Skocz do zawartości

Polski T-70 1:35 MiniArt

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mimo lenistwa,które mną ostatnio zawładnęło skończyłem wieżę teciaka.

Poprawiłem jarzmo armaty,zmieniłem uchwyty na miedziane oraz dorobiłem nowe mocowanie anteny;

100_0423-1.jpg

100_0426-1.jpg

• Odpowiedzi 332
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
Nie malowałeś za gęstą farbą?

Zapewne chodzi Ci o jarzmo ale to nie przykurz tylko faktura Grzesiek.Rzeczywiście tak wygląda

Jako podkładu używam oryginalnego podkładu samochodowego

podkad2kauto-fit-SzukajwGoogle_1321106587111.png

Napisano

wieża wygląda bardzo dobrze ,co do uwagi Grzegorza to zapewne wina foto ,że wyszła niby taka ziarnistość powierzchni.

Piotr to ten podkład o którym rozmawialiśmy?malujesz bez utwardzacza a czym rozcieńczasz i jak się trzyma plastiku?

Napisano

Tak to ten podkład.Stosuję dedykowany rozpuszczalnik akrylowy.

Utwardzacza nie daję bo przy tak cienkiej powierzchni która wylewam i dużej ilości rozpuszczalnika(2:1) nie jest on potrzebny

W oryginale można dawać tylko do 20% objętości rozcieńczalnika czyli bardzo mało.Przy mojej ilości błyskawicznie odparowuje i schnie

A plastiku trzyma się tak samo jak metalu czyli super.

A co się tyczy jeszcze ziarnistości to same boczne płyty maja lekka fakturę blachy walcowanej w oryginale.

Myślałem,że Grześkowi chodziło o jarzmo

Napisano

Dokładnie jak mówi Robert, myślałem o całej powierzchni. Pewnie to wina zdjęcia. Myślałem, że faktura jest tylko na jarzmie.

Ciekawa sprawa ten podkład.

Napisano

A to już wiem o co chodzi.

Podczas schnięcia na podkładzie tworzy się coś takiego co wygląda jak taki meszek.

Trzeba to później przetrzeć sztywnym pędzlem i znika.Pewnie to wprowadziło was w błąd.

Zapomniałem o tym napisać

Dopadłem na A...o takiego obywatela.

Nie wiem czy pamiętam jeszcze jak się figurki maluje.

Może z czasem wrócę do robienia dioramek.

100_0429-1.jpg

Zostawię go sobie do BT-7 bo to rusek

Napisano
Szkoda tylko że w jakimś ludzkim języku nie piszą.

Proponuję google chrome mi jako tako przetłumaczył

Napisano

Fajnie to idzie, powiedz mi jak uzywasz debonder ja pare razy probowalem tarlem a klej CA nie schodzil ?

Napisano
Fajnie to idzie, powiedz mi jak uzywasz debonder ja pare razy probowalem tarlem a klej CA nie schodzil ?

Staram się wycierać zawsze zaraz po klejeniu.

Używam do tego patyczków higienicznych Rafał.

Ale starszy klej też mi się udaje zmyć.Może zmień debonder

W między czasie doszły do mnie kalki.

Dzięki Robert

Wstyd się przyznać ale to mój pierwszy model z orłem jaki robię w życiu

100_0437-1.jpg

Napisano
Wstyd się przyznać ale to mój pierwszy model z orłem jaki robię w życiu

Miejmy nadzieję, że nie ostatni, bo wygląda to naprawdę coraz ciekawiej

Pozdrawiam

Kornik

Napisano

No bardzo mi się podoba. Piotrze jakimi kolorami malowałeś, bo twoje mi jakoś najbardziej na ruska pasują - całkowicie subiektywna ocena?