pankot13 Napisano 17 Listopada 2011 Share Napisano 17 Listopada 2011 No i ładnie Dawałeś same pigmenty,czy je czymś doprawiałeś? Na model strzepuję z pędzla parę odcieni pigmentów a potem zakraplaczem je utwardzam, kapiąc na nie benzyną ekstrakcyjna. A niczym ich później nie utrwalasz? Np fixatywą Pewnie masz gablotki szklane i nie boisz się kurzu i usuwania go z modelów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 17 Listopada 2011 Autor Share Napisano 17 Listopada 2011 Utrwalam to potem AK Fuel stains. Robiąc jednocześnie efekt mokrego błota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 18 Listopada 2011 Autor Share Napisano 18 Listopada 2011 Jednak zmyje z niego farbę, kolor za ciemny i za dużo brudu. Głupi byłem, że go przemalowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 18 Listopada 2011 Share Napisano 18 Listopada 2011 Nie myj jest dobrze trochę ciemny ale wygląda zawodowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 18 Listopada 2011 Share Napisano 18 Listopada 2011 Konrad - zostaw to zmywanie.Sam wiesz że po takich operacjach coś sie zawsze kaszani. Sam ''wielobasznyj'' wygląda naprawdę dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 18 Listopada 2011 Autor Share Napisano 18 Listopada 2011 I tak mi nie przemówicie do rozsądku. To jest pewne. Już R-3 kupiłem, tylko czekam na dogodną chwilę... Obiecuję! Że nowy teciak będzie lepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 18 Listopada 2011 Share Napisano 18 Listopada 2011 Gratuluję zaparcia i dążenia do celu... mi tego czasem brakuje Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 19 Listopada 2011 Share Napisano 19 Listopada 2011 Ale o co chodzi? Jak to, jakie zmywanie??? Według mnie kolor jest ok. Zwłaszcza w kontekście zabrudzeń które na nim popełniłeś. Konradzie zastanów się jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 24 Listopada 2011 Autor Share Napisano 24 Listopada 2011 Nic się nie pierniczy. Zmywanie mam opanowane w jednym palcu. Obmyłem i pomalowałem na czerń następujące elementy. Na resztę czyli sam kadłub już mi czasu zabrakło. Niestety po praktykach wracam o 19.00 i ciężko się do czegokolwiek zabrać. ale jeszcze tylko 3 dni i zaraz zapierdzielam do mojej kadzi w której moczy się teciak. Mam pytanko. Trochę sobie próbowałem kolorków i wyszło tak, że znalazłem dwa odcienie które mogłyby wyglądać bardzo fajnie na tym czołgu. Który wybrać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 24 Listopada 2011 Share Napisano 24 Listopada 2011 Konrad walnij modulację z obydwu kolorków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 24 Listopada 2011 Share Napisano 24 Listopada 2011 Taki duży chłopak i wciąż zapomina, że jak zrobi wash, filtry i wszystkie inne zabiegi to mu i tak nic nie zostanie z kolorów bazowych. . Bierz, który Ci się bardziej podoba i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 24 Listopada 2011 Autor Share Napisano 24 Listopada 2011 Taki duży chłopak i wciąż zapomina, że jak zrobi wash, filtry i wszystkie inne zabiegi to mu i tak nic nie zostanie z kolorów bazowych. . Bierz, który Ci się bardziej podoba i tyle. Bez jaj, wiem o tym ale przecież po washu model nie przechodzi z zielonego koloru na różowy. Kolor będzie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 24 Listopada 2011 Share Napisano 24 Listopada 2011 Ten z prawej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 24 Listopada 2011 Share Napisano 24 Listopada 2011 Ja obstawiam A34 jeśli dobrze widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 24 Listopada 2011 Share Napisano 24 Listopada 2011 Przekombinujesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 25 Listopada 2011 Autor Share Napisano 25 Listopada 2011 Przekombinujesz... Faktycznie, lepiej go pozostawić w czerni albo wogólę nie malować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 25 Listopada 2011 Share Napisano 25 Listopada 2011 Przekombinujesz... Faktycznie, lepiej go pozostawić w czerni albo wogólę nie malować... Malujesz go juz trzeci raz.... nie rozumiem po co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 26 Listopada 2011 Autor Share Napisano 26 Listopada 2011 Przekombinujesz... Faktycznie, lepiej go pozostawić w czerni albo wogólę nie malować... Malujesz go juz trzeci raz.... nie rozumiem po co. Już wyjaśniam. Ja niestety jestem wyczulony na to co zrobiłem bądź robię i nie będę trzymał na półce modelu który mi się ie podoba. Zawsze przechodząc koło półki z modelami patrze się na nie a jak jest tam model który "mi się nie widzi" to zamiast go wywalać wole go przemalować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 26 Listopada 2011 Share Napisano 26 Listopada 2011 Chodzi mi glownie o to ze aerkiem naklada sie cieniutkie warstwy farby i nie ma sensu czyscic, jak mi nie wyjdzie malowanie nakladam jeszcze raz malowanie bazowe na te ktore nie pyklo. Co do koloru, masz dwa kolorki mozesz je nalozyc na ksztalt modulacji zeby urozmaicic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 26 Listopada 2011 Autor Share Napisano 26 Listopada 2011 No tak ale tego błota raczej nie zamaluje od tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 1 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2011 Szło ładnie, pięknie ale..... Skończyła się czerń! Nie dokończyłem malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 2 Grudnia 2011 Share Napisano 2 Grudnia 2011 Coś przegapiłem? Konrad dlaczego kolos jest znowu czarny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 2 Grudnia 2011 Share Napisano 2 Grudnia 2011 Konrad, mam nadzieję że nie zirytowaleś się za mocno moimi wypowiedziami na znany temat. Jak trzeba to trzeba. Mam nadzieję że szybko zorganizujesz farbę i ruszasz dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 2 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2011 Coś przegapiłem?Konrad dlaczego kolos jest znowu czarny? W krótkim wyjaśnieniu. Wyszedł podobnie tak jak Twój T-70. Za dużo go zasyfiłem i kolor był ciemny przez co model nie wpadał w me gusta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 12 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2011 Zimowego kamo ciąg dalszy. Szukając inspiracji w necie znalazłem takie coś: http://missing-lynx.com/gallery/russia/t28dv_1.html Bardzo mi się to podoba i na moim T-28 też będzie takie. Ogólnie chce także sprawdzić metodę na maskol + przecierki. Baza to oczywiście Humbroll czyli metoda taka na jak Stummelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi