paffko Napisano 18 Sierpnia 2007 Share Napisano 18 Sierpnia 2007 Oj tak, czyste i precyzyjne wykonanie Świetnie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 18 Sierpnia 2007 Share Napisano 18 Sierpnia 2007 Podzielam zdanie kolegow. Bardzo podobaja mi sie te liny a szczegolnie ta w tej skrzynce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myfg Napisano 10 Września 2007 Autor Share Napisano 10 Września 2007 Dziękuje za miłe komentarze ale i czekam na słowa krytyki !! Kolejne zdjęcia: widok ogólny: czyli jak widać niewiele już zostało do zrobienia Takie tam pierdoły dorobione dla urozmaicenia szarości modelu: wiaderko (kawałek rurki po napoju i drucik ) kask (stracił go plastikowy żołnierz) zdjęcie trochę nie wyszło ale coś widać skrzynka paski blaszki i plastiku miotełka drut plastik i sznurek widok na wyrzutnie ta po prawej ma uchylone drzwiczki. szoferka jeszcze do małych poprawek: tutaj wykonałem imitacje skrzynek na amunicje, nie są super ale co tam przynajmniej jest zaznaczone że coś takiego było: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myfg Napisano 10 Września 2007 Autor Share Napisano 10 Września 2007 a tak to wyglądało w oryginale: Widok na śrubki. Pomalowałem je na srebrno (oryginał miał je z nierdzewki)a następnie lekko czarnym matem troszkę łączenie czarny szary słabo wyszło ale to zbliżenie na półce tego nie widać. widok na pokład: Dzwoneczek: a znalazłem go na tym zdjęciu: Model na polakierowanej podstawce I to narazie na tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 10 Września 2007 Share Napisano 10 Września 2007 ale i czekam na słowa krytyki wybacz - ode mnie jej nie będzie, bardzo mi się Twój model i Twoja praca podoba, nie tylko włożyłeś sporo pracy ale i sam model ma akcenty, które dodają mu smaczku (wiaderko, dzwoneczek, skrzynki, hełm itp) Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pitt35 Napisano 10 Września 2007 Share Napisano 10 Września 2007 Pięknie wykonany model. A jakaś załoga będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myfg Napisano 10 Września 2007 Autor Share Napisano 10 Września 2007 Zakupiłem figurki firmy Revell ale jakoś tak mi nie pasują szczególnie ich jakość i wykonanie z dziwnego tworzywa, ale zobaczymy może coś z nich będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
u-boot Napisano 11 Września 2007 Share Napisano 11 Września 2007 Kurde bllans. No comment. Ciekaw jestem jak ja będe się za niego zabierał to skorzystam z tej relacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 11 Września 2007 Share Napisano 11 Września 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myfg Napisano 16 Września 2007 Autor Share Napisano 16 Września 2007 Działo przednie według producenta: po przebudowie: pomalowane: przerobione wloty powietrza, dodany uchwyt i kratka: a teraz siedzę nad tym: Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 17 Września 2007 Share Napisano 17 Września 2007 to jest to co podoba mi się najbardziej - ładne detale choć ten typ pływadeł mało mnie interesuje to do tej relacji zaglądam z wielką przyjemnością Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myfg Napisano 18 Marca 2008 Autor Share Napisano 18 Marca 2008 Witam wszystkich po sporej przerwie ! Niestety przymusowy urlop od hobby przez parę miesięcy :( ale wracam ze zdjęciam ukończonego S100: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 18 Marca 2008 Share Napisano 18 Marca 2008 piękny! Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myfg Napisano 18 Marca 2008 Autor Share Napisano 18 Marca 2008 Fajnie że się podoba Kolejne zdjęcia: i to na tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 18 Marca 2008 Share Napisano 18 Marca 2008 jeśli można życzyć sobie jeszcze jakieś zdjęcia to poproszę w innym oświetleniu, najlepiej naturalnym Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krys Napisano 18 Marca 2008 Share Napisano 18 Marca 2008 Fajny modelik, mnie się bardzo podoba Jaki następny model? Może teraz z przeróbką na RC ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myfg Napisano 18 Marca 2008 Autor Share Napisano 18 Marca 2008 Jutro w dzień pstryknę jeszcze kilka zdjęć, a to fotka kolejnego modelu który chcę wykonać. Narazie czekam na paczkę i doczekać się nie mogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 18 Marca 2008 Share Napisano 18 Marca 2008 a to fotka kolejnego modelu który chcę wykonać ładniusi co to takiego i jaki zestaw? Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 18 Marca 2008 Share Napisano 18 Marca 2008 Zanim napiszesz,ze to już koniec, zobacz sobie sznelbota reggi'ego Zakonczyłeś ten bieg 10 m przed metą!!!! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 18 Marca 2008 Share Napisano 18 Marca 2008 zobacz sobie sznelbota reggi'ego Może i mój jest fajnie pomalowany (co za skromność ) ale jeśli idzie o budowę i przeróbki, to nie dorastam do pięt i chylę czoła przed cierpliwością autora! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myfg Napisano 18 Marca 2008 Autor Share Napisano 18 Marca 2008 Wreszcie jakaś krytyka dzięki Spiton Model Reggiego widziałem i pomalowany jest super tyle tylko że to pewnie jego któryś model a ten jest moim pierwszym w zasadzie doświadczalnym, teraz wiem cokolwiek o farbach, czy ustawieniach areografu. Kolejna sprawa to fotki nie łatwo jest zrobić dobre zdjęcie :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 18 Marca 2008 Share Napisano 18 Marca 2008 Jestem skrytym fanem sznelbocików, i obserwowałem ta relacje z dużym zainteresowaniem. To jak Mygf bawił sie z tymi wszystkimi pierdółkami, było super. A tu nagle ciach i koniec. A okrecik nówka, nie śmigana. Reggy, Ty też potafisz się nieźle bawić detalem :-)) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 19 Marca 2008 Share Napisano 19 Marca 2008 myślę, że Myfg coś tam jednak pobawił się przy malowaniu, zerknijcie na okolicę rufy, jakieś zacieki są stąd prośba o zdjęcia w innym świetle, by sprawdzić czy przypadkiem lampa nie ukryła delikatnych przebarwień i cieniowania swoją drogą jeśli to pierwszy model to można zrozumieć obawę przed większym brudzeniem, z drugiej strony skoro jednocześnie jest "pierwszym w zasadzie doświadczalnym" to czemu by nie pójść dalej? Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myfg Napisano 19 Marca 2008 Autor Share Napisano 19 Marca 2008 No też nigdzie nie jest napisane że wszystkie modele mają być przybrudzone Jak zauważyliście model nie ma kalkomani i tak zostanie, czyli stan fabryczny bez przydziału. Wymalować poprawnie ten model wcale nie jest łatwo i mówię to po przeglądnięciu dziesiątek zdjęć. W mojej łódeczce dość dużo zmieniłem więc szkoda to dokumentnie zapaprać, tym bardziej że moim zdaniem teraz przypomina to model nie zabawkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 19 Marca 2008 Share Napisano 19 Marca 2008 Mimo wszystko proponuje obejrzeć sznelbota Reggy'ego :-)) I na pewno nie przypomina zabawki. Ps, taki sznelbot prosto z fabryki wyglądałby zupełnie inaczej. Sęk w tym ,że Twój jest "plastikowy" Sorry za krytykę, ale dobro modelu zawsze jest na pierwszym miejscu :-)) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi