Zekar Napisano 22 Lipca 2012 Autor Share Napisano 22 Lipca 2012 Witam, Gąsienice pomalowane i pobrudzone,trochę się jeszcze pobawiłem pigmentami bo mi się za czysty wydawał no ale chyba starczy,pora kończyć wreszcie tego potwora. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 23 Lipca 2012 Share Napisano 23 Lipca 2012 Jest piękny, brudzenie wygląda obłędnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 23 Lipca 2012 Share Napisano 23 Lipca 2012 Szkoda, że tak ładne malowanie idzie w parze z licznymi babolami, szkoda. PZdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 23 Lipca 2012 Share Napisano 23 Lipca 2012 Jakie babole niby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 23 Lipca 2012 Share Napisano 23 Lipca 2012 Na szybko: - brak spawu na około jarzma km-u, - brak dziur po śrubach mocujących przed błotnik, - siatka na pokrywie transmisji powinna być tak wklejona i tak wyglądać: - na tylnym włazie inspekcyjnym brak dziurki na klucz, ewentualnie uchwytu. Jest jeszcze kilka rzeczy, ale już mniej istotnych. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 23 Lipca 2012 Autor Share Napisano 23 Lipca 2012 Witam, No to może po kolei: brak spawu na około jarzma km-u, O spawie wiem,zapomniałem go dorobić przed malunkami,teraz boje się,że przy dorabianiu pozdzieram farbę. Jeszcze może jakoś z tym powalczę. siatka na pokrywie transmisji powinna być tak wklejona i tak wyglądać Wiem jak wygląda mocowanie siatki w oryginale,niestety nie miałem dostępu do fototrawionej , dlatego wybrnąłem z tego w ten sposób. To co dała zvezda kompletnie się do niczego nie nadawało. na tylnym włazie inspekcyjnym brak dziurki na klucz, ewentualnie uchwytu. Właśnie ostatnio też to zauważyłem i będę dorabiał. Co do dziur po śrubach mocujących błotnik,to moje niedopatrzenie jest niestety,cholera ciężko będzie dorobić teraz Jest jeszcze kilka rzeczy, ale już mniej istotnych. Jeśli zacząłeś to skończ,może coś jeszcze da radę poprawić. Swoją drogą dobrze,że ktoś czuwa i wytyka babole . Dzięki za komentarze Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 24 Lipca 2012 Share Napisano 24 Lipca 2012 Czuwać to powinienem od początku, nie byłoby wpadek. Kiedyś przed Tygrysami były teciaki, mam trochę zbędnych fototrawionek jakie zostały mi, min siatkę z całą osłoną. Dziurki po śrubach nic prostszego, nawiercasz i tyle. Strzałkami zaznaczyłem, takie wcięcie ze spawem i zaokrąglone cięcie blach pancernych: Ale jeszcze raz podkreśle, że malowanie bardzo mi się podoba, przypomina mi nieco moją "Myszkę Miki": Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 25 Lipca 2012 Autor Share Napisano 25 Lipca 2012 Witam, Niby nawiercić dziurki nie problem ale później wypada przeszlifować trochę,a wtedy farba zlezie,to samo ze spawami na które zwróciłeś uwagę. Zastanawiam się czy nie zostawić tak jak jest,spróbuję tylko dorobić ten spaw wokół osłony km i może pomyślę nad tą pokrywą transmisji a za jakiś czas zabiorę się za "wydanie drugie,poprawione", dla odmiany w zimowym kamo na przykład. Tym bardziej,że niedługo wybywam na miesiąc i budowa znowu odwlecze się do września. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 24 Września 2012 Autor Share Napisano 24 Września 2012 Koniec!!! Zapraszam do Galerii: http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=68&t=34768 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi