Twitch Napisano 30 Listopada 2011 Share Napisano 30 Listopada 2011 Witam wszystkich Dzisiaj dotarła do mnie paczka z nowym nabytkiem... jak w temacie Jagdtiger od Dragona Nie będę dawał wszystkich zdjęć z inboxem bo bardzo łatwo można znaleźć na necie co jest w pudełku a mi się nie chcę... ta angina mnie wykończy :-/ Zatem kilka zdjęć i już niebawem rozpoczynam pracę nad... Babajaga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Is-7 Napisano 30 Listopada 2011 Share Napisano 30 Listopada 2011 Witam. Miałem, go robić , ale jednak wybór padł na King Tiger-a. Widzę, że preferujesz King Tiger-y. Modelik zacny, a zwłaszcza duży ( czy nie trochę dłuższy od zwykłego Kinga ? ? ? ) Wiesz już jakie malowanko będziesz do niego robił ? ? ? Powodzenia w budowie, a przede wszystkim w malunkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 30 Listopada 2011 Autor Share Napisano 30 Listopada 2011 Wiesz co nie sprawdzałem jeszcze merytorycznie czy jest dłuższy... ale przykładając wanny do siebie to wychodzi na to że Jagdtiger jest dłuższy. Co do malowania jak na razie nic nie zdecydowałem... na spokojnie z wszystkim Następny na celowniku jest KingTiger z wierzą Porshe ... chyba że przejdę na pierwszą wersje tygryska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 30 Listopada 2011 Share Napisano 30 Listopada 2011 Ale najpierw skończ Tygrysa. I nie spiesz się, bo to się źle kończy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 30 Listopada 2011 Autor Share Napisano 30 Listopada 2011 Pudełko troszeczkę sfotografowałem i odłożyłem na półkę... na razie chce skończyć króla. Do jagi może może będę podchodził jak będzie schną król... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 30 Listopada 2011 Share Napisano 30 Listopada 2011 Nie obraź się Twich, ale przemyśl czy nie lepiej podinwestować trochę w warsztat? Bardzo dobrze, że mierzysz się z Dragonowskimi modelami z najwyższej półki, hardy jesteś i tu masz u mnie plus. Ale czy nie lepiej podinwestować w jakąś starszą tamkę czy nawet dragona starszego, a nieco poszerzyć narzędzia i chemię? Tak czy siak 3mam kciuki za ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 30 Listopada 2011 Autor Share Napisano 30 Listopada 2011 Nie obraź się Twich, ale przemyśl czy nie lepiej podinwestować trochę w warsztat? Bardzo dobrze, że mierzysz się z Dragonowskimi modelami z najwyższej półki, hardy jesteś i tu masz u mnie plus. Ale czy nie lepiej podinwestować w jakąś starszą tamkę czy nawet dragona starszego, a nieco poszerzyć narzędzia i chemię? Tak czy siak 3mam kciuki za ciebie. To że zainwestowałem w dość drogiego Dragona to nie znaczy że nie mam już funduszy na warsztat. Cały czas inwestuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 30 Listopada 2011 Share Napisano 30 Listopada 2011 No chyba że tak Jakie możliwości malowania przedstawia producent? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 30 Listopada 2011 Autor Share Napisano 30 Listopada 2011 No chyba że tak Jakie możliwości malowania przedstawia producent? Do moderatora forum... jeśli zdjęcie jest zbyt wielkie proszę o poinformowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 30 Listopada 2011 Share Napisano 30 Listopada 2011 Opcja nr 4 i 6 zacna! Zasiadam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 30 Listopada 2011 Share Napisano 30 Listopada 2011 Ja takie ciekawe znalazłem; źródło:Militaria-207.Jagdpanther.Jagdtiger Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 30 Listopada 2011 Autor Share Napisano 30 Listopada 2011 No ja się nie mogę zdecydować opcja 1/2/3/4 mi podchodzą... ale tego jeszcze nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 30 Listopada 2011 Share Napisano 30 Listopada 2011 Zrób to pierwsze jakie podesłał Ci Piotr, kalki masz (opcja 4). O wiele ciekawsze od zwykłych i oklepanych kamuflaży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 30 Listopada 2011 Autor Share Napisano 30 Listopada 2011 No jest to przekonujące... ciekawe czy opcja 4 nie jest Jagą przejętą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 30 Listopada 2011 Share Napisano 30 Listopada 2011 Witam Wiesz co nie sprawdzałem jeszcze merytorycznie czy jest dłuższy... ale przykładając wanny do siebie to wychodzi na to że Jagdtiger jest dłuższy. Bo był dłuższy. A dokładnie był dłuższy na odcinku między ostatnim kołem jezdnym a kołem napinającym o 26 cm. Wracając do malowania opcji 4 To w dniu 16 stycznia 1945, tak to wyglądało. ( pojazd na pierwszym planie ) Zdjęcie pochodzi z książki - Das Nibelungenwerk 1939 bis 1945 - Panzerfahrzeuge aus St. Valentin Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 1 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2011 Witam Takie malutkie poczynania... z racji że wanny w KT i JT praktycznie niczym się nie różnią (tylko długością) to nie było przy sklejaniu żadnych problemów ponieważ już to przerabiałem w KT Najprawdopodobniej dzisiaj jeszcze coś podłubie przy JT Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 1 Grudnia 2011 Share Napisano 1 Grudnia 2011 Witam Wracając do malowania opcji 4 To w dniu 16 stycznia 1945, tak to wyglądało. ( pojazd na pierwszym planie ) Zdjęcie pochodzi z książki - Das Nibelungenwerk 1939 bis 1945 - Panzerfahrzeuge aus St. Valentin Jeszcze jedno zdjęcie jako uzupełnienie malowania opcji nr. 4 Zdjęcie pochodzi z książki - Schwere Panzer in Detail Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 1 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2011 Jest pytanie jaki kolor miał JT w środku ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 1 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2011 Takie tam następne poczynania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 1 Grudnia 2011 Share Napisano 1 Grudnia 2011 Znowu chodzisz na kruchy lód. Jak robiłeś Panterę to wziąłeś się za Tygrysa i wiesz jak Pantera skończyła. Obiecałeś Króla nie schrzanić wiec trzymam cię za słowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 1 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2011 Nie obawiaj się król jest moim priorytetem Wczoraj zrobiłem wannę w JT bo czekałem aż farba z detali KT wyschnie Dzisiaj zrobiłem to co pokazałem niedawno... bo czekam aż wyschnie sidolux na KT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 1 Grudnia 2011 Share Napisano 1 Grudnia 2011 Ok. Działaj dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 2 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2011 No i tak na dobranoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 2 Grudnia 2011 Share Napisano 2 Grudnia 2011 na Tygrysie za jasne graty/lina itd./ powinieneś dać czarny a nie taki ajsno szary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 2 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2011 to nie jest jasno szary :P (no może na zdjęciach) ale spokojnie Robert będzie to wszystko ciemniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi