Gościu Napisano 10 Listopada 2011 Share Napisano 10 Listopada 2011 Witam. Scenka ukończona. Wojakom w kanale już niesposób zrobić inne fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 10 Listopada 2011 Share Napisano 10 Listopada 2011 Witam Wszystko jak zwykle fantastycznie (szczególnie ściana i drut kolczasty), aczkolwiek na opasce nie powinny znajdować się litery AK, a WP oraz orzeł w koronie. Sam pomysł na dioramkę jak zwykle świetny i godny pochwały Gratuluję i pozdrawiam! Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimpow Napisano 10 Listopada 2011 Share Napisano 10 Listopada 2011 Bardzo fajna scenka, no i wykonanie eleganckie, ciężko się do czegoś przyczepić. Szkoda tylko że tych żołnierzy w kanale nie da się lepiej pokazać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalw Napisano 10 Listopada 2011 Share Napisano 10 Listopada 2011 i tyle mam do powiedzenia. Szacun kolego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 10 Listopada 2011 Share Napisano 10 Listopada 2011 Opad szczeny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 10 Listopada 2011 Share Napisano 10 Listopada 2011 Po prostu rewelka. Przepiękne figurki. Ściana jak prawdziwa, a plakaty powalają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabotnik Napisano 10 Listopada 2011 Share Napisano 10 Listopada 2011 Dioramka wykonana doskonale, mam tylko jedno pytanie odnośnie tytułu: co ma oznaczać drugi człon tytułu -"Polnische Banditen" ? Czy twoim zdaniem Powstańcy Warszawscy to bandyci ??, bo ja tak to rozumiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duzy-mucha Napisano 10 Listopada 2011 Share Napisano 10 Listopada 2011 Świetna scenka i wykonanie na wysokim poziomie... Sam od dłuższego czasu mam ochotę zrobi coś z powstania (byłaby to moje pierwsza dioramka). Do kolegi robotnika, podejrzewam, że kolega Gościu w dośc sarkastyczny sposób wstawił określenie naszych dzielnych powstańców używane przez tych z wronami na czole... Pozdrawiam i jeszcze raz gratuluję świetnej pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 10 Listopada 2011 Share Napisano 10 Listopada 2011 -rozwaliłeś mnie. Gratulacje, czysty artyzm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 10 Listopada 2011 Share Napisano 10 Listopada 2011 Dioramka wykonana doskonale, mam tylko jedno pytanie odnośnie tytułu:co ma oznaczać drugi człon tytułu -"Polnische Banditen" ? Czy twoim zdaniem Powstańcy Warszawscy to bandyci ??, bo ja tak to rozumiem. Tak Niemcy nazywali warszawskich powstańców i w ogóle podziemie w Polsce w czasie II wojny. Podobnie miasta gdzie silne były wpływy podziemia nazywano Banditenstadt (np. Radomsko), a wsie Banditendorf (np. Rzejowice w powiecie Radomszczańskim). W czasie drugiej (sowieckiej) okupacji podziemie zbrojne również było nazywane (i niestety często nadal jest nazywane) bandami przez co wrzuca się je do jednego worka z prawdziwymi bandami rabunkowymi, powszechnie działającymi w powojennej Polsce. Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 10 Listopada 2011 Share Napisano 10 Listopada 2011 Ładnie to tak panie Gościu, zaczynać warsztaty i nie kończyć? Żartuję oczywiście. Bardzo fajnie, że na forum mamy kolejną pracę nawiązującą do Powstania Warszawskiego. Technicznie, jak zwykle wysoki poziom. Najbardziej do gustu przypadła mi ściana oraz kamuflaż na mundurze powstańca z panzerfaustem. Jedynie bruk wydaje mi się jakiś taki czysty i kolorowy, zwłaszcza od strony niemieckiego żołnierza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 10 Listopada 2011 Share Napisano 10 Listopada 2011 Jak zwykle wykonanie na wysokim poziomie.Figurki,plakaty jak cała wineta super. Osobne gratulacje należą się też za rzadki temat. Wielkie brawa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 11 Listopada 2011 Share Napisano 11 Listopada 2011 Jak dla mnie super ! I nic więcej nie dodam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabotnik Napisano 13 Listopada 2011 Share Napisano 13 Listopada 2011 Dioramka wykonana doskonale, mam tylko jedno pytanie odnośnie tytułu:co ma oznaczać drugi człon tytułu -"Polnische Banditen" ? Czy twoim zdaniem Powstańcy Warszawscy to bandyci ??, bo ja tak to rozumiem. Tak Niemcy nazywali warszawskich powstańców i w ogóle podziemie w Polsce w czasie II wojny. Podobnie miasta gdzie silne były wpływy podziemia nazywano Banditenstadt (np. Radomsko), a wsie Banditendorf (np. Rzejowice w powiecie Radomszczańskim). W czasie drugiej (sowieckiej) okupacji podziemie zbrojne również było nazywane (i niestety często nadal jest nazywane) bandami przez co wrzuca się je do jednego worka z prawdziwymi bandami rabunkowymi, powszechnie działającymi w powojennej Polsce. Pozdrawiam Kornik Tak sie składa że ja to wszystko wiem Chodzi mi o tytuł: -Powstanie Warszawskie 1/35 - to czas w jakim dzieje się scenka oraz skala. -"Polnische Banditen" -to opis kogo lub co przedstawia Ja rozumiem to tak: -scena przedstawia "Polnische Banditen", które zaraz rozwalą ,,porządnego,, Niemca z pancerfausta. Wiem że to chory kraj, ale trochę szacunku dla Powstańców!, was nie było by dziś stać na takie poświęcenie. No chyba że autor jest Niemcem to wtedy go rozumiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 14 Listopada 2011 Autor Share Napisano 14 Listopada 2011 Dzięki. Tak sie składa że ja to wszystko wiem Skoro wiesz wszytko, nie widzę sensu dalszej polemiki. RJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabotnik Napisano 15 Listopada 2011 Share Napisano 15 Listopada 2011 Ja jednak widzę sens i proszę Administratora lub moderatora o usunięcie tej galerii ostatecznie o zmianę tytułu, ponieważ obraża on Żołnierzy powstania warszawskiego, to nie byli bandyci tylko żołnierze panie gościu!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
italerii Napisano 15 Listopada 2011 Share Napisano 15 Listopada 2011 Ja jednak widzę sens i proszę Administratora lub moderatora o usunięcie tej galerii ostatecznie o zmianę tytułu, ponieważ obraża on Żołnierzy powstania warszawskiego, to nie byli bandyci tylko żołnierze panie gościu!! LOL. Od kiedy tytuł dioramy jest odzwierciedleniem poglądów autora? "RJ" chciał zapewne określić powstańców z perspektywy niemców, mianem bandytów - taki tytuł jest ciekawszy, niż po raz kolejny "Powstanie Warszawskie 1944".. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 15 Listopada 2011 Share Napisano 15 Listopada 2011 Dokładnie uważam jak Italeri. Taka polemika moim zdaniem jest nie na miejscu - odwraca uwagę od sedna sprawy czyli pięknej dioramy Rafała. Równierz, że wydaje mi się, że Rafał chciał przedstawić wydarzenie z perspektywy Niemców. Zresztą Niemiec coś wykrzykuje, można to równierz zinterpretować, że są to właśnie te słowa "Polnische Banditen". taki tytuł jest ciekawszy, niż po raz kolejny "Powstanie Warszawskie 1944".. Z tym stwierdzeniem się nie zgodze - taki tytuł to ewenement. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAMSON Napisano 15 Listopada 2011 Share Napisano 15 Listopada 2011 Fajna robota. Sam teraz robie coś w tym rodzaju niebawem postaram sie wstawić. Przyczepiam(no musze niestety) się do opaski zmień z AK na WP. Prócz tego hełm francuzik ujdzie ale orzeł to w koronie. Prócz tego to super robota. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabotnik Napisano 16 Listopada 2011 Share Napisano 16 Listopada 2011 Pokazałem tą galerię kilku osobom(nic nie sugerując) i wszyscy stwierdzili to samo: scena zatytułowana "Polnische Banditen" , a więc przedstawia Polskich bandytów. Ok, jeśli uważacie że powstańcy to byli bandyci to trudno muszę się z tym zgodzić. Szkoda że ci nieliczni ,,bandyci,, którzy jeszcze żyją, tutaj nie zaglądają. Swoją drogą to zaczynam rozumieć co i dlaczego zaszło w Warszawie 11 listopada 2011 roku w dniu Święta Niepodległości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 16 Listopada 2011 Share Napisano 16 Listopada 2011 Ok, jeśli uważacie że powstańcy to byli bandyci to trudno muszę się z tym zgodzić. Przecież nikt, nic takiego nie powiedział. Sam osobiście uważam każdego walczącego z najeźdźcą za bohatera. Jeśli dobrze rozumię, patrząc wedle twego poglądu to każdy sklejacz niemieckiej pancerki był by faszystą/nazistą, nie był by patriotą a zdrajcą ojczyzny nie patrząc na osobiste poglądy jednostki. Jak dla mnie nie ma sensu ciągnąć dalej tego sporu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 16 Listopada 2011 Share Napisano 16 Listopada 2011 Robotnik trochę się pogubiłeś widzę. To forum modelarskie i tytuł galerii nic nie wskazuje pooglądaj inne tytuły to się przekonasz. Jestem patriotą i nie widzę nic zdrożnego w tytule tej galerii. Wywołujesz burzę w szklance wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 16 Listopada 2011 Share Napisano 16 Listopada 2011 Witam Gdyby Rafał pokazał scene w której żolnierz Wermachtu w taki czy inny sposób znęca się nad "Polskimi bandytami" to by się można oburzyc na autora, a tak to tylko tytul, a nie po tytule się powinno oceniać czyjąś prace. Jak dla mnie to praca bardzo dobra. Bardzo mi się podoba wielowymiarowość tego projektu, oglądając ją z trzech różnych stron "opowiada" trzy różne historie/zdarzenia. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabotnik Napisano 16 Listopada 2011 Share Napisano 16 Listopada 2011 Ok, jeśli uważacie że powstańcy to byli bandyci to trudno muszę się z tym zgodzić. Przecież nikt, nic takiego nie powiedział. Sam osobiście uważam każdego walczącego z najeźdźcą za bohatera. Jeśli dobrze rozumię, patrząc wedle twego poglądu to każdy sklejacz niemieckiej pancerki był by faszystą/nazistą, nie był by patriotą a zdrajcą ojczyzny nie patrząc na osobiste poglądy jednostki. Jak dla mnie nie ma sensu ciągnąć dalej tego sporu. Też kleję niemiecką pancerkę , to nie ma nic do rzeczy Robotnik trochę się pogubiłeś widzę. To forum modelarskie i tytuł galerii nic nie wskazuje pooglądaj inne tytuły to się przekonasz. Jestem patriotą i nie widzę nic zdrożnego w tytule tej galerii. Wywołujesz burzę w szklance wody Nie , nie pogubiłem się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 25 Listopada 2011 Share Napisano 25 Listopada 2011 Jak zwykle super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi