jkaluza Napisano 28 Września 2011 Share Napisano 28 Września 2011 jkaluza - jak Ty szlifujesz bazę metalic to powodzenia ... metalicznych baz nigdy w życiu się nie szlifuje, bo niszczy się cały efekt metalika - szlifuje się tylko warstwy lakieru bezbarwnego. To tak w kwestii lakierowania. Działaj dalej, bo to piękny klasyk Pozdrawiam Messer Masz racje Messer zapomniałem dopisać ze faktycznie metalików się nie szlifuję... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 8 Października 2011 Autor Share Napisano 8 Października 2011 Hej, Po krótkiej przerwie wracam z (mizernymi) postępami. Oprócz raczej mało ciekawego procesu szpachlowania i podkładowania, zdecydowałem się na otwierane światełka i składam powoli silnik. Motorek oczywiście będzie dopieszczany - póki co, postawiłem sobie za cel komorę silnikową gęsto wyłożyć kablami. Przepraszam za te ciemne zdjęcia, ale eksperymentuję z nową lampką i mini studiem do fotografowania części i ogólnie postępów prac. Zdjęcia są ciemne, ale przynajmniej nie mam problemu z ostrością bez lampy błyskowej, więc może dorzucę jeszcze jedną żarówę i będzie spoko. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 9 Października 2011 Autor Share Napisano 9 Października 2011 Parę zdjęć w lepszym świetle i dołożoną garstką detali: pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Emilssi Napisano 9 Października 2011 Share Napisano 9 Października 2011 Zapowiada sie kolejne swietne Ferrari Swietne detale na silniku. Proponuje jeszcze delikatny wash i bedzie cacy:) Czekam na kolejne aktualizacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 9 Października 2011 Autor Share Napisano 9 Października 2011 Wash oczywiście będzie, tylko jako jedna z ostatnich "faz." Jestem przekonany, że jeszcze porzucam mięsem przy montażu turbo i innych rur, więc.. Nic to, dzięki za komentarz. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skwarek Napisano 9 Października 2011 Share Napisano 9 Października 2011 Super silnik, bardzo ładne detale Ci wychodzą. Nie wiedziałem że ten silnik jest tak podobny do tego z f40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 9 Października 2011 Autor Share Napisano 9 Października 2011 Dzięki. Nie czytałem jeszcze dokładnie historii tego motorka , ale nie zdziwiłbym się jakby f40 napędzała zmodyfikowana wersja silnika z 288. Pojemność praktycznie ta sama (2,8 vs. 2,9), taki sam układ filtrów, sprężarek, itp. Nawet wydech do tłumika końcowego jest taki sam. pzdr. No to tak na pożegnanie weekendu i czasu na modelowanie wrzucam ostatnie zdjęcia silnika. O dziwo,póki co wszystkie rurki pasują nawet nieźle. Poza tym, szukałem lepszego światła, żeby doświetlić detale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 15 Października 2011 Autor Share Napisano 15 Października 2011 Up z prac. Zacząłem podkładować kolejną porcję gratów, tzn. podwozie i zawieszenie. Póki co wrzucam fotki postępu prac nad silnikiem. Wymaga jeszcze poprawek, ale powiedziałbym, że jest ukończony w 90%. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DesChi Napisano 15 Października 2011 Share Napisano 15 Października 2011 Silnik wygląda zawodowo, ładnie okablowany i pomalowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilex5 Napisano 15 Października 2011 Share Napisano 15 Października 2011 Nie no mistrzostwo świata z tym silnikiem, wygląda super. Powodzenia, oby cały samochód wyszedł Ci znakomicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 16 Października 2011 Share Napisano 16 Października 2011 MartiniOCP, ja chyba przestane oglądać twoje relacje i galerie bo po prostu to co wyrabiasz wzbudza we mnie niedobre uczucie zazdrości i skłania do stwierdzenia iż jestem daleko w lesie Silnik - rewelacja, malowanie, szczegóły, przewody no i te złączki rur z opaskami... Świetnie to wygląda Powodzenia przyjacielu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 16 Października 2011 Autor Share Napisano 16 Października 2011 (edytowane) Post do usunięcia. Sorki. Edytowane 16 Października 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 16 Października 2011 Autor Share Napisano 16 Października 2011 Woah, Krzychu, aż tak ci się to podoba? Bardzo mi miło choć baboli trochę jest.Niemniej, nie będę zaprzeczał, że to chyba najlepiej okablowany motorek jaki udało mi się skleić. Kompletuje alclady, żeby kolejnym dodać więcej realizmu od strony faktury materiału. Jeśli chodzi o opaski to naprawdę nic prostszego - kawałek folii aluminiowej, czy puszka, i cieniutkie paseczki owinięte i złapane na kropelkę. Dodatkowo z cienkiego drucika, przyciętego na malutkie kawałki, robię imitację śrub, które zacieśniają ucisk. Wygląda to znacznie lepiej, robi się szybko i nie masz problemu, np., z postrzępionymi krawędziami. Twoja optymistyczna recenzja strasznie mi narobiła smaku na modelowanie. Szkoda, że akurat w weekend zszedłem na jakiegoś wirusa... Dzięki i pzdr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 16 Października 2011 Share Napisano 16 Października 2011 No cóż mogę powiedzieć, fajnie że cię to zmotywowało Wracaj jak najszybciej do zdrowia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Igor Kozik Napisano 16 Października 2011 Share Napisano 16 Października 2011 Jeśli choroba cie nie zatrzyma w łóżku to do biurka i do roboty. Wracaj do zdrowia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 16 Października 2011 Share Napisano 16 Października 2011 Tradycyjnie już świetnie Ci idzie Może jak wrócisz do zdrowia wpadłbyś w następny weekend na konkurs w Lublinie, fajnie bylo by zobaczyć te wszystkie perełki na żywo, no i ożywiło by to konkurs, bo zwykle dużej frekwencji w cywilach nie ma, myślę że warto sie pojawić, zwłaszcza że z tego co widze nie masz specjalnie daleko ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 16 Października 2011 Autor Share Napisano 16 Października 2011 Dzięki za zainteresowanie moim zdrowiem Chyba jutro dam już radę...pójść do roboty. Modele będą musiały poczekać do piątku. Może jak wrócisz do zdrowia wpadłbyś w następny weekend na konkurs w Lublinie, fajnie bylo by zobaczyć te wszystkie perełki na żywo, no i ożywiło by to konkurs, bo zwykle dużej frekwencji w cywilach nie ma, myślę że warto sie pojawić, zwłaszcza że z tego co widze nie masz specjalnie daleko ;) Rzeczywiście daleko nie mam, choć obecnie pracuje w stolicy. Niestety, na następny weekend mam już inne plany, ale zaraz sprawdzę grafik konkursów w Lublinie i jak "dokleję" jeszcze parę samochodów to z największą przyjemnością odwiedzę "stolicę wschodu" . Przez studia mam wielki sentyment do tego miasta. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 17 Października 2011 Share Napisano 17 Października 2011 Oby tak dalej, silniczek fajnie wygląda. Opaski robię w ten sam sposób, też polecam efekt niesamowity. Właśnie takie szczegóły robią model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 17 Października 2011 Share Napisano 17 Października 2011 Tak sobie przeglądam twoje relacje z budowy i jestem pod wrażeniem ;) Bardzo mi się podobają twoje modele i widzę, że każdy następny jest lepiej wykonany od poprzedniego ;) Gratuluję umiejętności ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Emilssi Napisano 17 Października 2011 Share Napisano 17 Października 2011 Silnik wyglada naprawdę super szczególnie podobają mi się detale jak oka lowanie czy te wyżej wymienione opaski. Czekam na kolejne aktualizacje Powodzenia z reszta budowy Emil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 22 Października 2011 Autor Share Napisano 22 Października 2011 Kolejny up. Nie ma tego dużo bo historia lubi się powtarzać i tak jak przy 365 i 911 napotkałem na spore problemy z kołami i zawieszeniem tylnym. Było na tyle źle, że miałem ochotę (tak jak przy 911) cisnąć zestawem o ścianę i zabrać się za kolejny projekt. 2 odcinki Dextera później, wróciłem do nierównej walki z ustawianiem kół. Wyszło w miarę choć, jak na złość, w ostatniej chwili oberwała się rozpórka trzymająca prawą stronę nadwozia, więc lekko opada po tej stornie - nic, to, w porównaniu z wcześniejszymi kłopotami to pikuś i jak będę składał model do kupy spokojnie powinienem sobie z tym poradzić. Oczywiście wszystko wymaga mnóstwa zaprawek... pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 22 Października 2011 Share Napisano 22 Października 2011 Z tą wypraską w miejscu przedniej szyby wygląda jak jakiś mobil z Mad Maxa No, a tak poważnie, to nie mogę się doczekać malowania. Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 22 Października 2011 Share Napisano 22 Października 2011 Może ją zostawić, będzie bardzo klimatycznie. Trochę otarć i obić i z futurystycznego filmu jak znalazł ;). Piękna maszyna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 22 Października 2011 Autor Share Napisano 22 Października 2011 Miałem kiedyś pomysł, żeby zrobić parę maszyn a'la interstate76:), taką mini kolekcje na cześć wspaniałej gry. Może kiedyś do niej powrócę, ale póki co czuję potrzebę uzupełniania swojego garażu klasykami z drugiej połowy XX wieku. Dzięki za komentarze! Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 22 Października 2011 Share Napisano 22 Października 2011 Ta gra sama już jest klasykiem. Pamiętam jak się w nią zagrywałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi