Robert Ostrowski Napisano 25 Listopada 2011 Share Napisano 25 Listopada 2011 Grzesiu a mi się wydaje ,że szachownice mają takiej samej szerokości obwódki co na zdjęciu Leszka.chciałem porównanie zrobić ale nie da się skopiować tego zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 25 Listopada 2011 Autor Share Napisano 25 Listopada 2011 Dzięki Panowie widzę że kadra czuwa. Moje zdjęcie jest z chyba 2003 roku, te Roberta są z ok. 1 roku przed katastrofą i chyba do ostatniego dnia nic się nie zmieniło. Szachownice mam odpowiednie, oznaczenia na wloty- może coś się dopasuje z tego co mam na składzie. Poszukam zdjęć w lepszej rozdzielczości tego egzemplarza. P.S. Ciągle forum sie sypie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 25 Listopada 2011 Share Napisano 25 Listopada 2011 Grzesiu a mi się wydaje ,że szachownice mają takiej samej szerokości obwódki co na zdjęciu Leszka.chciałem porównanie zrobić ale nie da się skopiować tego zdjęciaMasz rację, miałem na myśli to, że są węższe niż standardowo przyjęte i takich w zestawach nie widziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 25 Listopada 2011 Share Napisano 25 Listopada 2011 Dokładnie ,ale tak jaka napisałeś można przyciąć. Dzięki Panowie widzę że kadra czuwa. Nie mogło być inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 25 Listopada 2011 Share Napisano 25 Listopada 2011 Dobra, to malowanie omówiliśmy, można ruszać z montażem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 25 Listopada 2011 Autor Share Napisano 25 Listopada 2011 Od poniedzałku coś tam zacznę robić, obejrzałem na youtube filmik z oględzin wraku po katastrofie - Zero cięte, na stateczniku brak godła, oznaczenia przy wlotach powietrza i trójkaty ostrzegawcze na burtach przy fotelach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 25 Listopada 2011 Share Napisano 25 Listopada 2011 Dobra, to malowanie omówiliśmy, można ruszać z montażem No własnie ,mam wątpliwości co do malowaniu "alu" , na tym zdjęciu wygląda jak by szare było? i jeszcze jedno do kwitologii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 25 Listopada 2011 Autor Share Napisano 25 Listopada 2011 Robert, złudzenie apteczne . Zobacz : http://www.youtube.com/watch?v=62K-SJjiQSw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 25 Listopada 2011 Share Napisano 25 Listopada 2011 http://www.youtube.com/watch?v=62K-SJjiQSwAle gość od muzyczki to się popisał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 25 Listopada 2011 Share Napisano 25 Listopada 2011 Ale gość od muzyczki to się popisał Fakt. Możnaby wybrać co jeszcze gorszego (nie urażając M.Bilińskiego, którego lubię), ale ten wybór był beznadziejny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 26 Listopada 2011 Share Napisano 26 Listopada 2011 Tym samym kolorem co pas p/odblaskowy przed wiatrochronem ,został pomalowany dół owiewki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 26 Listopada 2011 Share Napisano 26 Listopada 2011 Ale pięknie roznegliżowana Iskar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 10 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2011 Pierwsze przymiarki, nie jest źle ale dobrze tez nie jest: Wanna kokpitu z blaszek pasuje ładnie za wyjątkiem tylnej ścianki za drugim fotelem: Wyrzutnik łusek z pokrywą do działka: Fotele, trzeba dorobić zaznaczone elementy i parę innych detali: Tył mnie trochę przeraża, przejście skrzydło-kadłub, spróbuje zrobić z foli lub blaszki poszycie na tym odcinku. Jak źle wyjdzie to zostanie tak jak jest. Tak powinno być: A tak jest: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 10 Grudnia 2011 Share Napisano 10 Grudnia 2011 Kilka relacji z budowy TS-11 z blaszkami już było na forum i o ile mnie pamięć nie myli trzeba zeszlifować sporo plastiku z butr, żeby kokpit patra wszedł do środka i dało się zamknąć kadłub. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 10 Grudnia 2011 Share Napisano 10 Grudnia 2011 Leszku, bardzo niestaranny kształt strzałek na fotkach. Cała relacja do poprawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sawicz Napisano 10 Grudnia 2011 Share Napisano 10 Grudnia 2011 Z tego co czytałem, to oboje macie rację. Osłona jest odrzucana, a pałąk służy do przebicia jej, jeśli nie zadziała mechanizm, który ma ją odrzucić. Dokładnie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 28 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2011 Małymi krokami do przodu, fotele: Połówki kadłuba mogę zamykać, podstawa tablic zegarów wypiłowana w z kawałka plastiku pod wymiar tablic z blaszek Parta, pasują idealnie na szerokość kabiny, będą wsunięte i wklejone na końcu. Niestety plastik jest fatalnej jakości i i biorąc pod uwagę dużo poprawek szpachlówką zastanawiam się czy nie zmienić malowanie w kamo. Po głowie chodzi mi 1919 ale z okresu służby w Łasku, bez napisu Navy( brak takowego w kalkach mastercraftu). Trzy odcienie szarości - prawą i lewą stronę mam zdjęcia ale brak fotki górnej powierzchni. I czy dół to najjaśniejszy odcień szarego występujący w tym kamuflażu, czy też może występuje tam czwarty kolor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sawicz Napisano 28 Grudnia 2011 Share Napisano 28 Grudnia 2011 Leszku, zawsze możesz zrobić 1215 z Gniezna ;) Aktualnie też bawię się z tym modelem TS-a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 28 Grudnia 2011 Share Napisano 28 Grudnia 2011 Fajnie Ci Leszku wychodzi Z czego robiłeś boczne ścianki w kokpicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 28 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2011 Łukasz-1215 to też srebrny i w dodatku golas bez godła , a pod metalizer powierzchnia musi być jak lustro, po złożeniu połówek kadłuba szpary wylazły gdzieniegdzie na 1mm. Nie wiem czy wyprowadzę łączenia tak żeby nie wylazło pod farba metaliczną. Dlatego rozglądam się za kamuflażem. Robert - ścianki zrobił Part, ja tu tylko robię za montera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sawicz Napisano 28 Grudnia 2011 Share Napisano 28 Grudnia 2011 Łukasz-1215 to też srebrny i w dodatku golas bez godła Mam dwa zdjęcia z czasów jej służby w Białej Podlaskiej, kilka akcentów kolorystycznych tam miała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 28 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2011 Mam dwa zdjęcia z czasów jej służby w Białej Podlaskiej, kilka akcentów kolorystycznych tam miała. Maila do mnie masz więc poproszę o te akcenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 29 Grudnia 2011 Share Napisano 29 Grudnia 2011 W malowaniu 61.LPSzB z Białej Iskra miała pomarańczowe końcówki skrzydeł i stateczników poziomych, dziób oraz brzegi wlotów powietrza, a dodatkowo pomarańczowe trójkąty ostrzegawcze przed wlotami. Końcówka statecznika pionowego - zielona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 9 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2012 Kadłub zamknięty, zabrałem się za wycinanie powierzchni sterowych. Postrzępiona i jajowata dysza została usunięta a w to miejsce wkleiłem plastikowy pierścień z jakiejś bombki. Dorobione bąbelki na nosie i dyszy( ten element będzie jeszcze dopieszczany rożnej gradacji papierkami ściernymi. Instrukcja Parta jest fatalna trzeba się domyślać jak te blaszki porozmieszczać, ponadto brakuje na niej takich prostych elementów jak dekle od wlewów paliwa, są za to elementy o prostym kształcie które można samemu dorobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 9 Stycznia 2012 Share Napisano 9 Stycznia 2012 Ciężko ocenić proporcje ze zdjęcia, ale mam wrażenie, że te wyoblenia na osłonie silnika są nieco za duże. Długość i szerokość wyglądają ok, ale wydają się za wysokie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi