skala72 Napisano 17 Września 2011 Share Napisano 17 Września 2011 Już nic nie będę mówił w temacie żaluzji ochronnych vel. grila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 17 Września 2011 Autor Share Napisano 17 Września 2011 Dlaczego? Śmiało, mów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 17 Września 2011 Share Napisano 17 Września 2011 Dlaczego? Śmiało, mów. Patrz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 18 Września 2011 Share Napisano 18 Września 2011 Dlaczego? Śmiało, mów. Tomku, wiem jak to jest jak coś męczy. Ale problem jest taki, że ta część pewnie będzie najbardziej rzucać się w oczy przy zdjęciach. Dlatego mimo twojego zniechęcenia do walki nakłaniam cię do podjęcia kolejnej próby poprawy tego elementu. Odłóż model na kolka dni i podejdź do tego jeszcze raz. Postaraj się wyciąć paski żaluzji o tej samej grubości i przykleić je pod tym samym kątem. Jeżeli masz z tym problem to przyklej jeden pasek, odczekaj aż dobrze klej wyschnie, użyj jakiegoś dystansu np. płaskiego kawałka plastiku i przyklej następną. To pozwoli ci na zachowanie kąta i jednakowego dystansu. Naprawdę warto powalczyć o ten element. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 18 Września 2011 Share Napisano 18 Września 2011 Dlaczego? Śmiało, mów. Tomku, wiem jak to jest jak coś męczy. Ale problem jest taki, że ta część pewnie będzie najbardziej rzucać się w oczy przy zdjęciach. Dlatego mimo twojego zniechęcenia do walki nakłaniam cię do podjęcia kolejnej próby poprawy tego elementu. Odłóż model na kolka dni i podejdź do tego jeszcze raz. Postaraj się wyciąć paski żaluzji o tej samej grubości i przykleić je pod tym samym kątem. Jeżeli masz z tym problem to przyklej jeden pasek, odczekaj aż dobrze klej wyschnie, użyj jakiegoś dystansu np. płaskiego kawałka plastiku i przyklej następną. To pozwoli ci na zachowanie kąta i jednakowego dystansu. Naprawdę warto powalczyć o ten element. Popatrz ile razy ja zdzierałem zimmerit na mojej paterze... trochę się pomęczysz ale będziesz dumny z tego co zrobiłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 18 Września 2011 Autor Share Napisano 18 Września 2011 Ehh cały czas męczy mnie ten element. Dzisiaj podjąłem kolejną próbą. Postawiłem przed sobą zdjęcie: wziąłem do ręki kawałek puszki, skalpel, linijkę, klej CA i wymodziłem coś takiego. To jeszcze nie jest to, ale myślę, że jak dotąd wyszło najlepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 18 Września 2011 Share Napisano 18 Września 2011 mam pytanko, a po co ty je tak mocno rozchylasz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 18 Września 2011 Autor Share Napisano 18 Września 2011 Jeszcze kilka zdjęć na których się oparłem Jak widać żaluzje są dość mocno rozchylone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 18 Września 2011 Share Napisano 18 Września 2011 Rób ten model dalej, oczy sobie popsujesz oglądając tyle zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 18 Września 2011 Autor Share Napisano 18 Września 2011 Teraz sobie nieco odpocznę, bo będę malował wnętrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
math Napisano 18 Września 2011 Share Napisano 18 Września 2011 Tomek, te wloty powietrza, grile czy jak je zwal bylyby juz spoko gdyby: 1. Poszczegolne plytki byly idelanie rowne (u Ciebie niektore sa nieco zdezelowane do nieco psuje efekt) 2. Bylo by fajnie gdyby byly umocowane idealnie rownolegle w stosunku do sasiednich 3. Z tego jak mi sie wydaje krawedzie plytek nie powinny wystawac poza maske pojazdu ...zrob je rowno i bedzie dobrze. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 18 Września 2011 Autor Share Napisano 18 Września 2011 math dzięki za uwagi. Teraz zrobię sobie kilka dni przerwy od modelu (szkoła i takie tam) i postaram się znowu je poprawić (mam nadzieję, że ostatni raz) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Września 2011 Share Napisano 19 Września 2011 Skoro planujesz jeszcze je męczyć to jeszcze kilka uwag/podpowiedzi: - na zdjęciach (szczególnie ostatnim) widać,że rogi są pod kątem prostym, a u ciebie zaokrąglone - może spróbuj wykonać ramkę i wkleić żaluzje osobno, a potem to wszystko zainstalować w pojeździe i zaszpachlować Taki montaż pozwoli ci na większą kontrolę tego co robisz (a skoro masz zdjęcie w pełni otwartych żaluzji to masz wolną rękę), a w razie jak coś nie wyjdzie to zawsze można zrobić jeszcze raz bez obawy o uszkodzenie modelu. Brawo za ambicję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 19 Września 2011 Autor Share Napisano 19 Września 2011 na zdjęciach (szczególnie ostatnim) widać,że rogi są pod kątem prostym, a u ciebie zaokrąglone Fakt, nieco się zaokrągliły od tych ciągłych poprawek. Trzeba będzie poprawić. może spróbuj wykonać ramkę i wkleić żaluzje osobno, a potem to wszystko zainstalować w pojeździe i zaszpachlować Nie pomyślałem o takiej metodzie, ale wygląda na wartą przemyślenia. Brawo za ambicję. Dzięki. Jak robić porządnie to do samego końca. Niech chociaż jeden mój model w tej skali będzie dobrze zrobiony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 20 Września 2011 Share Napisano 20 Września 2011 bazylms dobrze radzi. przede wszystkim wytnij równe odcinki blaszki lub plastiku (blaszka lepsza) a później możesz się bawić we wklejanie w ramkę. jesli tniesz blaszkę nożyczkami to zmień technikę na metalową linijkę i nożyk - efekty są dużo lepsze i elementy się nie wyginają podczas cięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 20 Września 2011 Autor Share Napisano 20 Września 2011 Blaszkę ciąłem przy użyciu skalpela i linijki. Muszę opracować jakiś sposób, że by wszystkie żaluzje wyszły prosto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 20 Września 2011 Share Napisano 20 Września 2011 Swoją drogą, to ten wozik z otwartymi żaluzjami i wizjerami, widziany od frontu ma nieźle psychodeliczną facjatę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 20 Września 2011 Autor Share Napisano 20 Września 2011 Fakt, jest w nim to "coś", mimo dość "surowego" wyglądu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 20 Września 2011 Share Napisano 20 Września 2011 Nawet bez tego psycho... coś tam, ma coś w sobie, jest oryginalny i inny od innych. Może tak, nie jest tak opatrzony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 23 Września 2011 Share Napisano 23 Września 2011 Popatrz, ja z dużym respektem to robię: http://www.armorama.com/modules.php?op=modload&name=SquawkBox&file=index&req=viewtopic&topic_id=179340&page=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 23 Września 2011 Autor Share Napisano 23 Września 2011 Co prawda podwozie inne ale Przez takie warsztaty mam chęci pozbierać swoje zabawki i iść do domu :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 23 Września 2011 Share Napisano 23 Września 2011 Przez takie warsztaty mam chęci pozbierać swoje zabawki i iść do domu :P No co ty, właśnie takie warsztaty zachęcają do dalszej pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 24 Września 2011 Autor Share Napisano 24 Września 2011 Czasami chyba trzeba po prostu sobie zrobić przerwę. Poprawiłem żaluzje i poprawiłem rogi tak jak sugerowaliście. Wyszły chyba najlepiej ze wszystkich prób, więc tak już zostaną. Po tym w końcu mogłem zabrać się za malowanie. Na razie wszystko w podstawowych kolorach. Następnie planuję trochę je poniszczyć olejami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 24 Września 2011 Share Napisano 24 Września 2011 No i pięknie! Warto było się pomęczyć bo efekt jest świetny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 24 Września 2011 Share Napisano 24 Września 2011 No i super enta część "Milczenia Owiec". Prosto jak w kratkę strzelił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi