GrzesiekW Napisano 12 Listopada 2011 Autor Share Napisano 12 Listopada 2011 Dzięki Krzysiek. Mam nadzieje, że wyjdzie, chciał bym w końcu jakąś dioramę zmajstrować. Cesarz - metoda na lakier do włosów nie jest zła - patrz praca Krzyśka, jak widać wykonanie zależy od osoby wykonującej ~ doświadczenia. Co do odpadania części z farbą, jescze się nie miałem tego problemu. Kalek użyje zestawowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 13 Listopada 2011 Share Napisano 13 Listopada 2011 Pytałeś mnie o nity więc Ci odpowiadam. W starych czasach robiło się je w ten sposób; Krótko przycięta i lekko zaostrzona igła lekarską wycinamy krążki (najlepiej do tego nadają się opakowania po jogurtach,serkach itp) Robi się to tak jak by wiercąc. Ja dla przykładu zrobiłem to w płytce poliestrowej; Następnie drugą cieńszą igłą(również przyciętą) od tyłu wypychamy te krążki na zewnątrz: Niestety nie widać ich na fotce bo gdzieś mi poleciały i nie mogę ich znaleźć Na koniec ostrą igłą nakłuwamy sobie taki krążek,maczamy w kleju i nanosimy w wybrane miejsce. I cieszymy się z nowo powstałych nitów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 18 Listopada 2011 Autor Share Napisano 18 Listopada 2011 Dzięki za poradnik . Złoszowałem model (górę, wanna jest jeszcze w bazowym). Foty: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 18 Listopada 2011 Share Napisano 18 Listopada 2011 Fajny kolor na górze. Tylko powiedz mi czemu ty go nie malujesz go całego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 19 Listopada 2011 Autor Share Napisano 19 Listopada 2011 Maluję całego, bałem się tylko czy nie jest zbyt mocny, dałem zdjęcia, żeby widać było rózniće koloru przed i po washu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 20 Listopada 2011 Share Napisano 20 Listopada 2011 Ja bym jeszcze troszkę powycierał wszystkie środkowe płaszczyzny ,a wash zostawił bym we wszystkich zakamarkach. Teraz to trochę wygląda jak po bardzo mocnym filtrze. Ale to tylko moje widzi mi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 20 Listopada 2011 Autor Share Napisano 20 Listopada 2011 Chyba masz rację - wyszedł za bardzo pomarańczowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 20 Listopada 2011 Autor Share Napisano 20 Listopada 2011 Dotarł cyrkiel, więc pokazuje to co zrobiłem (gdzieś zapodziała mi się 2ga częśc drzwiczek, muszę poszukać). Płyta bazowa, na której wspierać będzie się płyta z drzwiczkami, nitami. Może mieliście rację i coś z tego jeszcze będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 20 Listopada 2011 Share Napisano 20 Listopada 2011 Będzie będzie Panie.Tylko trzeba chcieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 20 Listopada 2011 Autor Share Napisano 20 Listopada 2011 Tak może głupio zapytam, jak wyciąć w takim małym kółku (promień ~8mm ) kółko? Aktualizacja Dróga płyta, położona na sucho. Muszę dorobić do niej zawiasy i nity. Tak to się prezentuje : Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 21 Listopada 2011 Autor Share Napisano 21 Listopada 2011 Zrobiłem nity. Spód drzwiczek muszę przyszlifować, bo się nie schodzą. Proszę o opinię. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 21 Listopada 2011 Share Napisano 21 Listopada 2011 No i bardzo ładnie Ci to wyszło. Teraz tylko doszlifuj łączenia tych 2 połówek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 21 Listopada 2011 Autor Share Napisano 21 Listopada 2011 Dzięki. Słabo trochę na fotkach to wygląda, jak położę podkład powinno być bardziej widoczne. Teraz zostało najgorsze - zawiasy, ale chyba dam radę. Nie wyglądają na zbyt skąplikowane. Tak to wygląda po przycięciu spodu (położone na sucho). Teraz to przykleić, czy pierwsze dorobić zawiasy i przykleić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 22 Listopada 2011 Share Napisano 22 Listopada 2011 No widzisz jaki potencjał w tobie drzemie. Z dorobieniem to jak tobie będzie wygodniej. Sprawdź jak klapy maja leżeć, bo może przy odrobinie szczęścia zawiasy w znaczący sposób mogą zasłonić łączenie. Z czego będziesz dorabiał zawias? Może kawałek rozciągniętej ramki by się nadał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 22 Listopada 2011 Autor Share Napisano 22 Listopada 2011 Dzięki Krzysiek. Póki co może wiele nie widać - powinno być lepiej po nałożeniu podkładu. Reszta dokładnie jak mówisz - ułamany fragment już zastąpiłem fragmentem rozciągniętej ramki. Zawiasy były trochę nietypowe, ale chyba dam radę. Jest szansa, że dziś się z tym uporam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 22 Listopada 2011 Autor Share Napisano 22 Listopada 2011 Skończyłem pracę z włazem . Może trochę mi jeden nit nie wyszedł (trochę się zdeformował), ale ogólnie nawet mi się podoba efekt końcowy . Dzięki Piotrze, że zmotywowałeś mnie do tej pracy . Fotki - zapraszam do komentowania: Mam nadzieję, że uratowałem chociaż w minimalnym stopniu ostateczny wygląd modelu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 22 Listopada 2011 Share Napisano 22 Listopada 2011 Jak byś nie pisał to bym się nie kapnął że coś było dorabiane. Brawo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 22 Listopada 2011 Autor Share Napisano 22 Listopada 2011 Dzięki Krzysiek.Szkoda, że nie wszystko wyszło super na tym zdjęciu widać, zdeformowany nit : Szkda,że te zawiasy nie były tradycyjne, może wyszły by lepiej. Zawias trzymał się na takich dwóch podporach bez tradycyjnej przeczki. Ale chyba nie wyszło tak źle skoro się podoba. Wielkie dzięki. Cieszę się,że się podoba - to moje pierwsze poważne podejścia do polistyrenu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 22 Listopada 2011 Share Napisano 22 Listopada 2011 faktycznie ten nit psuje cala prace... stary skopałeś model po całości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 24 Listopada 2011 Share Napisano 24 Listopada 2011 Chłopie... model do śmieci i tyle. Nit niestety się nie udał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 24 Listopada 2011 Autor Share Napisano 24 Listopada 2011 No już bez przesady. Póki co szpachluję wieżę, więc nie ma aktualizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi