Wallace Napisano 12 Października 2011 Share Napisano 12 Października 2011 dzidas71, fajnie że wątek się rozwija. Miło, czysto i dokładnie. Czy Admirał miał fartuchy na działach ? ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał15 Napisano 12 Października 2011 Share Napisano 12 Października 2011 O to jest pytanie bo chyba nie. Wstawiałem już raz zdjęcia do innego wątku. Tam chyba nie ma wątpliwości. Zajrzyj do relacji r.kalkowskeigo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 13 Października 2011 Autor Share Napisano 13 Października 2011 Na zdjęciach jakie posiadam ,nie miał fartuchów. Całe szczęście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 15 Października 2011 Autor Share Napisano 15 Października 2011 Witam. Mam zamiar wziąć się wreszcie za kadłub. Nie kleiłem nigdy tak dużego kadłuba , i liczę na pomoc. Mam zamiar zrobić to tak : skleić górną i dolną częśc ,w modelu kadłub nie dzieli sie na połówki (na szczęście). Powiercić bulaje ,przykleić 2 nakretki które posłóżą pózniej do przymocowania podstawki , zeszlifować z plastikowego pokładu wszystkie części które będą wymieniane ,przymierzyc go i wkleić. Zamierzam tak zaplanować pracę,aby nie maskować pokładu.Tzn pomalować elementy osobno ,kadłub też, następnie przykleić pokład drewniany i powklejać podzespoły. Relingi pomaluje przed wklejeniem (w ramce). Oczywiście potrzebne będą retusze ,ale mam nadzieję,że minimalne. Z moich przemysleń wynika ,że to i tak znacznie mniej pracy. Napiszcie ,czy dobrze kombinuję ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 15 Października 2011 Super Moderator Share Napisano 15 Października 2011 Napiszcie ,czy dobrze kombinuję ?W sumie dobrze choć życie i tak weryfikuje nasze przemyślenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 16 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2012 Witam. Wracam do "gry". Miałem przerwę ok. 5 - 6 tygodni , spowodowaną ... kradzieżą części narzędzi i co najgorsze -części sklejonych już elementów Grafa. Wymierne straty ,to ok. 1200,- . Trzeba było kupić nowy zestaw Trumpetera , blaszki ,część luf. Z tego zużyje może ok 10%. To wk...o mnie najbardziej . Może po złożeniu ktoś odkupi odemnie te zestawy za rozsądną cenę,zobaczymy. Po skompletowaniu wszystkiego kilka zespołów wykonałem od nowa (łodzie , działa 150 mm itp). Trochę też nadrobiłem i posunąłem prace do przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abir24 Napisano 21 Stycznia 2012 Share Napisano 21 Stycznia 2012 Ładnie i czysto Stan k.....y po kradziezy chyba już przeszedł skoro zabrałeś się za dalsze prace.Co do fartuchów, może jeszcze nie jest za późno. Na tygodniu oglądałem staruszka /film/ Bitwa o ujście rzeki /The Battle of the River Plate 1956/ polowanie na AGS troche fajnych ujęć a zwłaszcza artylerji, warto zobaczyć, może coś Tobie pomoże. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 21 Stycznia 2012 Share Napisano 21 Stycznia 2012 polowanie na AGS troche fajnych ujęć a zwłaszcza artylerji, warto zobaczyć, może coś Tobie pomoże. Przy budowie modelu ? AGS-a grał tam przecież USS Salem Dzidas71 ładnie to wygląda. Zazdroszczę uporu. Sam drugiego modelu bym nie kupił. Powodzenia w dalszych pracach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abir24 Napisano 22 Stycznia 2012 Share Napisano 22 Stycznia 2012 Przy budowie modelu ? AGS-a grał tam przecież USS Salem Wszystko się zgadza ale nie miałem na myśli żeby wzorować się na filmie przy budowie modelu w 100%. Wcześniejsze pyt. kolegi było o fartuchu i podsunięcie tego filmu tyczy się tylko tego pytania "mniau" czy nie "mniau" Jest to jedynie cząstka z tego co można mieć z innych dokumentów bardziej wiarygodnych. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 22 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2012 Najgorsze jest to,że zgineło mi tylko kilka ,czy kilkanaście części. Ale...żeby dokończyć model,trzeba je mieć. To było najgorsze ,wydać prawie 300,- żeby wykorzystać tylko kilka części - koszmar. Ale nie powiem ,zmotywowało mnie to jeszcze bardziej. Fartuchy już opanowałem ,dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alex304 Napisano 23 Stycznia 2012 Share Napisano 23 Stycznia 2012 dzidas71 trzymaj się! AGS jest tego wart! Śledzę Twoje postępy i jak dotychczas robota wychodzi całkiem nieźle. Ten pożałowania godny incydent niech nie złamie ducha stoczniowców. Okręt na prawdę wart dokończenia! (sam mam go w planie) A kasa cóż raz jest raz nie ma. Trzymam kciuki za stoczniowców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 24 Stycznia 2012 Share Napisano 24 Stycznia 2012 Bardzo fajnie Ci wychodzi. Perty na głównej nadbudówce wystają poza plastykowe ramiona. Nie powinny być równe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielkamucha Napisano 24 Stycznia 2012 Share Napisano 24 Stycznia 2012 Łajza, która zaiwaniła Ci towar, powinna mieć rozwolnienie do końca życia . Kolejne elementy wyglądają bardzo fajnie, czysto. Podoba mi się "materac" radaru . bzzz-bzzz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abir24 Napisano 24 Stycznia 2012 Share Napisano 24 Stycznia 2012 Łajza, która zaiwaniła Ci towar, powinna mieć rozwolnienie do końca życia . TAK, TAK z drobno tluczonego szkła Fajnie to wygląda, ale gdzie nowe fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 26 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2012 Aktualizacja prac i poprawki zgodnie ze zdjęciami i monografią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 12 Maja 2012 Share Napisano 12 Maja 2012 Tak z ciekawości, jak posuwają się prace nad zwycięzcą bitwy pod Coronelem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 12 Maja 2012 Autor Share Napisano 12 Maja 2012 Ciężko. Na tapecie były ostatnio inne modele i inne zajęcia. Ale wrócę do niego i zamierzam dokończyć w tym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 15 Maja 2012 Autor Share Napisano 15 Maja 2012 Witam.Olinowanie robiłem z rozciągniętych nad ogniem ramek, dla mnie najlepszy sposób. Izolatory zrobiłem bodajże z płynnej szpachli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rykrol Napisano 15 Maja 2012 Share Napisano 15 Maja 2012 Wracając do fartuchów przy działach 150mm. Na zdjęci z Montevideo przy jednym z dział na lewej burcie przy dźwigu widać wyraźnie drzwi takie jak na płytce Eduarda. Natomiast drugie działo bliżej katapulty takich drzwi nie posiadało. Piękna robota, niedługo tęż się zabiorę za ten model. Tylko w innej skali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 15 Maja 2012 Autor Share Napisano 15 Maja 2012 Witam kolegę. Bardzo ciekawe spostrzeżenie. Czy posiada kolega jakies zdj. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rykrol Napisano 16 Maja 2012 Share Napisano 16 Maja 2012 Te zdjęcia mogą pomóc. Przy wieży dowodzenia, też widać otwarte drzwi przy pierwszym 150 mm dziale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 16 Maja 2012 Autor Share Napisano 16 Maja 2012 Super foty , naprawde ! Mam dwie monografie,ale tam takich zdjęć nie ma . Nie ma ani jednego w tym kamuflażu. Może masz jeszcze jakieś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 17 Maja 2012 Share Napisano 17 Maja 2012 Mi się wydaje, czy na pierwszym zdjęciu widać drzwi również na osłonie rufowego działa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rykrol Napisano 17 Maja 2012 Share Napisano 17 Maja 2012 Te zdjęcia też Ci powinny pomóc, w budowie tego pięknego okrętu. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 18 Maja 2012 Share Napisano 18 Maja 2012 Hmm, patrząc na nie, na pewno dziobowa para dział miała maski zaopatrzone w drzwi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi