Skocz do zawartości

Sd.Kfz. 186 Jagdtiger/Dragon/1:35

Twitch

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich

Dzisiaj dotarła do mnie paczka z nowym nabytkiem... jak w temacie Jagdtiger od Dragona

Nie będę dawał wszystkich zdjęć z inboxem bo bardzo łatwo można znaleźć na necie co jest w pudełku a mi się nie chcę... ta angina mnie wykończy :-/

Zatem kilka zdjęć i już niebawem rozpoczynam pracę nad... Babajaga

Jagdtiger%2001.jpg

Jagdtiger%2002.jpg

Jagdtiger%2003.jpg

• Odpowiedzi 129
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Witam.

Miałem, go robić , ale jednak wybór padł na King Tiger-a.

Widzę, że preferujesz King Tiger-y. Modelik zacny, a zwłaszcza duży ( czy nie trochę dłuższy od zwykłego Kinga ? ? ? )

Wiesz już jakie malowanko będziesz do niego robił ? ? ?

Powodzenia w budowie, a przede wszystkim w malunkach.

Wiesz co nie sprawdzałem jeszcze merytorycznie czy jest dłuższy... ale przykładając wanny do siebie to wychodzi na to że Jagdtiger jest dłuższy.

Co do malowania jak na razie nic nie zdecydowałem... na spokojnie z wszystkim

Następny na celowniku jest KingTiger z wierzą Porshe ... chyba że przejdę na pierwszą wersje tygryska

Nie obraź się Twich, ale przemyśl czy nie lepiej podinwestować trochę w warsztat?

Bardzo dobrze, że mierzysz się z Dragonowskimi modelami z najwyższej półki, hardy jesteś i tu masz u mnie plus.

Ale czy nie lepiej podinwestować w jakąś starszą tamkę czy nawet dragona starszego, a nieco poszerzyć narzędzia i chemię?

Tak czy siak 3mam kciuki za ciebie.

Nie obraź się Twich, ale przemyśl czy nie lepiej podinwestować trochę w warsztat?

Bardzo dobrze, że mierzysz się z Dragonowskimi modelami z najwyższej półki, hardy jesteś i tu masz u mnie plus.

Ale czy nie lepiej podinwestować w jakąś starszą tamkę czy nawet dragona starszego, a nieco poszerzyć narzędzia i chemię?

Tak czy siak 3mam kciuki za ciebie.

To że zainwestowałem w dość drogiego Dragona to nie znaczy że nie mam już funduszy na warsztat.

Cały czas inwestuje

Witam

Wiesz co nie sprawdzałem jeszcze merytorycznie czy jest dłuższy... ale przykładając wanny do siebie to wychodzi na to że Jagdtiger jest dłuższy.

Bo był dłuższy.

A dokładnie był dłuższy na odcinku między ostatnim kołem jezdnym a kołem napinającym o 26 cm.

Wracając do malowania opcji 4

To w dniu 16 stycznia 1945, tak to wyglądało. ( pojazd na pierwszym planie )

0054a.jpg

Zdjęcie pochodzi z książki - Das Nibelungenwerk 1939 bis 1945 - Panzerfahrzeuge aus St. Valentin

Pozdrawiam

Jacek

Witam

Takie malutkie poczynania... z racji że wanny w KT i JT praktycznie niczym się nie różnią (tylko długością) to nie było przy sklejaniu żadnych problemów ponieważ już to przerabiałem w KT

Jagdtiger%2004.jpg

Jagdtiger%2005.jpg

Najprawdopodobniej dzisiaj jeszcze coś podłubie przy JT

Pozdrawiam

Witam

Wracając do malowania opcji 4

To w dniu 16 stycznia 1945, tak to wyglądało. ( pojazd na pierwszym planie )

0054a.jpg

Zdjęcie pochodzi z książki - Das Nibelungenwerk 1939 bis 1945 - Panzerfahrzeuge aus St. Valentin

Jeszcze jedno zdjęcie jako uzupełnienie malowania opcji nr. 4

0008.jpg

Zdjęcie pochodzi z książki - Schwere Panzer in Detail

Pozdrawiam

Jacek

Nie obawiaj się król jest moim priorytetem

Wczoraj zrobiłem wannę w JT bo czekałem aż farba z detali KT wyschnie

Dzisiaj zrobiłem to co pokazałem niedawno... bo czekam aż wyschnie sidolux na KT