Skocz do zawartości

T-54 Trumpeter 1/35 SF

Is-7

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

T-54 to mój drugi rusek. Żeby nie było, to model został zmodernizowany według mojego pomysłu, czyli jest to SF. Malowany Farbami Vallejo. Wash czarną farbą olejną firmy Lefranc&Bourgeois. Brudzenia ziemią z ogródka, pigmentami i suchymi pastelami.

Poniżej zdjęcia modelu.

zdjcie0010b.jpg

By marekRC at 2011-09-13

zdjcie0011a.jpg

By marekrc at 2011-09-13

zdjcie0012el.jpg

By marekrc at 2011-09-13

zdjcie0013ee.jpg

By marekrc at 2011-09-13

zdjcie0014p.jpg

By marekrc at 2011-09-13

zdjcie0015ee.jpg

By marekrc at 2011-09-13

zdjcie0016g.jpg

By marekrc at 2011-09-13

zdjcie0017l.jpg

By marekrc at 2011-09-13

zdjcie0019ob.jpg

By marekrc at 2011-09-13

zdjcie0020s.jpg

By marekrc at 2011-09-13

zdjcie0021mk.jpg

By marekrc at 2011-09-13

zdjcie0022b.jpg

By marekrc at 2011-09-13

Zapraszam do komentowani i oceniania.

Pozdrawiam

Wojtek

Witam.

Podsunąłeś mi fajny pomysł na dioramę.

Na rozwalonej ulicy Moskwy jedzie taki T-54, z boku ma rozwalony wrak Abramsa ( oczywiście również stosownie zmodernizowanego ). Budynki po obu stronach również zniszczone i wypalone po wybuchu bomby atomowej.

Ciekawa wizja.

Pozdrawiam

Wojtek

T-90 działa na wyobraźnię

Świetny model, gratuluję pomysłu.

A co do Twojej wizji, to MIG zrobił stosowną do niej figurkę :

http://www.bnamodelworld.com/military-model-kits/figure/scale-1-35/1-35-futuristic-russian

pzdr.

Edytowane przez Gość

Witam

Udany debiut na forum

Wcieliłeś w życie bardzo fajny i ciekawy pomysł. Pojazd nie dość, że oryginalny, to jeszcze całkiem nieźle wykonany. Jedyne co mi nie pasuje to rdza (czy też minia), której ślady wyglądają trochę plamowato.

Poza tym jest naprawdę ciekawie i rzeczywiście aż prosi się o dioramkę, albo chociaż jakąś godną podstawkę

Pozdrawiam i czekam na kolejne prace!

Kornik

Witam.

Jeśli chodzi o odpryski, te na zapasowych magazynkach do karabinu to robiłem je dopiero drugi raz ( techniką lakier, który chcemy odsłonić, lakier do włosów i lakier bazowy ).

Co do figurki to cena przeraża, ale może, może.

Faktycznie T-90 w najnowszej wersji trochę podziałał na wyobraźnię przy budowie tego modelu.

Pozdrawiam

Wojtek

Witam.

Tak na dobrą sprawę pierwszy raz robiłem mokre błoto, ale lakier matowy zepsuł cały efekt. już chyba wiem co umieszczę na dioramie. T-54 będzie jechał środkiem moskiewskiej ulicy, po jego prawej będzie duży ceglany budynek z wielką gwiazdą namalowane

Witam.

Nie dopisałem tam jeszcze, że z drugiej strony ( naprzeciwko tego wielkiego gmachu z czerwoną gwiazdą ) mają się mieścić gruzy zniszczonych budynków, a po przeciwnej stronie T-54 ( na drugim końcu ulicy ) ma stać zniszczony Lav-25 ( odpowiednio stuningowany ). Obok T-54 będzie się przechadzało kilku radzieckich żołnierzy.