Grubyjg Napisano 18 Marca 2012 Share Napisano 18 Marca 2012 No i betoniarka zaczyna nabierać kształtów. Silnik wygląda elegancko, podziwiam nakład włożonej pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 18 Marca 2012 Share Napisano 18 Marca 2012 Dobra robota. Ciekawe co będzie nastepne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 24 Marca 2012 Autor Share Napisano 24 Marca 2012 Z drewnianego patyczka kosmetycznego owiniętego do odpowiedniej grubości papierem powstał mi trzpień napędowy: Musicie uwierzyć na słowo, wprawdzie nie idealnie, ale się obraca: Jednak bęben będzie się kręcił bez wykorzystania zębatki, bo musi ona być dosyć ciasno zamocowana - inaczej opadałaby w za luźnym łożu. Ze względu na sztywność materiałów, uszka podtrzymujące ramię mocowałem na raty: Po tej stronie pzryklejone na stałe: No i cóż, pozostało wszystko poskładać do kupki. Dorobię jeszcze uchwyt na ścianę skrzyni silnikowej i hol na ramę. Ramię i bęben będą zdjęte do malowania. Silnik z obudową także będzie przyklejony po malowaniu. Postanowiłem całość pomalować w kolorze rudej farby podkładowej, poprzecierać i poobijać co nieco, brudzenie lekkie także mam w planach. A tak się prezentuje betoniarka teraz: Koniec części technicznej . Dziękuję Kolegom za uwagę i za jakiś czas zaproszę do galerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 24 Marca 2012 Share Napisano 24 Marca 2012 Patrzę sobie, a tu w kategorii "różne" Marcin M i myślę sobie - aktualizacja tematu o betoniarce. A tu niespodzianka - prawie koniec. Co do galerii to się nie zgadzam. Chce jeszcze poety po malowaniu, washu i ewentualnym obijaniu/budzenie. Dopiero wtedy galeria. Betoniarka - super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 24 Marca 2012 Share Napisano 24 Marca 2012 Wyszła pięknie... Mam nadzieję, że zechcesz ją ładnie sponiewierać betonem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 25 Marca 2012 Autor Share Napisano 25 Marca 2012 Co do galerii to się nie zgadzam. Chce jeszcze poety po malowaniu, washu i ewentualnym obijaniu/budzenie. Dopiero wtedy galeria. No i tak będzie. To będzie tzw. część artystyczna. Na razie wypłukałem całość w wodzie z mydlinami i się suszy przed warstwą podkładu. Mam nadzieję, że zechcesz ją ładnie sponiewierać betonem Ładnie ale nie za bardzo, nie lubię za bardzo zaniedbanych narzędzi. Miło, że się podoba moja Barbarella. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 26 Marca 2012 Share Napisano 26 Marca 2012 Podoba to mało powiedziane, ciekaw jestem brudzenia. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 31 Marca 2012 Autor Share Napisano 31 Marca 2012 Zacząlem*) malowanie. Wykorzystalem kilka slonecznych dni, bo pracuję na balkonie. Trzy warstwy bazy: najpierw revell 36 + humbrol 113 Druga warstwa dodatkowo rozjaśniona revell 330: I trzecia wypelniająca wszelkie niedoróbki, kolory te same co poprzednio w innych trochę proporcjach - tak wygląda w świetle dziennym na zdjęciu, w realu jeszcze inaczej: Dziś jeszcze skończę klaść bazę na wszystkie pozostale części - wlącznik, opony itp. Pozdrawiam. *) brak alt + L, nie wiem czemu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 31 Marca 2012 Share Napisano 31 Marca 2012 W kolorze wygląda świetnie. Tylko jak będzie beton to ją jeszcze trochę poobijaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no.tips Napisano 31 Marca 2012 Share Napisano 31 Marca 2012 Bardzo podoba mi się taka budowana od podstaw betoniarka. Oglądałem warsztat z dużą przyjemnością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 1 Kwietnia 2012 Share Napisano 1 Kwietnia 2012 Pięknie... Trzymam kciuki, bo realistyczne ślady eksploatacji będą sporym wyzwaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 2 Kwietnia 2012 Share Napisano 2 Kwietnia 2012 Będzie hit ''Paprykarza'' - jak nic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 2 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2012 Witajcie! Wszystkie części w docelowych kolorach, położyłem czarny mat humbrola 33, jakąś mieszankę szarości na silnik, wtyczka humbrol 11 - zdjęcia trochę ciemne, bo bez doświetlania zrobiłem: Najwięcej czasu zeszło na malowaniu wieńca: Teraz sidolux na wszystko ze dwa razy psiknę i brudzenie, obijanie i takie tam... Dzięki za kibicowanie, aż zawstydzony jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 3 Kwietnia 2012 Share Napisano 3 Kwietnia 2012 Dzięki za kibicowanie, aż zawstydzony jestemMarcin! Marcin! Marcin! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Kwietnia 2012 Share Napisano 3 Kwietnia 2012 Zawstydzony czym? Jest świetna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 7 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2012 Betoniarka po washu! Użyłem umbry naturalnej Van Dyck nr 76 i terpentyny balsamicznej, gdzieniegdzie rozjaśniając białym i rdzawym. Wnętrze gruszki to radosna twórczość różnych szarych Humbroli. Podstawka - forma z dekielka po lodach wypełniona rotbandem i posypana piaskiem dla szynszyli - otrzymana od templessa (dzięki Robert za wszystkie rady i czujne oko ). Jak na pierwszy raz jestem z siebie zadowolony, a następną okazją do ćwiczeń z washem będzie taczka, bo zamierzam rozszerzyć projekt. Dość marudzenia, oto fotki: Uprzedzając wątpliwości - te mazaje na gruszce wyszły takie jak chciałem, dzień wcześniej studiowałem pobrudzoną, zardzewiałą, wielokrotnie poobijaną i odmalowywaną ścianę w kontenerze narzędziowym w miejscu gdzie pracuję. To teraz tylko trochę rdzy, obić i zaprawy... Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no.tips Napisano 7 Kwietnia 2012 Share Napisano 7 Kwietnia 2012 Imponujący model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Kwietnia 2012 Share Napisano 7 Kwietnia 2012 Kapitalna. Na zbliżeniach kółka wyglądają jak prawdziwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 11 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2012 No cóż, wygląda na to, że skończyłem . Porobiłem obicia, brązowe do rdzy i stalowoszare do metalu, za pomocą tamponu z gąbeczki zmywakowej (na drugim zdjęciu efekt na kole obrotu): I przystąpiłem do clou programu - tyranie betonem! Jeśli chodzi o materiał, użyłem tego, czego w robocie mam pełno, suchego pyłu cementowego: Najpierw próbowałem kleić na wikol, ale przypadkowo stwierdziłem, że całkiem fajne wapienne plamy wyszły, więc tak zostawiłem: Resztę brudu osadziłem na terpentynę, odrobinę Miga na to gdzieniegdzie napyliłem pędzlem i całość zafiksowałem: Dodatkowo suchy pędzel na wieniec, szary wash na opony i to tyle. Pozostało psiknąć całość matem (Pactry) i zamówić akwarium malutkie u szklarza, będzie na sobotę. Myślę, że "studyjną" galerię (bo plenerową też planuję) zdążę wkleić jeszcze przed Festiwalem, na który wszystkich Forumowiczów z Polski serdecznie zapraszam. Dziękuję wszystkim Kolegom za kibicowanie. Pozdrawiam, Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 11 Kwietnia 2012 Share Napisano 11 Kwietnia 2012 Zbliżenia wyglądają świetnie! Czekam na fotki całości Brawo Marcinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 11 Kwietnia 2012 Share Napisano 11 Kwietnia 2012 Super wygląda - pełny szacunek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 11 Kwietnia 2012 Share Napisano 11 Kwietnia 2012 Daj choć jedną fotkę całości aby czekać nie trzeba było. Wygląda bardzo realistycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 18 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2012 Zapraszam do GALERII Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi