pankot13 Napisano 12 Listopada 2011 Autor Share Napisano 12 Listopada 2011 Mimo lenistwa,które mną ostatnio zawładnęło skończyłem wieżę teciaka. Poprawiłem jarzmo armaty,zmieniłem uchwyty na miedziane oraz dorobiłem nowe mocowanie anteny; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 12 Listopada 2011 Share Napisano 12 Listopada 2011 Nie malowałeś za gęstą farbą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 12 Listopada 2011 Autor Share Napisano 12 Listopada 2011 Nie malowałeś za gęstą farbą? Zapewne chodzi Ci o jarzmo ale to nie przykurz tylko faktura Grzesiek.Rzeczywiście tak wygląda Jako podkładu używam oryginalnego podkładu samochodowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 12 Listopada 2011 Share Napisano 12 Listopada 2011 wieża wygląda bardzo dobrze ,co do uwagi Grzegorza to zapewne wina foto ,że wyszła niby taka ziarnistość powierzchni. Piotr to ten podkład o którym rozmawialiśmy?malujesz bez utwardzacza a czym rozcieńczasz i jak się trzyma plastiku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 12 Listopada 2011 Autor Share Napisano 12 Listopada 2011 Tak to ten podkład.Stosuję dedykowany rozpuszczalnik akrylowy. Utwardzacza nie daję bo przy tak cienkiej powierzchni która wylewam i dużej ilości rozpuszczalnika(2:1) nie jest on potrzebny W oryginale można dawać tylko do 20% objętości rozcieńczalnika czyli bardzo mało.Przy mojej ilości błyskawicznie odparowuje i schnie A plastiku trzyma się tak samo jak metalu czyli super. A co się tyczy jeszcze ziarnistości to same boczne płyty maja lekka fakturę blachy walcowanej w oryginale. Myślałem,że Grześkowi chodziło o jarzmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 12 Listopada 2011 Share Napisano 12 Listopada 2011 Dokładnie jak mówi Robert, myślałem o całej powierzchni. Pewnie to wina zdjęcia. Myślałem, że faktura jest tylko na jarzmie. Ciekawa sprawa ten podkład. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 12 Listopada 2011 Autor Share Napisano 12 Listopada 2011 A to już wiem o co chodzi. Podczas schnięcia na podkładzie tworzy się coś takiego co wygląda jak taki meszek. Trzeba to później przetrzeć sztywnym pędzlem i znika.Pewnie to wprowadziło was w błąd. Zapomniałem o tym napisać Dopadłem na A...o takiego obywatela. Nie wiem czy pamiętam jeszcze jak się figurki maluje. Może z czasem wrócę do robienia dioramek. Zostawię go sobie do BT-7 bo to rusek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 13 Listopada 2011 Autor Share Napisano 13 Listopada 2011 Trochę podziałałem przez niedzielę; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 13 Listopada 2011 Share Napisano 13 Listopada 2011 Zapowiada się kolejny majstersztyk wypuszczony spod Twojej ręki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 13 Listopada 2011 Autor Share Napisano 13 Listopada 2011 To się zobaczy na koniec co mi wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 13 Listopada 2011 Share Napisano 13 Listopada 2011 To się zobaczy na koniec co mi wyjdzie O to, to ja jestem spokojny Zobacz na tego T 26 ,chodzi mi o malowanie CM ,może skorzystasz http://panzer35.ru/forum/44-6160-13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 13 Listopada 2011 Autor Share Napisano 13 Listopada 2011 Fajnie mu to wyszło.Ruscy to zdolniachy U mnie będzie teciak w resztce zimowego kamo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 13 Listopada 2011 Share Napisano 13 Listopada 2011 BT 7 też jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 13 Listopada 2011 Autor Share Napisano 13 Listopada 2011 BT 7 też jest I to nie jeden. Bardzo fajne to Rosyjskie forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 13 Listopada 2011 Share Napisano 13 Listopada 2011 Szkoda tylko że w jakimś ludzkim języku nie piszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 13 Listopada 2011 Share Napisano 13 Listopada 2011 Szkoda tylko że w jakimś ludzkim języku nie piszą. Proponuję google chrome mi jako tako przetłumaczył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 15 Listopada 2011 Autor Share Napisano 15 Listopada 2011 Jeszcze mocowania narzędzi,wydechy i można będzie psikać. Ale to jeszcze trochę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 15 Listopada 2011 Share Napisano 15 Listopada 2011 Piotrek ta blokada na haku jest ruchoma czy przyklejona bo na foto jest krzywo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 15 Listopada 2011 Autor Share Napisano 15 Listopada 2011 Ruchoma przesunęła się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 15 Listopada 2011 Share Napisano 15 Listopada 2011 Fajnie to idzie, powiedz mi jak uzywasz debonder ja pare razy probowalem tarlem a klej CA nie schodzil ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 16 Listopada 2011 Share Napisano 16 Listopada 2011 No i blach też trochę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 16 Listopada 2011 Autor Share Napisano 16 Listopada 2011 Fajnie to idzie, powiedz mi jak uzywasz debonder ja pare razy probowalem tarlem a klej CA nie schodzil ? Staram się wycierać zawsze zaraz po klejeniu. Używam do tego patyczków higienicznych Rafał. Ale starszy klej też mi się udaje zmyć.Może zmień debonder W między czasie doszły do mnie kalki. Dzięki Robert Wstyd się przyznać ale to mój pierwszy model z orłem jaki robię w życiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 16 Listopada 2011 Share Napisano 16 Listopada 2011 Wstyd się przyznać ale to mój pierwszy model z orłem jaki robię w życiu Pięknie to wygląda,nie tylko orzeł ode mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 17 Listopada 2011 Share Napisano 17 Listopada 2011 Wstyd się przyznać ale to mój pierwszy model z orłem jaki robię w życiu Miejmy nadzieję, że nie ostatni, bo wygląda to naprawdę coraz ciekawiej Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 17 Listopada 2011 Share Napisano 17 Listopada 2011 No bardzo mi się podoba. Piotrze jakimi kolorami malowałeś, bo twoje mi jakoś najbardziej na ruska pasują - całkowicie subiektywna ocena? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi