PUSH-UPEK Napisano 15 Listopada 2011 Share Napisano 15 Listopada 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 15 Listopada 2011 Share Napisano 15 Listopada 2011 Świetna robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PUSH-UPEK Napisano 15 Listopada 2011 Autor Share Napisano 15 Listopada 2011 Zapomniałem opisać model.To oczywiście stara tamiya 1/35. Wzbogaciłem ten model kołami modelkasteny ,gąski były ale wyszli dlatego dałem friule.Koła żywiczne armorscale,lufa rb model,figuranci warriors.Działko to całe pochodzi z modelu tamiiyowskiego na podwoziu pzIV.Całość modelu malowana akrylkami tamij oraz pigmenty niezawodne.No i wyszło jak wyszło zanim pojawiły się te same produkty dragona i trumpetera.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 15 Listopada 2011 Share Napisano 15 Listopada 2011 Bardzo się podobać. Podwozie z przodu utytłane wzorowo. A teraz ty mnie tutaj napisz jak zrobiłeś to wspaniałe kamieniste podłoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PUSH-UPEK Napisano 15 Listopada 2011 Autor Share Napisano 15 Listopada 2011 Witam.Podłoże naniosłem na plastelinę na,którą położyłem gęsty wikol.Całoś to nic innego jak mieszanina tłuczki z kamieni coś tak jakby kwarcu czy wapienia tak aby dał się potłuc i rozdrobnić oraz niezawodny piaseczek kwarcowy z bezpieczników porcelanowych to wszystko posypane na wikol.Po wyschnięciu wymalowane pigmentami i olejai ,przetarte .Właściwie nic specjalnego i nadzwyczajnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 15 Listopada 2011 Share Napisano 15 Listopada 2011 Wspaniałe obicia,aż chce się dotknąć czy nie metalowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 15 Listopada 2011 Share Napisano 15 Listopada 2011 Napiszę jeszcze raz bo się napatrzyć nie mogę. Ostatnie zdjęcie to po prostu rewelka. Czy mogłbyś następnym razem zrobić warsztat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAMSON Napisano 15 Listopada 2011 Share Napisano 15 Listopada 2011 Na tym ostatnim to na pewno nie jest 1:1? Żartuje oczywiście, genialna robota. A to ostatnie zdjęcie to aż pod plecy kopie... Super robota! pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalw Napisano 15 Listopada 2011 Share Napisano 15 Listopada 2011 Ślę pokłony kolego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PUSH-UPEK Napisano 15 Listopada 2011 Autor Share Napisano 15 Listopada 2011 A dorzucę jeszcze dwie fotki od tyłu taki półprofil ale innym razem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 18 Listopada 2011 Share Napisano 18 Listopada 2011 SUPER!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 19 Listopada 2011 Share Napisano 19 Listopada 2011 Piękny w każdym calu, tylko dlaczego łuski w tym kolorze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 20 Listopada 2011 Share Napisano 20 Listopada 2011 Wyszło bardzo dobrze i przyjemne dla oka jako wzór do naśladowania . Figurki klasa a pojeździe nie wspomnę gdyż koledzy napisali wszystko z czym się zgadzam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 20 Listopada 2011 Share Napisano 20 Listopada 2011 Wyszło bardzo dobrze i przyjemne dla oka jako wzór do naśladowania . Figurki klasa a pojeździe nie wspomnę gdyż koledzy napisali wszystko z czym się zgadzam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 25 Listopada 2011 Share Napisano 25 Listopada 2011 Gratulacje i pokłony Wszystko wyszło super. Naprawdę robi wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 3 Grudnia 2011 Share Napisano 3 Grudnia 2011 Piękny. Obicia są wzorowe . Poza tym widać, że kolega ma talent do figurek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PUSH-UPEK Napisano 3 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2011 Witam i dzięki za pozytywne komenty.Ja jednak dokonam samokrytyki i przyznam się,że nie jestem do końca zadowolony z modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAPIR Napisano 18 Grudnia 2011 Share Napisano 18 Grudnia 2011 SUPER ! Powiedz mi jaki masz aerograf, przynajmniej jaki używałeś przy tym modelu ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 18 Grudnia 2011 Share Napisano 18 Grudnia 2011 A mnie powiedz jak malowałeś pociski. Maskowałeś jakoś? Żółta farba czasami słabo siada, więc wnioskuję,że malowanie areografem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 18 Grudnia 2011 Share Napisano 18 Grudnia 2011 Niby spoko ale to chyba nie jest diorama a raczej podstawka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seinnt47 Napisano 28 Grudnia 2011 Share Napisano 28 Grudnia 2011 Świetne,a takiego podłoża niewidziałem jeszcze w innej dioramie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
figfan Napisano 3 Stycznia 2012 Share Napisano 3 Stycznia 2012 no w końcu ktos na tym forum pokazuje fajne prace....podoba mi sie wszystko poza tym czyms na winiecie co imituje kamienie...widac ze suchy pedzel poszedł ruch.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PUSH-UPEK Napisano 3 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2012 Witam. Przegapiłem ostatnie kilka pytań odnośnie modelu i już odpisuję na pytanie jakiego użyłem aerografu .To BADGER model 100gf z małym zbiorniczkiem ale też używam z tym większym zbiornikiem oba grawitacyjne z dyszą fine.Co do niby żółtych pocisków to nie żaden żółty tylko zielone złoto vallejo 795 oro verde.Nie bardzo kminie dlaczego wyszło bardziej żółte może to wina pózniejszego lakieru matowego jaki położyłem na końcu i przekłamania fotograficznego.Co do podstawki to przecierka na podłożu zrobiona olejami technika suchego pędzla.Dzięki za komenty i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 3 Stycznia 2012 Share Napisano 3 Stycznia 2012 Świetny, choć jak zawsze najbardziej podobają mi się figurki. Masz Chłopie DAR. Gratuluję (i po cichu zazdroszczę). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 3 Stycznia 2012 Share Napisano 3 Stycznia 2012 A co do figurek - twarze malowałeś olejami czy akrylami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi