bartekkw Napisano 13 Marca 2012 Share Napisano 13 Marca 2012 Super! I skrzydła ma z płótna Wiem, że nudzę z tym oszkleniem, ale spytam się: czy szyby w końcu są standardowe? Widzę, że dodałeś nad przednią szybą chyba blaszkę jako podstawę pod skrzydło. Czy tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 13 Marca 2012 Autor Share Napisano 13 Marca 2012 Mały Up, czyli ostatnie fotki warsztatowe. Dorobiłem ramkę wokół przedniej szyby z trójkątem uchylnym, wewnątrz dodałem jeszcze mechanizmy otwierania szyb i siatkę na drobne rzeczy nad głową pasażera. Skrzydło przyklejone, amorki również. Blaszkowe kołpaki kół i śmigła, stery, lotki, koła, przyłożone do zdjęcia. Szyby są dorabiane, a nad przednią szybą jest przyklejona podstawa z czarnego tworzywa, do której faktycznie jest przyklejone skrzydło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 26 Marca 2012 Autor Share Napisano 26 Marca 2012 Mały Up, czyli koniec warsztatu! Model przeżył trzy zmiany kalkomanii w związku z przesunięciem kolorów na rejestracji i tu należy się wielkie podziękowanie koledze KayFranz za błyskawiczne zareagowanie na prośbę o pomoc w temacie nowych kalek, poprowadził mnie krok po kroku, za rączkę co, jak i gdzie, skorygował w międzyczasie rozmiar rejestracji, zaprojektował i przesłał mi gotowy do wydruku pdf. Chylę głowę i jeszcze raz DZIĘKI. Za pomoc merytoryczną i kalki, których część wykorzystałem dziękuję, również albertowi091283. Do modelu doklejona została pozostała drobnica, czyli klameczki, dysza Venturi'ego, rurka pitota, kołpaczki wewnętrzne i zewnętrzne kół, uchwyty na belce ogonowej, kołpak śmigła, napędy lotek i steru kierunku. Dziękuję wszystkim oglądającym i wpisującym swoje uwagi, bez waszego zainteresowania i dociekania kilka rzeczy mogłoby wyglądać inaczej Poniżej fotka wykonana przez KayFranz już gotowego modelu. Model znajdzie się w galerii w ciągu kilku dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GEM Napisano 26 Marca 2012 Share Napisano 26 Marca 2012 Jarku czy to ten model był wczoraj na MP. w Toruniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 26 Marca 2012 Autor Share Napisano 26 Marca 2012 Tak, dokładnie ten. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KayFranz Napisano 26 Marca 2012 Share Napisano 26 Marca 2012 ..he,he... Już się nie wykręcisz - musisz się przyznać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 26 Marca 2012 Autor Share Napisano 26 Marca 2012 ..he,he...Już się nie wykręcisz - musisz się przyznać! Ale ja nic nie zrobiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GEM Napisano 26 Marca 2012 Share Napisano 26 Marca 2012 Nie byłem pewien. Ale od razu było widać Twoją rękę. W takim razie gratuluję tytułu Mistrza Polski i jak najbardziej zasłużonego Grand Prix Mistrzostw Polski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 26 Marca 2012 Share Napisano 26 Marca 2012 Skoro tak, to przyłączam się do gratulacji. I wzywam do rozpoczęcia kolejnego warsztatu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KayFranz Napisano 26 Marca 2012 Share Napisano 26 Marca 2012 Dla jasności - za LEGUNA Jarek dostał 94 pkt., o oczko mniej niż za model mistrzowski... Zwycięski model jest w innym wątku: http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=64&t=29605 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GEM Napisano 26 Marca 2012 Share Napisano 26 Marca 2012 Wiem, i byłem bardzo zaskoczony, dlaczego RWD nie dostał srebra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 26 Marca 2012 Autor Share Napisano 26 Marca 2012 Wielkie dzięki Grzegorz, Tobie też należą się gratulacje, zasłużony tytuł Mistrza Polski z Korsarzem Małe sprostowanie, tytuł wywalczył RWD 8a, nie RWD 5 Legun I. Grand prix nie wiem za którego, Kayfranz, który odbierał modele i nagrody też się nie zorientował za jaki model. Swoją drogą KayFranz wystawił naprawdę pięknego PWS 50 z Chalange'30 roku w MK(model kartonowy) i tu uwaga w skali 1/72, perełka! Może admin zezwoliłby na wystawienie go w galerii, warto, na prawdę warto. Obecnie można go zobaczyć na Kondradus - forum kartonowym. Ed. Mikołaj, dzięki. Obecnie wróciłem do RWD 5 bis Skarżyńskiego, warsztat na razie spadł na którąś tam stronę, ale będzie zaktualizowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 26 Marca 2012 Autor Share Napisano 26 Marca 2012 Wiem, i byłem bardzo zaskoczony, dlaczego RWD nie dostał srebra. Regulamin to wyjaśnia, że bierze się pod uwagę wyżej punktowany model jednego wykonawcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GEM Napisano 26 Marca 2012 Share Napisano 26 Marca 2012 Jarku a w którym miejscu regulamin pisze, że bierze się wyżej punktowany model? W regulaminie jest, że modelarz może zgłosić dwa modele w jednej klasie. Jeśli mnie pamięć nie myli, to na Mistrzostwach Polski nie ma zasady wyżej punktowanego modelu. Zgłosiłeś dwa modele oba dostały najwyższe noty powinno być złoto i srebro. Ale widocznie organizator przyjął inne zasady, które zastrzegł sobie w swoim regulaminie. I miał do tego prawo. Jak by na to nie patrzeć, to Twoje modele się wybijały, i pieściły oko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartekkw Napisano 28 Marca 2012 Share Napisano 28 Marca 2012 Jarek podniósł poprzeczkę z RWD-8, teraz z RWD-5. Czekamy powoli na galerię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi