bazylms Napisano 4 Listopada 2011 Share Napisano 4 Listopada 2011 Piotrze czy zechciałbyś zrobić kilka zdjęć etapów tworzenia tych spawów? Dość często jest to kontrowersyjny element kilku relacji, a twoje są bardzo ładne. Dzięki z góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 4 Listopada 2011 Autor Share Napisano 4 Listopada 2011 Piotrze czy zechciałbyś zrobić kilka zdjęć etapów tworzenia tych spawów? Dość często jest to kontrowersyjny element kilku relacji, a twoje są bardzo ładne. Dzięki z góry. Jak się uda i znajdę dzisiaj czas to wstawię jakieś fotki.Ale to nic specjalnego zwykła metoda na wyciskanie spawu stępioną i lekko zeszlifowaną igłą lekarską (1mm) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 5 Listopada 2011 Autor Share Napisano 5 Listopada 2011 Piotrze czy zechciałbyś zrobić kilka zdjęć etapów tworzenia tych spawów? Dość często jest to kontrowersyjny element kilku relacji, a twoje są bardzo ładne. Dzięki z góry. Krzysiek a więc robię to tak; Na początku zawsze tam gdzie jest to tylko możliwe i pozwala na to budowa modelu trasuję skalpelem lub piłką modelarską rowek pod spaw. Póżniej robię sobie wałeczki z masy Tamki lub GS Następnie ugniatam tą masę w wytrasowane miejsce.Jeśli spoina wychodzi przy ugniataniu za szeroka to ją przycinam po bokach skalpelem. Zawsze trzeba zwilżać narzędzie wodą bo masa się strasznie do nich klei. Na koniec pozostaje wykonać imitację spawu.Ja do tego celu używam igły 1 mm,w której stępiłem i zaokrągliłem końcówkę.Można też to zrobić drugą stroną cienkiego wiertełka. Oczywiście trzeba się tylko lepiej przyłożyć do spawu niż ja to zrobiłem na szybkiego przy tej fotce pokazowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 5 Listopada 2011 Share Napisano 5 Listopada 2011 Witam. Za to że robisz naszego T-70, oprócz dużego + ode mnie, dostaniesz jeszcze to Na razie cz.I Może będą pomocne przy budowie Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 5 Listopada 2011 Autor Share Napisano 5 Listopada 2011 Wielkie dzięki bigmodel Prawdę mówiąc miałem tylko 2 fotki polskich T-70. Opierałem się na zdjęciach rosyjskich pojazdów. Jeszcze raz dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 5 Listopada 2011 Share Napisano 5 Listopada 2011 I obiecana cz.II Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 5 Listopada 2011 Autor Share Napisano 5 Listopada 2011 Dzięki. Tylko teraz mam problem.A mianowicie moje błotniki fototrawione z Abera są z tyłu okrągłe dłuższe i przede wszystkim ryflowane. Z włazem na wieży(ponieważ też jest inny) sobie poradzę tylko szkoda mi tych trawionych błotników. Może coś doradzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 5 Listopada 2011 Share Napisano 5 Listopada 2011 Dzięki.Tylko teraz mam problem.A mianowicie moje błotniki fototrawione z Abera są z tyłu okrągłe dłuższe i przede wszystkim ryflowane. Z włazem na wieży(ponieważ też jest inny) sobie poradzę tylko szkoda mi tych trawionych błotników. Może coś doradzicie? Te błotniki na T-70 który zachował się w Muzeum Broni Pancernej, wcale nie muszą być oryginalne. Ten T-70 najprawdopodobniej uległ zniszczeniu podczas walk w Bieszczadach z oddziałami UPA. Uszkodzony, pozbawiony wielu części stał w Baligrodzie jaka pomnik. W latach siedemdziesiątych został przetransportowany do Wyższej Szkoły Oficerskiej Wojsk Pancernych im. S. Czarnieckiego w Poznaniu, gdzie został odrestaurowany. Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 5 Listopada 2011 Autor Share Napisano 5 Listopada 2011 Dzięki za wyjaśnienia Jacku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 5 Listopada 2011 Share Napisano 5 Listopada 2011 Dzięki za poradnik,- na pewno się przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 5 Listopada 2011 Autor Share Napisano 5 Listopada 2011 Nie ma za co Grzesiek. Dodałem kolejny spaw na wieży oraz pobawiłem się z fakturą jarzma. Postanowiłem że zrobię wóz z tymi numerami na wieży; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 5 Listopada 2011 Share Napisano 5 Listopada 2011 Postanowiłem że zrobię wóz z tymi numerami na wieży; w takim razie te orzełki bardziej by pasowały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 5 Listopada 2011 Autor Share Napisano 5 Listopada 2011 Postanowiłem że zrobię wóz z tymi numerami na wieży; w takim razie te orzełki bardziej by pasowały Wobec tego naciągnę Cię raz jeszcze na kolejną kalkomanię Wielkie dzięki Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 5 Listopada 2011 Share Napisano 5 Listopada 2011 Czy mi się zdaje czy lufa leży coś krzywo? Czym robiłeś fakture surfacerem 500? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 5 Listopada 2011 Autor Share Napisano 5 Listopada 2011 Na moje oko lufa wygląda OK Grzesiek Może to wina fotki zrobionej z takiego dziwnego kąta. Tak faktura to surfacer tylko 1000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 5 Listopada 2011 Share Napisano 5 Listopada 2011 Bardzo fajnie ci on wychodzi. Dzięki za info o spawach. A faktura odzewu surfacerem to dla mnie coś nowego. Jak to się robi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 5 Listopada 2011 Autor Share Napisano 5 Listopada 2011 Bardzo fajnie ci on wychodzi.Dzięki za info o spawach. A faktura odzewu surfacerem to dla mnie coś nowego. Jak to się robi? Wklepuje się sztywnym,krótko przyciętym pędzlem Krzysiek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 6 Listopada 2011 Autor Share Napisano 6 Listopada 2011 Sry za post pod postem. Walczę z błotnikami. Skrzynka tylko przyłożona na próbę; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Listopada 2011 Share Napisano 6 Listopada 2011 Sry za post pod postem.Dlatego napisze ci przerywnik. Ładnie, działają dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 6 Listopada 2011 Share Napisano 6 Listopada 2011 Zaprawdę zaczyna wyglądać szlachetnie . Czekam na dalszy ciąg relacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 6 Listopada 2011 Autor Share Napisano 6 Listopada 2011 Muszę jeszcze przenieść mocowanie anteny znad jarzma na tył wieży.Tak jak ma wóz 0-01,który zamierzam zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 10 Listopada 2011 Share Napisano 10 Listopada 2011 Zapowiada się bardzo ciekawy model, trzeba pokibicować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 11 Listopada 2011 Share Napisano 11 Listopada 2011 Piotrek każdy wóz w twoim wykonaniu od początku do samego końca jest rewelacyjny Dalej oglądam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 11 Listopada 2011 Autor Share Napisano 11 Listopada 2011 Dzięki. Ale ze mną to jest różnie raz wychodzi lepiej innym razem gorzej. A teraz to mam całkowity zwis modelarski. Nic mi się nie chce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 11 Listopada 2011 Share Napisano 11 Listopada 2011 Chciałbym robić tak gorzej jak Ty :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi