne elementy żywiczne w tych zestawach, choć niestety dosyć kruche i łamliwe. Części odlane ładnie, bez przesunięć form i śladów wypychaczy.Sporo bardzo małych elementów, trudnych do obróbki i przyklejenia, ze względu na wielkość oczywiście. No i te instrukcje - po prostu masakra. Mało czytelne, część elementów w ogóle pomijają albo wskazują w nie właściwych miejscach. Bez zdjęć modeli i pojazdów rzeczywistych nie ma co się brać do roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudi Napisano 22 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2011 Uuu...zanosi się na ciekawą diorkę. Się okaże. Ooo... wrzesień '39. Z miłą chcią będę podglądał. Jaki jest plan dioramki? Pluton dowódcy kompanii czołgów lekkich przejeżdżający polną drogą wzdłuż lasu. Ot i cała historyja. Taki jest przynajmniej plan roboczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 23 Sierpnia 2011 Share Napisano 23 Sierpnia 2011 Nie moja skala ale temat ciekawy będę zaglądał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudi Napisano 25 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2011 Mam problem przy Panzer II c z zaznaczonym poniżej elementem na tłumiku. Montować, czy nie ? Na niektórych zdjęciach archiwalnych jest, a na innych go nie ma. A tak w ogóle co to jest i do czego służy ? Jakaś modyfikacja tłumika ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 25 Sierpnia 2011 Share Napisano 25 Sierpnia 2011 Nie są to przypadkiem wyrzutniki granatów dymnych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudi Napisano 31 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2011 Nie są to przypadkiem wyrzutniki granatów dymnych? A całkiem możliwe. Widziałem takie również z tyłu kadłuba Panzer III, z kolei na zdjęciach Panzer II c z kampanii wrześniowej nie znalazłem, więc odpuszczam ten element. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudi Napisano 3 Września 2011 Autor Share Napisano 3 Września 2011 Na modele poszła baza - Tamiya XF-63 + Tamiya X-2 , w stosunku 70% - 30% Jutro biorę się za cieniowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 3 Września 2011 Share Napisano 3 Września 2011 Zamierzasz robić jakieś cieniowanie koloru bazowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudi Napisano 4 Września 2011 Autor Share Napisano 4 Września 2011 Zamierzasz robić jakieś cieniowanie koloru bazowego? Tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudi Napisano 5 Września 2011 Autor Share Napisano 5 Września 2011 Moja wariacja w temacie CM. Co o tym sądzicie ? Niestety jakość zdjęć kiepska ( próbuje na różne sposoby, ale z mojego aparatu nie wiele da się wyciągnąć ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 5 Września 2011 Share Napisano 5 Września 2011 Modele prezentuja się już ciekawie. Czekam na dioramę. Mała a właściwie duża dygresja, czołgu kl.Pz.Bef.Wg. 1 A we wrześniu na naszych drogach nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 5 Września 2011 Share Napisano 5 Września 2011 Jak dla mnie w porządku. Po wszystkich zabiegach kolorki powinny się ładnie stonować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Września 2011 Share Napisano 6 Września 2011 Ładne cieniowanie jak na takie maleństwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudi Napisano 8 Września 2011 Autor Share Napisano 8 Września 2011 Dziękuje za wszystkie opinie i komentarze . Mała a właściwie duża dygresja, czołgu kl.Pz.Bef.Wg. 1 A we wrześniu na naszych drogach nie było. Jarku czy na pewno żadne z tych pojazdów nie dotrwały do kampanii Polskiej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 8 Września 2011 Share Napisano 8 Września 2011 Pewnie dotrwały, ale w kampani nie brały udziału. Nie ma ich na żadnym zdjeciu z września. Większość wysłano do Hiszpanii. Coś zostało do 1939 r. ale nie w jednostakach bojowych. W wiarygodnych ksiażkach niemieckich (Panzertruppen - Jentz) nie występują na stanie we wrześniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudi Napisano 9 Września 2011 Autor Share Napisano 9 Września 2011 No cóż, w związku z takimi argumentami nie pozostaje mi nic innego, jak wykluczenie kl.Pz.Bef.Wg. 1 A z projektu, a szkoda bo najładniejszy z całej gromadki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 9 Września 2011 Share Napisano 9 Września 2011 Zrób go na "hiszpana". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudi Napisano 13 Września 2011 Autor Share Napisano 13 Września 2011 Zrób go na "hiszpana". A wiesz, że o tym samym pomyślałem? Nie posiadam niestety żadnych wiarygodnych schematów malowań dla ''Gruppe Drohne'' Byłbym wdzięczny za wszelką pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi