Jakub 24 Napisano 3 Września 2011 Share Napisano 3 Września 2011 Cześć właśnie zacząłem dłubać takiego pana Uwagi mile widziane Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub 24 Napisano 6 Września 2011 Autor Share Napisano 6 Września 2011 Postęp I rozpoczęta podstawka: murek nie jest skończony. Jeszcze dojdzie jakiś krzew, śmieci itp. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 6 Września 2011 Share Napisano 6 Września 2011 murek nie jest skończony. Jeszcze dojdzie jakiś krzew, śmieci itp. Mam nadzieję, że dostanie też jakieś kolory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 7 Września 2011 Share Napisano 7 Września 2011 Całkiem niezłe początki. Dostanie do rąk Garanda czy gitarę ? No a tak na poważnie, to co jeszcze planujesz dodać do podstawki ? Powodzenia w dalszych pracach! Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub 24 Napisano 7 Września 2011 Autor Share Napisano 7 Września 2011 murek nie jest skończony. Jeszcze dojdzie jakiś krzew, śmieci itp. Mam nadzieję, że dostanie też jakieś kolory To jest oczywiste Całkiem niezłe początki. Dostanie do rąk Garanda czy gitarę ? No a tak na poważnie, to co jeszcze planujesz dodać do podstawki ? Powodzenia w dalszych pracach! Pozdrawiam Kornik Będzie miał garanda. Będą jeszcze jakieś krzaczki granat niemiecki, hełm, może jakiś kanister i chyba mausera lub mp 40. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub 24 Napisano 7 Września 2011 Autor Share Napisano 7 Września 2011 Spadak dostał cienie na mundurze: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 9 Września 2011 Share Napisano 9 Września 2011 ładna figurka i odwzorowanie wyposażenia. trochę diaboliczny wyraz twarzy, taki D+15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub 24 Napisano 10 Września 2011 Autor Share Napisano 10 Września 2011 Postęp niewielki, ale zawsze coś: Wineta ma przedstawiać spadochroniarza 82 dywizji powietrzno desantowej na sycylji podczas operacji "HUSKY". Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 10 Września 2011 Share Napisano 10 Września 2011 Podstawka fajna. Figurce przydałyby się lepsze foty bo słabo widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub 24 Napisano 11 Września 2011 Autor Share Napisano 11 Września 2011 Podstawka fajna. Figurce przydałyby się lepsze foty bo słabo widać. Dzięki. Postaram się. Dziś w Jaworznie kupiłem mu kolegę: Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 12 Września 2011 Share Napisano 12 Września 2011 Co ten hełm M1 taki ogromny ? Poza tym powinien chyba nieco bardziej zachodzić na kark niż na czoło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub 24 Napisano 12 Września 2011 Autor Share Napisano 12 Września 2011 Co ten hełm M1 taki ogromny ? Poza tym powinien chyba nieco bardziej zachodzić na kark niż na czoło. Co do wielkości to sam się zdziwiłem. Wg. mnie jego ułożenie jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub 24 Napisano 14 Września 2011 Autor Share Napisano 14 Września 2011 Postęp: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nugget Napisano 15 Września 2011 Share Napisano 15 Września 2011 Przykro mi na tych zdjęciach nie widać zbyt wile, spróbuj przy naturalnym oświetleniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub 24 Napisano 22 Września 2011 Autor Share Napisano 22 Września 2011 Cześć skończyłem niemca: Mam nadzieję,że zdjęcia są już lepsze. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nugget Napisano 22 Września 2011 Share Napisano 22 Września 2011 Fajnie by było jakby na kamuflażu buła jednak ta typowa mgiełka, wtedy to by był splinter dopiero. A i czy to pewne, że to pan z wehrmachtu, zdaje się, że ss nosiło adler na ramieniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub 24 Napisano 1 Października 2011 Autor Share Napisano 1 Października 2011 Nugget das ist Luftwaffe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub 24 Napisano 1 Października 2011 Autor Share Napisano 1 Października 2011 Zapraszam do galerii viewtopic.php?f=113&t=29078 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 17 Listopada 2011 Share Napisano 17 Listopada 2011 Kup sobie czarny/niebieski bristol i popracuj ze światłem będzie lepiej. Fajne i ładnie zrobione figurki. Z czego robione podłoże na podstawce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub 24 Napisano 17 Listopada 2011 Autor Share Napisano 17 Listopada 2011 Podstawka jest zrobiona z czegoś podobnego do styroduru (nazwy niestety nie znam) o grubości 0,5cm przykryte nasączoną wikolem chusteczką higieniczną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebaTDS Napisano 7 Grudnia 2011 Share Napisano 7 Grudnia 2011 Jakich farb używasz do figurek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub 24 Napisano 7 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2011 Do tych użyłem revella i model mastera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebaTDS Napisano 7 Grudnia 2011 Share Napisano 7 Grudnia 2011 A można prosić o spis i kolejność nakładania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub 24 Napisano 7 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2011 Więc tak: Najpierw nałożyłem biały podkład. Później pomalowałem mundur Model Masterem (niestety numeru nie pamiętam ale jest podobna do revella 381). Następnie malowałem buty (revell 84), oporządzenie (revell 89), hełm (chyba revell 65) i broń olejami i revell 79, a el. metaliczne revell 91. Twarz to najpierw revell 85 całość, późniejrevell 17 na policzki czoło nos i szyję, a następnie drybrush z 35, wash z brązu i oczy białym i czarnym. Bluze niemca revell 66. spodnie revell 89 i plamy revell 84 i 65. Cieniwałem mieszając farbę bazową z farbą ciemniejszą i drybrush z jaśniejszej. To chyba tyle. W razie jakiś pytań pisz. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi