bazylms Napisano 12 Grudnia 2011 Share Napisano 12 Grudnia 2011 Fajnie że będzie za 5 dni. Daj mi znać na priva który, bo to pewnie jakiś w UK. A więcej info tutaj http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=71&t=29664 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Grudnia 2011 Share Napisano 12 Grudnia 2011 Ten sklep z którego mi odpisali to polski sklep Modelworld . Podobno w Polsce ma pojawić sie tylko kilka sztuk tego modelu. Mam nadzieję że w UK nie bedzie trudno dostępny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 12 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2011 Chwyt marketingowy moim zdaniem. Reglamentacja modeli w dzisiejszych czasach...może kartki jeszcze wprowadzą, albo pierwszeństwo w zakupie poszukiwanych modeli dla modelarzy z kartą modelarza dostępną po uiszczeniu opłaty manipulacyjnej . Zresztą, od czego są sklepy w Azji i różne e-bay'e. Będzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karol 111 Napisano 13 Grudnia 2011 Share Napisano 13 Grudnia 2011 Dokładnie. Z czasem plastikowy model T-90 dorobił się statusu świętego Graala, którego sami modelarze mu nadali. Pewnie niektórzy sprzedawcy będą chcieli coś ugrać na tym samonakręcającym się zapotrzebowaniu na ten model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shilka (Robert T.) Napisano 13 Grudnia 2011 Share Napisano 13 Grudnia 2011 Cześć Jest już warsztat z modelem Zvezdy: http://dlyadruzei.getbb.ru/viewtopic.php?f=2&t=418 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 13 Grudnia 2011 Share Napisano 13 Grudnia 2011 Korpusy emiterów podczerwieni wyszły super, o ten element się obawiałem najbardziej. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 14 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2011 Ooo czyżby Stroju też przebierał nogami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 18 Grudnia 2011 Share Napisano 18 Grudnia 2011 Glupie pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zamir Napisano 21 Grudnia 2011 Share Napisano 21 Grudnia 2011 Dziś znalazłem na allegro po 89PLN+ koszty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 24 Grudnia 2011 Share Napisano 24 Grudnia 2011 Ja już mam swojego. Zvezda się postarała. W ramkach wygląda bardzo ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
athlon5 Napisano 25 Grudnia 2011 Share Napisano 25 Grudnia 2011 Oj wygląda wygląda...kilka fotek viewtopic.php?f=71&t=30445&p=464270#p464270 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 25 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2011 Mój egzemplarz dotrze do mnie po świętach, także panowie, krótka piłka z mojej strony - ruszamy z tematem grupowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 25 Grudnia 2011 Share Napisano 25 Grudnia 2011 Zależy kiedy start. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 25 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2011 Zależy kiedy start. Niezwłocznie Jak tylko dostanę mojego Vladimira ruszam z warsztatem na forum. Jeśli ktoś będzie chętny, niech dołącza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo Napisano 29 Grudnia 2011 Share Napisano 29 Grudnia 2011 Dotarł i do mnie ,spóźniony prezent gwiazdkowy -niestety bez ramki z przeźroczystego plastiku ,tragedii nie ma elementy -da się dorobić . Zastanawiam się tylko ,czy będzie więcej takich wpadek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
athlon5 Napisano 29 Grudnia 2011 Share Napisano 29 Grudnia 2011 Dotychczas Zvezda dawała do pudła karteczkę z nazwiskiem pakowacza-teraz nie znalazłem. Ramki jednak są wszystkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo Napisano 29 Grudnia 2011 Share Napisano 29 Grudnia 2011 Tutaj można trochę poczytać o błędach zestawu:http://panzer35.ru/forum/45-8059-1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 29 Grudnia 2011 Share Napisano 29 Grudnia 2011 Jak się zna rosyjski to można . Możesz w skrócie przedstawić te błędy? Jeśli są jakieś istotne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo Napisano 30 Grudnia 2011 Share Napisano 30 Grudnia 2011 Jak się zna rosyjski to można . Możesz w skrócie przedstawić te błędy? Jeśli są jakieś istotne. Proponuje mimo wszystko przejrzeć temat w całości bo zawiera linki do stron ze zdjęciami i rysunkami z wymiarami ( wymiary podane w przybliżeniu ,ale nic lepszego nie ma). Co do znajomości języka to znam tyle co ze szkoły - za moich szkolnych czasów rosyjski był obowiązkowy .Po za tym w temacie są fotki . Zarówno rosyjscy modelarze ,jak i koledzy z forum zauważyli ,że w porównaniu z modelem T-72 Tamiya ,kadłub T-90 jest krótszy . Odnośnie wymiarów nie będę się wypowiadał do póki nie przeskaluję rysunków i nie porównam z nimi wyprasek . Błędy i braki najbardziej rzucające się w oczy to : brak spawów na przedniej płycie pancerza -oraz zbyt szeroka " linia podziału" na zdjęciu zaznaczona na czerwono brak podstawy mocowania trału-element zaznaczony zieloną strzałką na zdjęciu brak osłony mocowanej do pokrywy silnika -różowa strzałka na zdjęciu Ponad to błędne odwzorowanie połączenia dolnych przednich płyt wieży z jej podstawa (obrazują to zdjęcia w rosyjskim temacie) Brak zróżnicowani wielkości łbów śrub na fartuchach bocznych i listwach do których są mocowane. Na razie tyle ,więcej jak zapoznam się z modelem i porównam ze zdjęciami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
athlon5 Napisano 30 Grudnia 2011 Share Napisano 30 Grudnia 2011 Jo nie mam najmniejszych wątpliwości ,ze zbadasz model bardzo dokładnie( jak zawsze) ale zastanawia mnie czy np.podstawa mocowania trału jest elementem bez którego niemożna zrobić modelu? Nie wszystkie wersje chyba go maja ( lub miały) Ale to tylko moja watpliwość nie zaprzeczam ,ze może powinien mieć. Brak osłonki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo Napisano 30 Grudnia 2011 Share Napisano 30 Grudnia 2011 Athlon5 zacznę od końca Twojej wypowiedzi - ta osłona znajduje się po przeciwnej stornie ,przy wydechu . Można zrobić model bez tej podstawy ,ponieważ trał skonstruowano i zaczęto produkować później niż czołg (nie mogę odszukać oznaczenia tego trału)- ale ten element zaczęto dodawać w jednostkach wyposażonych w T-90 i T-72 BM i obecnie wozy bez tego detalu to już rzadkość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karol 111 Napisano 30 Grudnia 2011 Share Napisano 30 Grudnia 2011 jo, to co zaznaczyłeś na zielono i różowo, ja również z różnym skutkiem starałem sie odwzorować w swoim modelu, możecie podejrzeć jak to zrobić lepiej, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
athlon5 Napisano 30 Grudnia 2011 Share Napisano 30 Grudnia 2011 Wsio jasna... A tak przy okazji czym jest spowodowane przekręcenie lufy w T-90.Powiem szczerze że dopiero zakładając ja u zvezdy zwróciłem na to uwagę a z tego co widzę na zdjęciach tak ma być> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 30 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2011 Wsio jasna...A tak przy okazji czym jest spowodowane przekręcenie lufy w T-90.Powiem szczerze że dopiero zakładając ja u zvezdy zwróciłem na to uwagę a z tego co widzę na zdjęciach tak ma być> Podejrzewam, że sposobem mocowania lufy w wieży - na tzw. bagnet, umożliwiającym szybką wymianę zużytej lufy w warunkach polowych bez zdejmowania całej wieży jak w przypadku rodziny T-72, ale głowy za to nie dam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo Napisano 30 Grudnia 2011 Share Napisano 30 Grudnia 2011 jo, to co zaznaczyłeś na zielono i różowo, ja również z różnym skutkiem starałem sie odwzorować w swoim modelu, możecie podejrzeć jak to zrobić lepiej, Z pewnością ,każdy zainteresowany współczesną pancerką przeglądał twoją relacje z budowy T-90. Wsio jasna...A tak przy okazji czym jest spowodowane przekręcenie lufy w T-90.Powiem szczerze że dopiero zakładając ja u zvezdy zwróciłem na to uwagę a z tego co widzę na zdjęciach tak ma być> Podejrzewam, że sposobem mocowania lufy w wieży - na tzw. bagnet, umożliwiającym szybką wymianę zużytej lufy w warunkach polowych bez zdejmowania całej wieży jak w przypadku rodziny T-72, ale głowy za to nie dam. Spokojnie możesz "dać głowę" jest tak jak napisałeś ,chociaż zaczęto stosować takie mocowanie armaty już w późnych modernizacjach T-72 w latach 90-tych -oczywiście rosyjskich . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi