Michalw Napisano 9 Listopada 2011 Autor Share Napisano 9 Listopada 2011 Dobra Pany, ja porobię próby z listwami, bo skoro opieram się na zdjęciu a tam są to rzeczą oczywistą że i u mnie też będą. Pokombinuję z różnymi materiałami i dam foty. Poprawię długość wystającego km'u...bo już też mi zwrócono na to uwagę. A swoją drogą bardzo się cieszę że temat się rozwija poprzez różne dyskusje i mam nadzieję że się podoba. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalw Napisano 10 Listopada 2011 Autor Share Napisano 10 Listopada 2011 Co myślicie o tym żeby "prześcieradło" które znajduje się po prawej stronie wieży pomalować w jakiś niemiecki kamuflaż ? Czy zostawić taki zielonkawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 10 Listopada 2011 Share Napisano 10 Listopada 2011 Nie było mnie tutaj raptem kilka dni, a widzę tutaj duży postęp w budowie. Kolega Vis13 wyjaśnił, co wyjaśnić trzeba było, tak więc podglądam dalej. Co do "prześcieradła" to myślę, że w niemieckim kamuflażu wyglądałoby na pewno ciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalw Napisano 12 Listopada 2011 Autor Share Napisano 12 Listopada 2011 Siemka ponownie . Poprawiłem listwy i takie już muszą zostać...nie mam do nich cierpliwości. Są wykonane z puszki po piwsku i według mnie są troszeczkę za szerokie, ale nic już nie będę w nich poprawiał. Dodane są też narzędzia. Ponownie Wielkie dzięki dla użytkownika wojtas który to aż z samej bodajże Irlandii mi je przesłał . Co do kamo na "prześcieradle" to jednak zostawię w zielonym, nie jestem pewny czy dam redę takie wykonać. No to foty : Tutaj Hans niecierpliwie zerka na zegarek i zastanawia się kiedy w końcu jego skończę malować a nie tą kowbojską zapalniczkę ciągle na warsztacie trzymam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 12 Listopada 2011 Share Napisano 12 Listopada 2011 Wash mi się podoba bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalw Napisano 14 Listopada 2011 Autor Share Napisano 14 Listopada 2011 Witam. Wieża już raczej zakończona, brakuje jedynie figurek które będą za jakiś czas. Spadło w Belgii trochę świeżego śniegu ale załoga go nie zgarnie, za dobry kamuflaż przeciwko lotnictwu Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 14 Listopada 2011 Share Napisano 14 Listopada 2011 Witam.Tych ludkow w czolgu tez bedziesz robil?Fajnie opatuleni.A snieg looks good. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalw Napisano 14 Listopada 2011 Autor Share Napisano 14 Listopada 2011 Na fotce widocznych jest 4 załogantów,dowódca,ładowniczy,kierowca i strzelec. Więc i u mnie także będą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 14 Listopada 2011 Share Napisano 14 Listopada 2011 Śnieg to dość trudny temat ale widzę dobrze sobie z nim poradziłeś. Podstawkę oczywiście będziesz robił pod model? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 14 Listopada 2011 Share Napisano 14 Listopada 2011 Bedziesz go tak zostawiał czy posypiesz jeszcze sodą na górę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalw Napisano 15 Listopada 2011 Autor Share Napisano 15 Listopada 2011 Śnieg zrobiłem z sody,wody i kleju Wikol. Już chyba na sam wierzch sypać dodatkowo sody nie będę, a małą podstawę pod model też wykonam. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalw Napisano 19 Listopada 2011 Autor Share Napisano 19 Listopada 2011 Jeszcze jedno zdjęcie z dokończonymi narzędziami. Raz jeszcze wielkie dzięki wojtas Przepraszam za brak tła...fota na szybko. Klucz zakoszony od Panzer IV więc się nie czepiajcie, dla niepoznaki lekko będzie przykryty śniegiem Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 19 Listopada 2011 Share Napisano 19 Listopada 2011 Całkiem fajnie wyszło Ci drewno przy tych narzędziach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 19 Listopada 2011 Share Napisano 19 Listopada 2011 Drewno to akryl i przecierane olejne? Super wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalw Napisano 19 Listopada 2011 Autor Share Napisano 19 Listopada 2011 Drewno robione Humbrol'em 225 Matt i na to brązowy Van Gogh ( nie pamiętam jaki to odcień brązu, po prostu ciemny brąz. Wszystkie farby Van Gogh od razy po zakupie wyciskam do słoiczków po kawiorze, które to podwędzam z pracy jak tylko się skończy. Dla mnie praktyczniej jest nakładać ze słoiczka mniejszego od koncentratu niż wyciskać z tubki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 19 Listopada 2011 Share Napisano 19 Listopada 2011 Ale po wyciśnięciu farby z tubki, nic się jej nie dzieje? W pojemniczku nie robi się ,,kożuch"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalw Napisano 19 Listopada 2011 Autor Share Napisano 19 Listopada 2011 Nie. Robię tak od dawien dawna i jeszcze nic przykrego mnie nie spotkało. Taki mały przykład Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 19 Listopada 2011 Share Napisano 19 Listopada 2011 Dobry pomysł ! Muszę coś takiego wdrożyć w życie - też nie lubię pracy z tubkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalw Napisano 21 Listopada 2011 Autor Share Napisano 21 Listopada 2011 Siemka wszystkim. Prace nad "Szermim" na razie zwolniły bo czekam na dodatki. Ale żeby nie próżnować robię małą dioramkę według foty. Wiadomo jak modelarski śnieg znosi pokojowe warunki (wystarczy trochę kurzu, dym z papierosów i po zawodach ). Dlatego przed przystąpieniem do nakładania śniegu na mojego rodzynka i podłoże zmontowałem także gablotę. Zarazem widać moje skromne miejsce do pracy . Wykorzystałem trochę miejsca rozsuwając meble i tą przerwę zabudowałem. Z przodu będzie zdjęcie obiektu a obok opis. I prośba tomek14147 Wiesz może z jakiej jednostki jest ten "Szermi" ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 21 Listopada 2011 Share Napisano 21 Listopada 2011 Niestety nie wiem, moje źródła milczą na ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalw Napisano 22 Listopada 2011 Autor Share Napisano 22 Listopada 2011 Jak widać pomalowałem podstawkę na czarno a w miejscu gdzie jest droga nałożyłem błyszczący lakier żeby imitowało mokrą ziemię. Cały czas się zastanawiam czy dodawać drzewa. Niby otwory porobiłem i coś tam na uboczu próbuję ale sam nie wiem. Coś czarno widzę jak na razie to moje próbne drzewko. Może wiecie czy są w sprzedaży w 1:35 iglaki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 22 Listopada 2011 Share Napisano 22 Listopada 2011 Dopasuj sobie coś od Polaka http://www.modelarski.martel.pl/pl/c/Drzewa/33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalw Napisano 25 Listopada 2011 Autor Share Napisano 25 Listopada 2011 Witam. Chciałbym ponowić prośbę (tym razem tutaj). Mianowicie nadal potrzebuję gumowych gąsek T48 lub T51E1 z duckbills. Jeden użytkownik mi je obiecał za free ( i ponoć już wysłał). Minęło już 16 dni i nic. Nie to że się czepiam bo przecież są za darmo. Nadal czekam, ale ponawiam pytanie bo jeżeli nie dotrą to czy ktoś też miałby zbędne. Kupować metalowych ani coś w pokroju "madzik trak" nie chcę bo i tak będzie to wszystko w błocie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalw Napisano 14 Marca 2012 Autor Share Napisano 14 Marca 2012 Witam żeby nie było... temat nie umarł i nadal walcze . Figurki (jak wiele innych rzeczy ) nie są moja mocną stroną, wyszły tak. Widać że gogle będę musiał poprawić i co nieco gdzieniegdzie podmalować. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 14 Marca 2012 Share Napisano 14 Marca 2012 Coś drgnęło. Wielu ma problem z figurkami. Nie są złe, no może oczka trochę nie tegez, ale się nie czepiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi