Jump to content

T-90 - Szykujcie kasiore!!!

FAHR
 Share

Recommended Posts

• Replies 57
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Wygląda to wszystko bardzo, ale to bardzo dobrze, nawet jeśli model będzie zrobiony prosto z pudła.

Chociaż z pewnością ktoś wypuści do niego błyskotki.

Zveda znowu wskakuje na wyższy poziom jakości ? Zobaczymy kiedy dostaniemy seryjny wypust.

Mam nadzieję, że zrobią też emitery podczerwieni, bo to nadaje temu czołgu ducha. Bez nich T-90 jest jakiś taki ... indyjski.

Nie wierzę, że w tym roku zobaczymy T-90. Podejrzewam, że będzie trzymany na Norymbergę, później odczeka swoje i już w grudniu 2012 w sklepach. Chyba szybciej będzie T-64 od Trumpka.

Lepiej, że już trafi w grudniu 2012 dopracowany niż mają się spieszyć i wypuścić bubla. Wbrew pozorom to trudny model do zrobienia jest. Jest kilka wariantów, czasem pomieszanych. Zdjęcia głównie z pokazów. Ale już jakaś zajawka jest.

Lepiej, że już trafi w grudniu 2012 dopracowany niż mają się spieszyć i wypuścić bubla. Wbrew pozorom to trudny model do zrobienia jest. Jest kilka wariantów, czasem pomieszanych. Zdjęcia głównie z pokazów. Ale już jakaś zajawka jest.

A ja bym wolał żeby był na święta tego roku. Wiadomo, że i tak prosto z pudła go robić nie będę i dodam coś od siebie, więc przerobienie kilku niedoróbek to żaden problem. Spuszczać się nad modelem poprawiając go, producent może w nieskończoność. Zvezda czuje już oddech konkurencji więc stawiam, że pojawi się szybciej niż później. Wszyscy już wiedzą, że Meng coś działa w temacie, wróbelki ćwierkają, że inna (inne) chińskie firmy też coś dłubią, tylko robią to w tajemnicy żeby uderzyć z wysokiego "c". Szansa Zvezdy to być pierwszym w plastiku z tym modelem, bo jakościowo, jak wszyscy zainteresowani "pójdą na noże" to jednak trochę odstaje.

• 3 weeks later...

Jest progres. Zdjęcia całości już są. Sztory wyglądają ładnie, reszta też. Coś czuję, że nie jeden z nas będzie go wygrzebywał spod świątecznej choinki

http://www.zvezda.org.ru/images/sets/photoes/3573/21.gif

http://www.zvezda.org.ru/images/sets/photoes/3573/22.gif

http://www.zvezda.org.ru/images/sets/photoes/3573/23.gif

Na zvezdowskim forum, przedstawiciel producenta napisał coś, co po przepuszczeniu przez translator wygląda mniej więcej tak:

Dzień dobry,
07 grudzień T-90 gotowe do wysyłki. Ponadto zależy od konkretnego sklepu łańcucha dostaw.

Pierwszy inbox:

http://alphamodel.ru/?show=articles&id=14

Modelarze w Rosji mogą go juz pomacać.

Na zdjęciach widać, że jakość wykonania jest bardzo dobra. Shtory z tego co widze zostały wykonane jako elementy przeźroczyste, a już kombinowałem opakowania po tabletkach hehe.

Do tego trochę multimediów i kalki raczej zvezdowski standard, czyli w zasadzie kibel.

Ciekawe kiedy dostawę planuje Dream, mam nadzieję, że przed świętami będę go już trzymał w swoich rękach.

Nie wiem, czy nie spóźniłem się z tą wiadomością ale dziś otrzymałem odpowiedź z pewnego sklepu modelarskiego ze za 5 dni do sprzedazy wchodzi długo oczekiwana T-90-ka od Zvezdy HURAAAAAAAA