Is-7 Napisano 14 Września 2011 Share Napisano 14 Września 2011 Witam. T-54 to mój drugi rusek. Żeby nie było, to model został zmodernizowany według mojego pomysłu, czyli jest to SF. Malowany Farbami Vallejo. Wash czarną farbą olejną firmy Lefranc&Bourgeois. Brudzenia ziemią z ogródka, pigmentami i suchymi pastelami. Poniżej zdjęcia modelu. By marekRC at 2011-09-13 By marekrc at 2011-09-13 By marekrc at 2011-09-13 By marekrc at 2011-09-13 By marekrc at 2011-09-13 By marekrc at 2011-09-13 By marekrc at 2011-09-13 By marekrc at 2011-09-13 By marekrc at 2011-09-13 By marekrc at 2011-09-13 By marekrc at 2011-09-13 By marekrc at 2011-09-13 Zapraszam do komentowani i oceniania. Pozdrawiam Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 14 Września 2011 Share Napisano 14 Września 2011 Świetny pomysł, wygląda naprawdę interesująco i przemyślanie. (zdobyty i wykorzystywany przez oddziały Xavrasa Wyżryna tuż po wybuchu bomby atomowej w Moskwie;)) Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Is-7 Napisano 15 Września 2011 Autor Share Napisano 15 Września 2011 Witam. Podsunąłeś mi fajny pomysł na dioramę. Na rozwalonej ulicy Moskwy jedzie taki T-54, z boku ma rozwalony wrak Abramsa ( oczywiście również stosownie zmodernizowanego ). Budynki po obu stronach również zniszczone i wypalone po wybuchu bomby atomowej. Ciekawa wizja. Pozdrawiam Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karol 111 Napisano 15 Września 2011 Share Napisano 15 Września 2011 (edytowane) T-90 działa na wyobraźnię Świetny model, gratuluję pomysłu. A co do Twojej wizji, to MIG zrobił stosowną do niej figurkę : http://www.bnamodelworld.com/military-model-kits/figure/scale-1-35/1-35-futuristic-russian pzdr. Edytowane 15 Września 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 15 Września 2011 Share Napisano 15 Września 2011 Witam Udany debiut na forum Wcieliłeś w życie bardzo fajny i ciekawy pomysł. Pojazd nie dość, że oryginalny, to jeszcze całkiem nieźle wykonany. Jedyne co mi nie pasuje to rdza (czy też minia), której ślady wyglądają trochę plamowato. Poza tym jest naprawdę ciekawie i rzeczywiście aż prosi się o dioramkę, albo chociaż jakąś godną podstawkę Pozdrawiam i czekam na kolejne prace! Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 15 Września 2011 Share Napisano 15 Września 2011 Pojazd super wykonany. Podobają mi się odpryski od błota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Is-7 Napisano 15 Września 2011 Autor Share Napisano 15 Września 2011 Witam. Jeśli chodzi o odpryski, te na zapasowych magazynkach do karabinu to robiłem je dopiero drugi raz ( techniką lakier, który chcemy odsłonić, lakier do włosów i lakier bazowy ). Co do figurki to cena przeraża, ale może, może. Faktycznie T-90 w najnowszej wersji trochę podziałał na wyobraźnię przy budowie tego modelu. Pozdrawiam Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 16 Września 2011 Share Napisano 16 Września 2011 Bardzo mi się podoba efekt brudzenia. Nie za mocny, taki w sam raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Is-7 Napisano 16 Września 2011 Autor Share Napisano 16 Września 2011 Witam. Tak na dobrą sprawę pierwszy raz robiłem mokre błoto, ale lakier matowy zepsuł cały efekt. już chyba wiem co umieszczę na dioramie. T-54 będzie jechał środkiem moskiewskiej ulicy, po jego prawej będzie duży ceglany budynek z wielką gwiazdą namalowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 16 Września 2011 Share Napisano 16 Września 2011 Gratulacje , świetny model . Podstawka naprawdę konieczna ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicpon Napisano 16 Września 2011 Share Napisano 16 Września 2011 już chyba wiem co umieszczę na dioramie. T-54 będzie jechał środkiem moskiewskiej ulicy, po jego prawej będzie duży ceglany budynek z wielką gwiazdą namalowane Popieram pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Is-7 Napisano 17 Września 2011 Autor Share Napisano 17 Września 2011 Witam. Nie dopisałem tam jeszcze, że z drugiej strony ( naprzeciwko tego wielkiego gmachu z czerwoną gwiazdą ) mają się mieścić gruzy zniszczonych budynków, a po przeciwnej stronie T-54 ( na drugim końcu ulicy ) ma stać zniszczony Lav-25 ( odpowiednio stuningowany ). Obok T-54 będzie się przechadzało kilku radzieckich żołnierzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 17 Września 2011 Share Napisano 17 Września 2011 Świetny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi