eljazz Napisano 22 Listopada 2011 Share Napisano 22 Listopada 2011 Przedstawiam SU-76 M.A, w malowaniu LWP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr A Napisano 22 Listopada 2011 Share Napisano 22 Listopada 2011 Fajny model,ale szczególnie podoba mi się ten kurz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr A Napisano 22 Listopada 2011 Share Napisano 22 Listopada 2011 A czemu na zdjęciu nie ma tłumika na lufie a w twoim modelu jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eljazz Napisano 22 Listopada 2011 Autor Share Napisano 22 Listopada 2011 Piotrze! dopiero teraz zauważyłem? widać że wykręcony (na zdjęciu) może towarzysze z bratniej armii się nim zainteresowali??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 22 Listopada 2011 Share Napisano 22 Listopada 2011 Jak zwykle klasa. A może byś ty jakiś warsztat zrobił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 22 Listopada 2011 Share Napisano 22 Listopada 2011 Witam! Niezmiernie mi sie podoba Twoje fachowe podejście do tematu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 22 Listopada 2011 Share Napisano 22 Listopada 2011 Ładniusi a kurzenie pierwsza klasa aż prosi się o kawałek piachu pod gąski . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 23 Listopada 2011 Share Napisano 23 Listopada 2011 Witam Całkiem fajnie wykonany ten Twój Su. Podoba mi się wszystko poza tłumikiem, którego rdza jest trochę zbyt jaskrawa i jednolita. Poza tym jeszcze bardzo fajnie Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bushi Napisano 23 Listopada 2011 Share Napisano 23 Listopada 2011 Zdaje się, że chodzi kolegom o hamulec wylotowy zwany też osłabiaczem odrzutu. Tłumik to część układu wydechowego w pojazdach silnikowych. Model jak dla mnie pierwsza klasa, poza tym plus za polskie barwy. Fotografie tylko trochę za małe a jest przecież co pokazać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 23 Listopada 2011 Share Napisano 23 Listopada 2011 Mnie chodzi o wydechy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 23 Listopada 2011 Share Napisano 23 Listopada 2011 Ładny... Tylko kalkomanie słabo dobrane- kształt cyfr na burcie i na osłonie oporopowrotnika... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eljazz Napisano 23 Listopada 2011 Autor Share Napisano 23 Listopada 2011 Dzięki za dobre słowa i celne uwagi, jak wszystko byłoby super to o czym by się pisało, same achy i ochy to nudne, i powoduje że następne modele można odpuścić . A tak trzeba się sprężyć żeby było lepiej. Z kalkami to masz rację ale nie mogłem znaleźć, jak nałożyłem te na modelu to Marek Michalski przysłał mi prawidłowe (musztarda po obiedzie). pozdro eljazz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aphar Napisano 23 Listopada 2011 Share Napisano 23 Listopada 2011 Napisz jeszcze proszą swoją ocenę modelu, jak Ci się go składało itd. itp. Myślę, że to będzie cenna informacja dla innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eljazz Napisano 23 Listopada 2011 Autor Share Napisano 23 Listopada 2011 Model Mini Artu należy do tych które klei się z przyjemnością, dobrze spasowane części bez nadlewek jam skurczowych łatwe do obróbki nawet małe elementy, minimalne użycie szpachlówki, model leży w planach, tyle zalet. Są i wady ( figurki) no i troszkę zbyt kruchy plastyk, ale to wada do której można się przyzwyczaić. Naprawdę model godny polecenia. Sam zakupiłem dwa modele T60 i T70. Miłego sklejania pozdro eljazz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Michalski Napisano 24 Listopada 2011 Share Napisano 24 Listopada 2011 Modelik okrutnie mi się podoba takie lubię . Hamulec wylotowy-brak na zdjęciu - to jak Ojczulek mi tłumaczył , a te czasy pamiętał dobrze , to w Suczkach i PT-76 zdejmowano do strzelań ze ślepej amunicji ale dlaczego to ja już za cholerę nie pamiętam. Kalki to faktycznie spóźniłem się i tu jest moja wina (no cóż skleroza). Plus to to ze to chyba jedyny model oprócz Tadzia Garsztki z krainy podziemnej pomarańczy który ma owinięte rury wydechowe . (w oryginale owijane były taśma azbestowa).A poza tym zarąbisty bo w Polskich barwach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek1974 Napisano 25 Listopada 2011 Share Napisano 25 Listopada 2011 Pięknie wykonany model ,pamiętam jak jedyny egzemplarz w Polsce stał jako pomnik w miejscowości Lubrza,szkoda że do stolicy wywieżli,a w jego miejsce postawili ochydnie pomalowanego PT-76. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi