simpl Napisano 7 Marca 2012 Share Napisano 7 Marca 2012 Witaj. Całkiem fajnie wyszło to malowanie i rozjaśnienia. W przyszłości planuję zrobić taki model i na pewno podpatrzę co nieco w Twoim warsztacie. Pozdrawiam Szymek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 8 Marca 2012 Share Napisano 8 Marca 2012 ...eeee tam, tragedii nie ma - na ruska w sam raz po sido i brudzeniu uwydatni się modulacja odcieni, detal i będzie dobrze hmm... brak czasu mówisz - skąd ja to znam, swojego też nie mogę jakoś dokończyć dajesz dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek18 Napisano 9 Marca 2012 Autor Share Napisano 9 Marca 2012 Witam Dajem dajem No więc prac ciąg dalszych. Pomalowałem detale, przybrudziłem wannę, zrobiłem obicia, próbowałem zrobic filtr z farb olejnych. Troszkę go nie widac, bo to taka próba była, ale cóż ...... Jeszcze został do zrobienia drybrush, i lakier połysk na reflektor. A potem sido i kalki.... Jak na razie wygląda to tak: Będę chciał troszke teraz nadgonic temat, ponieważ w tygodniu nie mam kompletnie czasu. Piszcie, oceniajcie, wytykajcie błędy. Przód i tył wanny są jeszcze do poprawy, jeśli chodzi o pigmenty. No, jak tylko będą jakieś postępy to od razu dodam aktualizację. Jak na razie to wszystko Pozdrawiam Bartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 9 Marca 2012 Share Napisano 9 Marca 2012 Ale na wieży chyba cię trochę poniosło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek18 Napisano 10 Marca 2012 Autor Share Napisano 10 Marca 2012 No może troszkę przesadziłem. Ale doszedłem do takiego wniosku że jak załoganci chodzili po wieży, to i farba się tam wycierała do metalu. Teraz dam na to troszkę metalizera suchym pędzlem, no i na koniec pójdą jeszcze pigmenty wiec powinno to przestac tak bic po oczach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 10 Marca 2012 Share Napisano 10 Marca 2012 Fakt troszkę popłynąłeś z młotkowaniem ,ale całkiem fajne te obicia. Tylko wydaje mi się,że tylna płyta trochę taka za ładna w porównaniu do reszty czołgu, może warto by też ją trochę poobijać, np okolice włazu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek18 Napisano 10 Marca 2012 Autor Share Napisano 10 Marca 2012 ok potłuczę jeszcze tylną płytę. Jeżeli coś jeszcze wyłapiecie to piszcie śmiało, sie poprawi ;D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek18 Napisano 6 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2012 Witam jako że szkoła, matura, nauka na egzamin techniczny skutecznie zajmują mi czas, nie miałem czasu na modelarstwo. Ale teraz przerwa świąteczna pomogła w poczynieniu postępów. W tym miejscu chciałem serdecznie podziękować koledze Przemo1CK który za darmo wysłał mi gąski AFV clubu. Aż się zdziwiłem gdy je zobaczyłem, jak na gumiaki są świetne. Nie sprężynują, dają się układać, ni wyglądają całkiem nieźle. Poza tym psikłem model sidoluxem, położyłem kalki, potem znów sido, i na to wash. Potem mat, i pigmenty. Czyli totalny standard. bez zbędnego gadania, ..... aha jeszcze rozpocząłem budowę podstawki : Podstawka oczywiście w powijakach, ale to offtop. Na ostatniej focie pokazałem moją próbę zrobienia siatki maskującej, oczywiście zły bandaż wziąłem ale to tylko pierwsza próba. Napiszcie co sądzicie o brudzeniu modelu. Gąsienice jeszcze będę brudzić na razie są całkowicie czyste. Jak by ktoś miał jakieś propozycje co do modelu to walić śmiało, będziemy się zastanawiać. Podczas próby malowania mojego drugiego modelu (Tygrysa od italeri) aero przegrało spotkanie z podłogą i ułamał się spust. Świetna okazja do zakupu nowego aerografu, szkoda tylko że kasy bark . Ale co tam.... Pisać, oceniać, komentować ;D Pozdrawiam serdecznie Bartek Małyszko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Kwietnia 2012 Share Napisano 6 Kwietnia 2012 Jest fajnie, choć przydałoby się troszkę olejami podziałać. No i kolor wydechów za jaskrawy, okopć też okolice wydechów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek18 Napisano 6 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2012 A no tak, o wydechach bym zapomniał. Olej były w ruchu tylko ten pigment to troszkę zakrył, a i zdjęcia marnawe. Fakt że model wydaje się teraz taki suchy..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi