rykrol Napisano 18 Maja 2012 Share Napisano 18 Maja 2012 Tak samo i ja uważam, napewno cztery działa posiadały drzwi na swoich maskach. Pierwsza para przy wieży dowodzenia i napewno trzecia para licząc od dziobu. Będę to jeszcze sprawdzał, w monografii uzbrojenia morskiego niemieckich okrętów wojennych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 24 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 24 Czerwca 2012 Mało czasu i inne projekty. Robota przy Grafie stanęły , ale chyba wena powoli wraca. Przygotowuje drabinki z drutu 0,25 - mozolna robota. Te na kadłubie oczywiście do usunięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sotter Napisano 25 Czerwca 2012 Share Napisano 25 Czerwca 2012 Mało czasu i inne projekty. Przygotowuje drabinki z drutu 0,25 - mozolna robota. Te na kadłubie oczywiście do usunięcia. A nie prościej skorzystać z szablonu do wiercenia otworków i kształtować szczebelki bezpośrednio "na kadłubie" osadzając drucik w tych otworach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 25 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2012 Na pewno szablon do wiercenia byłby pomocny , już się nad tym zastanawiałem. Ale skąd go wziąć ??? Co do wyginania drucików , wydaje mi się ,że wyginanie w nawierconych otworach , lub gdziekolwiek indziej nie da tak ostrego kąta . To oczywiście szczegół , ale czymże jest właśnie to nasze modelarstwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sotter Napisano 25 Czerwca 2012 Share Napisano 25 Czerwca 2012 Na pewno szablon do wiercenia byłby pomocny , już się nad tym zastanawiałem.Ale skąd go wziąć ??? Wytrawić. W razie czego, za 2 tygodnie zestaw szablonów do 350 i 700 do kupienia u mnie Żeby nie spamować tematu jeśli byłbyś zainteresowany prosze o PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 25 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2012 Chętnie zakupie takie szablony 1:350. Już zamawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kujas Napisano 25 Czerwca 2012 Share Napisano 25 Czerwca 2012 Ja też chętnie kupie takie szablony jak można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sotter Napisano 25 Czerwca 2012 Share Napisano 25 Czerwca 2012 Ja też chętnie kupie takie szablony jak można Nie ma sprawy ale PW proszę nie zaśmiecajmy wątku. Jak już będę miał towar to puszczę ogłosznei na Giełdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rykrol Napisano 29 Lipca 2012 Share Napisano 29 Lipca 2012 Sorry za zdjęcia. Przez przypadek wykasowane. Postaram się je przywrócić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rykrol Napisano 29 Lipca 2012 Share Napisano 29 Lipca 2012 Zdjęcia c.d. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 31 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2012 Temat znów ruszył, kadłub na podstawce ,drabinki podorabiane z drucików, dolna część pomalowana. Myślę,że teraz pójdzie szybciej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 31 Grudnia 2012 Super Moderator Share Napisano 31 Grudnia 2012 Ładnie równiutko pomalowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 1 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2013 Dzięki. Jako ,że jestem okrętowym nowicjuszem ,mam pytanko techniczne. Na jakim etapie budowy wkleić relingi burtowe ? Zaznaczam,że będe wykorzystywał pokład drewniany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 8 Maja 2013 Autor Share Napisano 8 Maja 2013 Temat całkiem nie umarł Wierze altylerii głównej juz na swoich miejscach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 9 Maja 2013 Share Napisano 9 Maja 2013 Dzidas71, zlituj się, jak każesz czekać na następną aktualizację tematu kolejne 5 miesięcy, to przysięgam, że Cię storpeduję A tak już bardziej poważnie, zrób coś z łączeniem pokładów, wygląda to... nie, za cholerę nie wygląda to jak powinno, a powinno wyglądać dobrze Reszta jest ok, może tylko trochę za sterylnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 9 Maja 2013 Autor Share Napisano 9 Maja 2013 Tyle to trwa , bo kończyłem 2 inne modele (nie okręty). Przyznaje ,że podchodzę do tego tematu trochę po macoszemu, jest to mój pierwszy nawodny okręt , i najczęściej nie mam weny do niego. W tym czasie najczęściej buduje dioramkę , składam pojazd czy samolot. Czy chodzi o to prostopadłe połączenie pokładu drewnianego widoczne na pierwszym zdjęciu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 9 Maja 2013 Share Napisano 9 Maja 2013 Powinieneś traktować jako cel nadrzędny, w końcu to OKRĘT Dokładnie to łączenie mierzi me oczęta, widoczne również na zdjęciu nr 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 9 Maja 2013 Autor Share Napisano 9 Maja 2013 A widzisz. Łączenie to nie przypadkowo jest w tym miejscu. Okręt ten , ma taką konstukcje ,że tu właśnie nadbudówka sięga od burty do burty , czyli łączenie w 100% jest niewidoczne. Może teraz nabrałem trochę chęci na niego , ale jak pomyślę ile jeszcze roboty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 10 Maja 2013 Share Napisano 10 Maja 2013 No tak, zapomniałem o tym Myśl z ekscytacją o tej ilości pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 10 Maja 2013 Autor Share Napisano 10 Maja 2013 Postaram się pociągnąć temat.Nadbdówki w sumie mam już poskładane i pomalowane podkładem , jedną już nawet kończe malować na gotowo , więc może się uda , za parę miesięcy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 21 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2013 Prace oczywiście powoli do przodu. Może do końca roku skończę I przymiarka Pomalowana bazą część pozostałych dupereli Nie wiem czemu zdjęcia takie małe! Pierwszy raz musiałem zamieścić je przez Fotosik Zawsze korzystałem z Photobucketa , ale po dłuższej przerwie nie wiem co się tam stało , po 2 godzinach walki i przekleństw jakich nawet nie będe kropkował - poddałem się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 22 Sierpnia 2013 Share Napisano 22 Sierpnia 2013 Oooo...ładne! Podłogi miały pewnie inny kolor niż boki? Jak Ty żeś to wymaskował na całkowicie sklejonych nadbudówkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 22 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2013 No właśnie . Tak jak wcześniej pisałem ,to moja pierwsza jednostka nawodna i ... popełnia się szkolne błędy Maskowanie byłoby niemożliwe i musiałem wszystko to pędzelkami (0 - 000) męczyć. Po kilku godzinach i paru poprawkach jest ok, nawet z bliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał15 Napisano 26 Sierpnia 2013 Share Napisano 26 Sierpnia 2013 O kurde gratuluje, pędzelkiem bym się nigdy nie podjął strasznie cienko maluje pędzlem... Jeszcze raz gratuluje, okręt też zaczyna nabierać smaku Pozdrawiam Michał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 26 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2013 Dzięki. Ogólnie lekki problem był z tymi pokładami w nadbudówkach, bo powklejane zostały wszystkie detale. Ale już malowanie kamuflażu pędzelkami to nie problem. Ogólnie co mogę (wiem,że wyjdzie dobrze) maluje pędzlami ,a to dlatego,że jest w modelarstwie jedna, jedyna rzecz której nienawidzę - maskowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi