Konrad C Napisano 1 Października 2011 Share Napisano 1 Października 2011 Loctite posiadam 6 sztuk - są świetne i zawsze kleje nimi cały model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 5 Października 2011 Autor Share Napisano 5 Października 2011 Mały update; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 5 Października 2011 Share Napisano 5 Października 2011 Blacharka wygląda świetnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 5 Października 2011 Autor Share Napisano 5 Października 2011 Dzięki. Szczerze mówiąc to już mam powoli dość tych blaszek Jeszcze trochę i mam nadzieję malować.Nie mam tylko żadnego pomysłu jak na razie na kamo. Jest tak mało fotek Pumy z kamuflażem,że nie ma w zasadzie w czym wybierać za bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 8 Października 2011 Autor Share Napisano 8 Października 2011 Malowanie zbliża się dużymi krokami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 8 Października 2011 Share Napisano 8 Października 2011 Po twoim modelu widać, że warto inwestować w blacharkę. Nie maluj go tak jest super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 8 Października 2011 Share Napisano 8 Października 2011 Panie kocie, czapka z głowy z mojej strony. Pumciak wspaniały. mocna robota z tymi blaszkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 9 Października 2011 Autor Share Napisano 9 Października 2011 Dzięki panowie. Ostatnia fotka,model oblaszkowany i umyty idzie w podkład. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 9 Października 2011 Share Napisano 9 Października 2011 Zdecydowałeś się na malowanie/kamo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 9 Października 2011 Autor Share Napisano 9 Października 2011 Jeszcze nie Grzesiek. Otwarta biała karta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 9 Października 2011 Share Napisano 9 Października 2011 Trojkolorowe kamo i bedzie super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 9 Października 2011 Autor Share Napisano 9 Października 2011 (edytowane) Chyba pójdę w kierunku dwukolorowego kamo Dumo. Psiknięta baza kamo mieszanką farb MH H403+H79+H11 Jutro będę go miejscami rozjaśniał. Edytowane 9 Października 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 9 Października 2011 Share Napisano 9 Października 2011 Ale ładnie zaczyna wyglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 9 Października 2011 Share Napisano 9 Października 2011 Piotr wygląda pięknie pokaż schemat jaki planujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 9 Października 2011 Autor Share Napisano 9 Października 2011 Dzięki. Myślałem o tym schemacie.Będę malował z ręki i nie zrobię ostrych przejść kolorów.Raczej będą na miękko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 9 Października 2011 Share Napisano 9 Października 2011 A powinny być na twardo?jeśli tak to w czym problem? kup patafixa lub inna taką plastelinę ,szkoda tak pięknie zdetalowanej Pumy na malowanie SF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 9 Października 2011 Autor Share Napisano 9 Października 2011 No właśnie nie wiem jak powinno być.Z takiego rysunku nic się nie wywnioskuje raczej.A fotki oryginału nie mam.Jest strasznie mało fotek Pumy z wojny.Te dostępne są strasznie oklepane. Sugerując się inną fotką myślę,że mogę go zrobić na miękko Ale jaja to jest chyba właśnie fotka tego co chcę malować.Dopiero teraz spostrzegłem numer na wieży. Cały czas miałem tą fotkę w książce. Tam jest numer 415? Jak sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 9 Października 2011 Share Napisano 9 Października 2011 Bez dwóch zdań 415. Rzeczywiście aż trudno uwierzyć, ze tak udanej konstrukcji jest tak mało udokumentowanych fotografii z działań wojennych, podobnie zresztą jak np. z Gepardem na podwoziu 38t. 3mam kciuki za malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 9 Października 2011 Share Napisano 9 Października 2011 "Redbrown tiger stripes on sandcoloured base"-kamuflaż Pumy z La-Gleize.Opis pochodzi z książki Jean-Paul Pallud-"Ardennes 1944" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 9 Października 2011 Share Napisano 9 Października 2011 Jezeli wybrales to malowanie pamietaj o maskowaniu bo przejscia miedzy kolorami sa ostre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 9 Października 2011 Share Napisano 9 Października 2011 Jezeli wybrales to malowanie pamietaj o maskowaniu bo przejscia miedzy kolorami sa ostre. Na fotce oryginału są miekkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 9 Października 2011 Autor Share Napisano 9 Października 2011 (edytowane) "Redbrown tiger stripes on sandcoloured base"-kamuflaż Pumy z La-Gleize.Opis pochodzi z książki Jean-Paul Pallud-"Ardennes 1944" Ha ha i jak tu wierzyć instrukcją. Według Dragona plamy powinny być zielone W publikacji Kagero Photosniper - Sd.Kfz.234 jest opisany kamuflaż i rysunek jako piaskowo-zielony: Tak,że teraz już zwątpiłem Może to dwa różne pojazdy tylko numer jest zbieżny? Dragonowska kalkomania to czarne cyfry z białą obwódką a nie czerwone Edytowane 9 Października 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 9 Października 2011 Share Napisano 9 Października 2011 Niezle jaja wychodza, trza kuknac do monografii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 9 Października 2011 Share Napisano 9 Października 2011 w\g mnie dragonowy i ten z oryginalnej foty to te same pojazdy a z Kagero to inny wóz ,ma 5 na zasobniku a ten na focie nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 9 Października 2011 Autor Share Napisano 9 Października 2011 Ale w Kagero Robert przy tym schemacie jest to same zdjęcie co wyżej wstawiłem.Jest opisane że to ten właśnie wóz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi