bazylms Napisano 7 Stycznia 2013 Share Napisano 7 Stycznia 2013 A może "Hitler - nu pagadij" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 7 Stycznia 2013 Share Napisano 7 Stycznia 2013 dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 12 Października 2014 Autor Share Napisano 12 Października 2014 Witam. Na wstępie, powinienem sam sobie przyznać złotą łopatę, za odkopanie tego tematu. (strona 25 forum, ostatnia aktualizacja 06 stycznia 2013). Wyciągnąłem z szafy pudło ze StuG-iem III i od razu zabrałem się za malunki. Zasadnicza koncepcja pojazdu zdobycznego pozostaje bez zmian, chociaż ostatnio znalazłem w sieci takie zdjęcie... ...i zacząłem się zastanawiać czy nie zmalować go na polaka. Tyle tytułem wstępu. A teraz to co udało mi się zrobić w dniu dzisiejszym. Teraz zauważyłem, że nad wlotami powietrza powinny być siatki. Dziwne tylko że w zestawie ich niema. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 12 Października 2014 Share Napisano 12 Października 2014 Dość jasny ten zielony. Ale może po washu się zmieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 13 Października 2014 Share Napisano 13 Października 2014 Jest moc! kolor ściemnieje po łoszach..dawaj dalej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 13 Października 2014 Share Napisano 13 Października 2014 jest ogień. rób Polaka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 26 Października 2014 Autor Share Napisano 26 Października 2014 (edytowane) Witam. Dzięki za miłe słowa. Mała aktualizacja z ostatnich tygodni prac nad Stugiem. Dorobiłem siatki nad wentylacją, rozpocząłem malowanie narzędzi i przygotowałem zestaw tobołków na "pakę". Ponieważ jest to wóz trofiejny to obowiązkowo musi być propagandówka na boku. Wymyśliłem coś takiego. МСТИТЕЛЬ ! За Украинy ! Muszę jeszcze dopracować projekt kalki i kupić odpowiedni papier do drukowania. Zapewne nie obejdzie się bez zlecenia wydruku. Jeśli ktoś ma namiary na sprawdzoną drukarnię w warszawie to proszę pisać. Edytowane 27 Października 2014 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 26 Października 2014 Share Napisano 26 Października 2014 Popraw napis - nie "Za Ukrainy" tylko "Za Ukrainu". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 27 Października 2014 Autor Share Napisano 27 Października 2014 Dzięki za czujność. Już poprawione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawekmalysek Napisano 27 Października 2014 Share Napisano 27 Października 2014 Był "mstitiel" w armi sowieckiej jest jego fotka w sieci inna sprawa że był to StuG III B lub C/D trudno tak do końca jednoznacznie stwierdzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czart Napisano 3 Stycznia 2015 Share Napisano 3 Stycznia 2015 Zasadnicza koncepcja pojazdu zdobycznego pozostaje bez zmian, chociaż ostatnio znalazłem w sieci takie zdjęcie... ...i zacząłem się zastanawiać czy nie zmalować go na polaka.: Bądź patriota dawaj go z tzw lWP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 12 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2015 Witam. Mała aktualizacja prac nad StuG-iem. Sprawa przynależności państwowej została ostatecznie rozstrzygnięta. Zgodnie z planem będzie w malowaniu radzieckim. Maszyna dostała gąsienice, lekkie przebarwienia koloru bazowego za pomocą farb olejnych, kalki, łosza i na koniec sidolux. Oto kilka fotek podsumowujących weekend w warsztacie. Wszelkie babole proszę zgłaszać na bieżąco. Na razie to tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzejon26 Napisano 13 Stycznia 2015 Share Napisano 13 Stycznia 2015 Oj trudno się przyzwyczaić do tego koloru na tym modelu. Gąsienice w miejscach gdzie jeżdżą po nich koła powinny byś w kolorze stalowym, jakaś antenka by się przydała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 13 Stycznia 2015 Share Napisano 13 Stycznia 2015 Dwa lata, dobrze że jednak ci się o nim przypomniało. Podoba mi się poczatek brudzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 22 Lutego 2015 Autor Share Napisano 22 Lutego 2015 Witam. Krzysiek nie dwa lata tylko 3 lata i 3 miesiące. Niestety czasu mało, dzieci rosną, w pracy więcej obowiązków to i warsztaty się wydłużają. Mam nadzieję, że około soboty ukaże się galeria StuG'a. Ostatnie zdjęcia przed galerią, model wymęczony ale mam nadzieję, że nie nasadziłem zbyt wielu baboli. StuG dostał klamoty na pakę, lekkie brudzenie i lakier mat. Jak widzicie coś do poprawy to piszcie śmiało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 23 Lutego 2015 Share Napisano 23 Lutego 2015 Modulacja zacna, model również prezentuje się nietuzinkowo w sowieckim kamo. Wspaniale nowalijki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rucek Napisano 23 Lutego 2015 Share Napisano 23 Lutego 2015 Ładnie wyszedł! ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 23 Lutego 2015 Share Napisano 23 Lutego 2015 Marcin - elegancki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 28 Lutego 2015 Autor Share Napisano 28 Lutego 2015 Witam, Model uważam za ukończony. Dziękuję za doping i zapraszam do galerii. http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=68&t=48046 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 10 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2016 Witam ponownie w warsztacie StuG III. Dla oderwania się od monotonii blaszkowania SU-122 i M4A2 zabrałem się za realizację podstawki pod dawno skończony model. Dodatkową motywacją był wpis kolegi Gerd w galerii. Wygląda bardzo fajnie.Będę może nudny ale zalecam podstawkę. Szkoda go tak na białej kartce trzymać. Podoba mi się jeszcze wyczucie w stosowaniu tego co akurat jest "pod ręką". Gratuluje. Tak więc po chwili dumania (minął prawie rok) powstała koncepcja podstawki. Wstępne ustawienie. Na podstawce planuje umieścić około 4-5 figurek. Pozdrawiam Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 10 Stycznia 2016 Share Napisano 10 Stycznia 2016 Zapowiada się ciekawa kontynuacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 7 Lutego 2016 Autor Share Napisano 7 Lutego 2016 Witam, Trochę podłubałem przy podstawce i polepiłem kilka figurek. Niestety jeden z armiejców stracił nogę podczas obróbki tej wrażej materii jaką jest żywica. Poleciała gdzieś w odmęty warsztatu i tyle ją widzieli. Więc zapowiada się jeszcze przeszczep stopy. Scena ma przedstawiać spotkanie frontowców z tyłowymi oddziałami i jak to w takich przypadkach bywało wymianę fantów. Tak to wygląda na dzień dzisiejszy. Wszelkie sugestie i porady jak zwykle mile widziane. Pozdrawiam. Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Lutego 2016 Share Napisano 7 Lutego 2016 Na drogę będziesz dawał coś jeszcze, np. gruz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 5 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2017 Witam, Trochę podziałałem przy podstawce StuG III. Ludziki na pojeździe już przyklejone, na podstawce stoją na bluetack. Zostało dorobić tabliczkę i rozrzucić trochę śmiecia (gazety, liście) na drodze. Poniżej kilka fotek, jak coś jest do poprawy to proszę pisać, jak się da to się poprawi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 5 Stycznia 2017 Share Napisano 5 Stycznia 2017 Jeszcze mu gąsienice metalizerem przejrzyj tam gdzie się z podłożem stykają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi