error.exe Napisano 15 Marca 2012 Autor Napisano 15 Marca 2012 Dzień dobry wieczór Tak jak mówiłem błogosławieni ci, którzy nie widzieli, a uwierzyli Jak się okazało znów się Pier(dol)n@!$ z sidoluxami To już chyba taka tradycja Przed nałożeniem kalek pomalowałem model płynem uniwersalnym do mycia podłóg o nazwie Sidolux (jak się okazuje stwierdzenie Sidolux to Sidolux było stwierdzeniem błędnym) Myślę, że utrzymywanie domu w porządku powinno być przedmiotem magistratu, a nie wiedzy przekazywanej tylko i wyłączenie z pokolenia na pokolenie w kółku gospodyń wiejskich Zdecydowanie z powodu braków w podstawowej wiedzy na temat sprzątania pozostawię to zawodowcom Jak tylko model się dowiedział o tej wpadce to odrzucił dodatkowy zbiornik paliwa i zrzucił jedną bombę, ale dało radę już przykleić na swoje miejsce Efektem tej niespecjalnie spektakularnej wpadki będą prawdopodobnie srebrzące kalki Dokończę ten model, żeby zrobić wszystkie możliwe błędy i następny powinien być lepszy Tak sobie nieskromnie myślę, że po tych wszystkich przebojach i wpadkach jeśli model się nie rozpadnie to będzie ogromny sukces Cytuj
error.exe Napisano 7 Kwietnia 2012 Autor Napisano 7 Kwietnia 2012 ehhhh.. model dziś stanął na półce z plakietką zakończony ;) Chciałem go jeszcze dopieszczać, ale coraz więcej części od niego odpadało :P Chyba zrobiłem na nim wszystkie możliwe błędy Na razie zdjęcia z teflonu i chyba lepiej żeby tak zostało :P Antenę jeszcze dorobię :P kiedyś tam AMEN Cytuj
AMO_Graphic Napisano 9 Kwietnia 2012 Napisano 9 Kwietnia 2012 Nooooo, to przy okazji, bomby dla US Navy miały kolor szary, a nie zielony... Cytuj
MikeP Napisano 10 Kwietnia 2012 Napisano 10 Kwietnia 2012 Nooooo, to przy okazji, bomby dla US Navy miały kolor szary, a nie zielony... Można prosić o źródło tej informacji? Najlepiej z fotką... Cytuj
Moses Napisano 10 Kwietnia 2012 Napisano 10 Kwietnia 2012 Niby jest wzmianka o tym że w okolicach 42 roku malowano na szaro aby pasowały do kamuflażu samolotu http://tailspintopics.blogspot.com/2010/01/us-navy-bombs-up-through-wwii.html Ale raczej nie uważałbym tego jako żelaznej reguły w szczególności że na końcu wojny samoloty marynarki miały już kompletnie inny kamuflaż. Cytuj
kornik_69 Napisano 10 Kwietnia 2012 Napisano 10 Kwietnia 2012 Muszę przyznać, że jestem zawiedziony. Projekt naprawdę rozpoczął się i był prowadzony dość ambitnie, a zakończył się na odczepnego Na zdjęciach końcowych praktycznie nic nie jest dobrze zaprezentowane. Nie wiem czy chciałeś po prostu odfajkować "galerię" żeby mieć z głowy czy też chciałeś uniknąć szczegółowej analizy modelu. Trochę to nie fair wobec śledzących 9 stron wątku i starających się udzielać Ci rad. Mam nadzieję, że jednak pokusisz się o normalną galerię dla tego modelu. Pozdrawiam Kornik Cytuj
error.exe Napisano 10 Kwietnia 2012 Autor Napisano 10 Kwietnia 2012 Bomby gdzieś na zdjęciach widziałem zielone. Jak będę w domu to wrzucę. Kornik: w sumie masz rację. Wrzucę za kilka dni chociaż kilka rzeczy schrzaniłem Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi