czsochaj Napisano 31 Maja 2007 Share Napisano 31 Maja 2007 Waloryzowany blachami Parta, kalki z modelu Tamiyi, Tally Hoo. szkło od podstaw. Tradycyjnie malowany pędzlami i moimi wynalazkami, farbki Humbrola, Pactry, przecierka suchymi pastelami. To wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 31 Maja 2007 Share Napisano 31 Maja 2007 Model wygląda na solidnie zrobiony i pomalowany ogólnie ładny Ale..... Napis "Old Crown" pochodzi od P-51D Tamiya ?? wygląda na to, że tak....więc jest za duży wersja B miała mniejszy, brak obwódki wokół cyfry 6 i litery S w oryginale poprostu malując pasy inwazyjne zostawili taką "dylatację" aby były widoczne oznaczenia samoloty no i jescze..........numer seryjny powinien kończyć się w oryginale na ........24 a jest 23. Tyle z mojej strony Gratuluje kolejnego Musia w kolekcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czsochaj Napisano 31 Maja 2007 Autor Share Napisano 31 Maja 2007 Co Ty na to http://www.cebudanderson.com/p51bdetailpage.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 31 Maja 2007 Share Napisano 31 Maja 2007 Dobra nr. ser. moja gafa ale reszta jest tak jak napisałem, zobacz gdzie kończy się twój napis "Old Crow" a jak jest na samolocie no i obwódki. I czemu twój Mustang ma 3 rzędy krzyży ?? na fotce oryginału są tylko 2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
volsebix Napisano 31 Maja 2007 Share Napisano 31 Maja 2007 Dla mnie modelik bardzo solidnie wykonany. Ale mam jedno ALE.... Okopcenia od karabinow w skrzydlach... jezeli robisz cos takiego to "dolki" czyli powierzchnie wklesle trzeba rowniez okopcic . Jak podmalujesz pedzelkem 00000 to bedzie gitarra . Co do oznaczen to sie nie czepiam bo nie jestem az takim wnikaczem w latawce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil232 Napisano 31 Maja 2007 Share Napisano 31 Maja 2007 jezeli robisz cos takiego to "dolki" czyli powierzchnie wklesle trzeba rowniez okopcic Nie wiem czy zauważyłeś ale te "dołki" na skrzydłach za karabinami, to w rzeczywistości wcale nie są dołki tylko wypukłości i to, że nie są one ubrudzone jest jak najbardziej w porządku A modelik super. Tym bardziej budzi mój podziw, że zrobiony bez aerografu. Toż to istne mistrzostwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czsochaj Napisano 1 Czerwca 2007 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2007 Mirage a gdzie można czepiać się twoich modeli? Przejrzałem całą galerię ,, samoloty i śmigłowce'' i brak takowych. Napis nie dał się przesunąć do przodu, więc został w tym miejscu. Widzę, że kupujesz modele i odkładasz je na półkę. Wrzuć coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filon Napisano 1 Czerwca 2007 Share Napisano 1 Czerwca 2007 szkło od podstaw. Możesz zdradzić sposób ?? Tradycyjnie malowany pędzlami i moimi wynalazkami, Za opanowanie pędzla wielkie brawa. Ciekaw jestem strasznie tych wynalazków. Model przepiękny tym bardziej, ze 72-ce, a i samolot jeden z moich ulubionych. Zauważyłem jedno małe (skala ) niedociągnięcie: nieco zbyt szeroka szczelina w newralgicznym miejscu przejścia kadłub-skrzydło (prawe). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 1 Czerwca 2007 Share Napisano 1 Czerwca 2007 Mirage a gdzie można czepiać się twoich modeli? Przejrzałem całą galerię ,, samoloty i śmigłowce'' i brak takowych. Napis nie dał się przesunąć do przodu, więc został w tym miejscu. Widzę, że kupujesz modele i odkładasz je na półkę. Wrzuć coś. Jakiś problem ?? Widze, że nie lubisz krytyki........uważasz, że twoje modele to są jakieś straszne cuda ?? człowieku trochę pokory jak chcesz "cukrowania" w stylu "jaki ładny" to zapraszam na inne forum. Jestem użytkownikiem tego forum i mam prawo się wypowiedzieć. Wiem prawda kłuje w oczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czsochaj Napisano 1 Czerwca 2007 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2007 Chyba że Ciebie. Pomyliłeś od razu samolot o nr. 36723 z samolotem o nr.324823. Heraldyka zestrzeleń jest prawidłowa , a obwódek na kalkach nie było, więc nie będę się bawił w malowanie czegoś takiego. Piszesz też, że napis OLD CROW był w tej wersji mniejszy. Owszem, ale na Mustangu z białym kołpakiem, z białym pasem przed rurami wydechowymi z pierwszą wersją osłony kabiny, o nr. 36723. Anderson latał na wielu P-51B, tego akurat przekazał Lt. Williamowi B. Overstreetowi. Fakt, napis powinien być przesunięty o jedną literę do przodu, o tym wiedziałem bez Ciebie, w momencie klejenia kalek. Popełniłem błąd nakładając kalkę od kabiny do kołpaka. Przesunąć jej już nie mogłem, bo by się porwała. Podjąłeś temat mało przygotowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 1 Czerwca 2007 Share Napisano 1 Czerwca 2007 Dyskusja na ten temat wydaje mi się zbędna, piszesz bzdury na moje uwagi odnosie malowania dajesz linka, który odnosi się do maszyny Andersona a teraz piszesz, że model przectawia maszynę innego pilota ! Nie pomyliłem, żadnego samolotu to Ty napisałeś. I po ostatnie grzeczniej proszę nie jestem twoim zasmarkanym kolegą, napsałem do Ciebie grzecznie. Myśl co chcesz rób co chcesz ale nie WKU***** ludzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czsochaj Napisano 1 Czerwca 2007 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2007 Dyskusja na ten temat wydaje mi się zbędna, piszesz bzdury na moje uwagi odnosie malowania dajesz linka, który odnosi się do maszyny Andersona a teraz piszesz, że model przectawia maszynę innego pilota !Nie pomyliłem, żadnego samolotu to Ty napisałeś. I po ostatnie grzeczniej proszę nie jestem twoim zasmarkanym kolegą, napsałem do Ciebie grzecznie. Myśl co chcesz rób co chcesz ale nie WKU***** ludzi. Kolego napisałem, że model przedstawia maszynę którą przekazał następnie innemu pilotowi! Czytaj uważniej! Nie pisz do mnie skrótami, dobrze? Zirytowany? Odpuść sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mathiss Napisano 1 Czerwca 2007 Share Napisano 1 Czerwca 2007 Czego się gryziecie?? czsochaj czemu łopaty śmigła tak odstają od kołpaka? Chyba powinny wyglądać tak jak tych fotkach z Góraszki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iceman Napisano 1 Czerwca 2007 Share Napisano 1 Czerwca 2007 Panowie bez nerwów! Model mi się podoba z racji tego, że jeszcze niedawno sam malowałem pędzlem i wiem ile trudu trzeba włożyć w końcowy efekt. Na minus dla mnie: zbyt obfite okopcenia za lufami km-ów, no i same km-y chyba za bardzo wysunięte poza krawędź skrzydeł. Dodam w tajemnicy , że pracuje nad tym samym tematem (1/72 Academy). Efekty moich prac wkrótce zamieszcze na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czsochaj Napisano 1 Czerwca 2007 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2007 Mathiss przedstawiłeś P-51D, mój natomiast to P-51B, w tym z Góraszki są śmigła Aeroproduct, mój natomiast ma Hamilton Standard. Kaemy mogłem cofnąć bardziej, okopcenia to już rzecz gustu. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 1 Czerwca 2007 Share Napisano 1 Czerwca 2007 W tym z Goraszki tez sa Hamilton Standard, tylko to sa te drugie, tzw Cuffless. A co do Mustanga, to ja chcielm powiedziec, ze uwazam, ze pasy inwazyjne sa za proste... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czsochaj Napisano 1 Czerwca 2007 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2007 Majku, stanowczo za proste. Coś z tym trzeba zrobić, tak nie może być! Może by zdeformować model, albo cóś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 1 Czerwca 2007 Share Napisano 1 Czerwca 2007 Ręce opadają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 1 Czerwca 2007 Share Napisano 1 Czerwca 2007 Dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czsochaj Napisano 1 Czerwca 2007 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2007 Bo może ma kłopoty w szkole? Szykuje się pewnie powtórka na drugi rok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 1 Czerwca 2007 Share Napisano 1 Czerwca 2007 Człowieku gdzie Ty byłeś jak rozum rozdawali ?? I wypraszam sobie nie jestem twoim kolegą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czsochaj Napisano 1 Czerwca 2007 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2007 Bo na to nie zasługujesz! Jestem od ciebie ponad dwa razy starszy! Nie wtrącaj się do rozmowy jak mądrzejsi od ciebie rozmawiają i przestań mnie obrażać! ROZUMIESZ!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 1 Czerwca 2007 Share Napisano 1 Czerwca 2007 Dobra, koniec... Nastapila wymiana uprzejmosci, a teraz juz wyluzujcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 1 Czerwca 2007 Share Napisano 1 Czerwca 2007 Bo na to nie zasługujesz! Jestem od ciebie ponad dwa razy starszy! Nie wtrącaj się do rozmowy jak mądrzejsi od ciebie rozmawiają i przestań mnie obrażać! ROZUMIESZ!? Uuuuuuuu się Ciebie boję TY się przyczepiłeś forum nie jest twoją własnością więc przestań się rządzić lamo. Znalazł się...... wszystko wie Szkoda tylko, że kultury Ciebie nie nauczono, zaraz z mordą bo ktoś ci błędy pokazał w Twoim modelu. Ja kończę bo z KRETYNAMI się nie zadaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 1 Czerwca 2007 Share Napisano 1 Czerwca 2007 Ekhm... Tego... Dzieciaki, spokoj, bo jak zdejme pasa... Moderatorzy proszeni do dzialu "Galeria - Samoloty, smiglowce"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi