Robert Ostrowski Napisano 9 Października 2011 Share Napisano 9 Października 2011 widocznie coś im się popiętroliło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 9 Października 2011 Share Napisano 9 Października 2011 Ja z moja puma z pakiem tez mam problemy nie wiem jakie kamodobrac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 9 Października 2011 Autor Share Napisano 9 Października 2011 A taki schemat masz Dumo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 9 Października 2011 Share Napisano 9 Października 2011 Ja w swojej z Pakiem zrobiłem z artboxa z twardymi przejściami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 9 Października 2011 Share Napisano 9 Października 2011 Tylko ze ten pak jest ruski z podpisu wnioskuje. No wlasnie do konca nie wiadomo jakie maja byc przejscia.... kurde chyba zrobie z miekkimi. Sory za OT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 9 Października 2011 Autor Share Napisano 9 Października 2011 Przypatrzyłem się tej fotce z epoki oraz schematowi Dragona wozu nr 415 i na przodzie widać dość znaczne różnice w kamuflażu.Szczególnie w okolicach tablicy rejestracyjnej.Tak,że chyba walnę plamy zielone. Pak jest z ROA czyli z ciemnej strony mocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 9 Października 2011 Share Napisano 9 Października 2011 Ostatni nabytek.Doskonała monografia ...i jedna z Pum Gustava Knittela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 10 Października 2011 Autor Share Napisano 10 Października 2011 Dzisiaj psiknąłem małe rozjaśnienia na całej bryle modelu. Biorę się za plamy kamuflażu. Zdecydowałem,że zgodnie z instrukcją zrobię je na zielono. Fotki trochę przekłamują kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 10 Października 2011 Share Napisano 10 Października 2011 Wygląda genialnie... czekam na dlaszy etap malowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 10 Października 2011 Share Napisano 10 Października 2011 Piotrek jedziesz dalej bo wygląda smakowicie i ciekaw jestem plam na tej maszynie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 10 Października 2011 Share Napisano 10 Października 2011 Malowanie rewelka jak do tej pory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 10 Października 2011 Share Napisano 10 Października 2011 Świetnie wygląda! Powodzenia dalej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 10 Października 2011 Autor Share Napisano 10 Października 2011 No więc tak,pierwszą próbę kamuflażu uważam za nie udaną. Muszę się z tym przespać.Moja pseudo iwata zaczyna mnie poważnie drażnić(najlepiej zgonić na aero ) Jutro wracam do koloru bazowego i podejmę drugą próbę malowania plam kamuflażu. Fotki nawet nie wstawiam bo wstyd Zaczynam się zastanawiać nad jedno kolorowym kamo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 10 Października 2011 Share Napisano 10 Października 2011 A może daj chociaż poglądowo aby zobaczyć o co chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 10 Października 2011 Share Napisano 10 Października 2011 Piotr daj fotkę nie wstydz się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 10 Października 2011 Autor Share Napisano 10 Października 2011 Za późno przed chwilą poszła baza .Mimo dobrego rozcieńczenia farby wyszedł mi duży przykurz.Nawet jak odkręciłem pierwszą osłonkę i malowałem bez niej.Ostatnio jeszcze raz szlifowałem igłę i to pierwsze malowanie po zabiegu,więc może coś zpie.......em Podejrzewam,że igła dobrze nie domyka przepływu w dyszy.Co mnie pokusiło,żeby ją jeszcze szlifować tak fajnie już psikała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 10 Października 2011 Share Napisano 10 Października 2011 czas na zmianę sprzętu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 11 Października 2011 Autor Share Napisano 11 Października 2011 czas na zmianę sprzętu Chyba masz rację Robert Ale w tym miesiącu już nie dam rady.Za dużo wydatków miałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dak3000 Napisano 11 Października 2011 Share Napisano 11 Października 2011 Witam wszystkich ... nie znam sie za dobrze na historii pojazdów, czy to jest celowe by pokazać że to jest jeden odlew , czy tylko mi sie to rzuciło w oczy...?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 11 Października 2011 Autor Share Napisano 11 Października 2011 Tak.Jarzmo Pumy było odlewem. Chociaż Dragon chyba lekko przesadził Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 11 Października 2011 Share Napisano 11 Października 2011 Witam wszystkich ... nie znam sie za dobrze na historii pojazdów, czy to jest celowe by pokazać że to jest jeden odlew , czy tylko mi sie to rzuciło w oczy...?? Kolega nie czytał całego tematu /fotka się nie wyświetla ale można się domyśleć / Na jarzmie działa masz chyba linię podziału form. Ale to naprawdę był odlew Grzesiek tak to wyglądało w oryginale By pankot13 at 2011-09-21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kasa Napisano 11 Października 2011 Share Napisano 11 Października 2011 Gładziutkie jarzmo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 11 Października 2011 Share Napisano 11 Października 2011 Widać szew mimo niezbyt dobrej fotki, przypatrz się pod gniazdem km, widać wyrażnie linię. Fakt dragon nieco przegiął z rozmiarem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kasa Napisano 11 Października 2011 Share Napisano 11 Października 2011 Znaczy nie jest całkiem gładkie to fakt, ale w porównaniu foty z wytworem dragona jest trochę komediowo ;) Na modelu w tej skali powinien to być lekko zauważalny szew. Jak czujesz się na siłach popraw go, jak nie lepiej zostaw, żeby nie narobić sobie problemów z malowaniem od nowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 11 Października 2011 Share Napisano 11 Października 2011 Na tej widać wyraznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi