Skocz do zawartości

Sherman M4A1-Nowe życie

Michalw

Rekomendowane odpowiedzi

Dobra Pany, ja porobię próby z listwami, bo skoro opieram się na zdjęciu a tam są to rzeczą oczywistą że i u mnie też będą. Pokombinuję z różnymi materiałami i dam foty. Poprawię długość wystającego km'u...bo już też mi zwrócono na to uwagę. A swoją drogą bardzo się cieszę że temat się rozwija poprzez różne dyskusje i mam nadzieję że się podoba.

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 78
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Nie było mnie tutaj raptem kilka dni, a widzę tutaj duży postęp w budowie. Kolega Vis13 wyjaśnił, co wyjaśnić trzeba było, tak więc podglądam dalej.

Co do "prześcieradła" to myślę, że w niemieckim kamuflażu wyglądałoby na pewno ciekawie.

Siemka ponownie . Poprawiłem listwy i takie już muszą zostać...nie mam do nich cierpliwości. Są wykonane z puszki po piwsku i według mnie są troszeczkę za szerokie, ale nic już nie będę w nich poprawiał. Dodane są też narzędzia. Ponownie Wielkie dzięki dla użytkownika wojtas który to aż z samej bodajże Irlandii mi je przesłał . Co do kamo na "prześcieradle" to jednak zostawię w zielonym, nie jestem pewny czy dam redę takie wykonać. No to foty :

Tutaj Hans niecierpliwie zerka na zegarek i zastanawia się kiedy w końcu jego skończę malować a nie tą kowbojską zapalniczkę ciągle na warsztacie trzymam.

HPIM4366-1.jpg

HPIM4370.jpg

HPIM4371.jpg

HPIM4373.jpg

Witam. Wieża już raczej zakończona, brakuje jedynie figurek które będą za jakiś czas. Spadło w Belgii trochę świeżego śniegu ale załoga go nie zgarnie, za dobry kamuflaż przeciwko lotnictwu

HPIM4368-1.jpg

HPIM4369-1.jpg

HPIM4370-1.jpg

HPIM4372.jpg

Pozdrawiam

Jeszcze jedno zdjęcie z dokończonymi narzędziami. Raz jeszcze wielkie dzięki wojtas

Przepraszam za brak tła...fota na szybko. Klucz zakoszony od Panzer IV więc się nie czepiajcie, dla niepoznaki lekko będzie przykryty śniegiem

HPIM4395.jpg

Pozdrawiam

Drewno robione Humbrol'em 225 Matt i na to brązowy Van Gogh ( nie pamiętam jaki to odcień brązu, po prostu ciemny brąz. Wszystkie farby Van Gogh od razy po zakupie wyciskam do słoiczków po kawiorze, które to podwędzam z pracy jak tylko się skończy. Dla mnie praktyczniej jest nakładać ze słoiczka mniejszego od koncentratu niż wyciskać z tubki

Siemka wszystkim. Prace nad "Szermim" na razie zwolniły bo czekam na dodatki. Ale żeby nie próżnować robię małą dioramkę według foty.

HPIM4394.jpg

Wiadomo jak modelarski śnieg znosi pokojowe warunki (wystarczy trochę kurzu, dym z papierosów i po zawodach ). Dlatego przed przystąpieniem do nakładania śniegu na mojego rodzynka i podłoże zmontowałem także gablotę.

HPIM4393-1.jpg

Zarazem widać moje skromne miejsce do pracy . Wykorzystałem trochę miejsca rozsuwając meble i tą przerwę zabudowałem.

Z przodu będzie zdjęcie obiektu a obok opis.

I prośba tomek14147 Wiesz może z jakiej jednostki jest ten "Szermi" ?

Pozdrawiam

Jak widać pomalowałem podstawkę na czarno a w miejscu gdzie jest droga nałożyłem błyszczący lakier żeby imitowało mokrą ziemię. Cały czas się zastanawiam czy dodawać drzewa. Niby otwory porobiłem i coś tam na uboczu próbuję ale sam nie wiem. Coś czarno widzę jak na razie to moje próbne drzewko. Może wiecie czy są w sprzedaży w 1:35 iglaki.

HPIM4395-1.jpg

Pozdrawiam

Witam. Chciałbym ponowić prośbę (tym razem tutaj). Mianowicie nadal potrzebuję gumowych gąsek T48 lub T51E1 z duckbills. Jeden użytkownik mi je obiecał za free ( i ponoć już wysłał). Minęło już 16 dni i nic. Nie to że się czepiam bo przecież są za darmo. Nadal czekam, ale ponawiam pytanie bo jeżeli nie dotrą to czy ktoś też miałby zbędne. Kupować metalowych ani coś w pokroju "madzik trak" nie chcę bo i tak będzie to wszystko w błocie.

Pozdrawiam

• 3 months later...

Witam żeby nie było... temat nie umarł i nadal walcze . Figurki (jak wiele innych rzeczy ) nie są moja mocną stroną, wyszły tak. Widać że gogle będę musiał poprawić i co nieco gdzieniegdzie podmalować.

HPIM4605.jpg

HPIM4606.jpg

HPIM4607.jpg

Pozdrawiam