pankot13 Napisano 27 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2012 No dobra dosyć żartów. Wracam do budowy Kolorki trochę przekłamane nie chciało mi się rozstawiać lamp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 27 Stycznia 2012 Share Napisano 27 Stycznia 2012 Istny Hitchcock relacji modelarskich... .... i leniuch- lamp sie nie chciało ustawiać, proszszszsz... Pytanie mam- cóż to żółtozielonopiaskowa farba? Bardzo fajne malowanie, chociaż i jednolicie zielone było niezłe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 27 Stycznia 2012 Share Napisano 27 Stycznia 2012 Ładnie Piotr ,będziesz to jeszcze cieniował? Powiedz mi jeszcze ,na art boxie jest inna wieża niż na wypraskach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 27 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2012 Przepraszam za fotki. Zółty to mieszanka Tamiya HF-60 z XF-4 Robert wieża na pudełku jest taka sama jak wewnątrz. Można zrobić wersje z anteną obręczową lub bez. Nowe fotki oddają prawidłowe kolorki: Chyba zamówię do niego Friule.Myślę,że warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 27 Stycznia 2012 Share Napisano 27 Stycznia 2012 Kurde ,cały czas myslałem ,że na wieży /art box/ jest sfazowanie a to jest biały pas ,sorry ps.foteczki troszkę przepaliłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 27 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2012 ps.foteczki troszkę przepaliłeś Tzn jak przypaliłem? Wytłumacz mi bo ja jestem zielony w fotografii.I do tego jeszcze nowy aparat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 27 Stycznia 2012 Share Napisano 27 Stycznia 2012 w/g mnie są za jasne ,daj na ekspozycji na minus ,jaką wartość to już musisz doświadczalnie poprawiłem troszke w PS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 27 Stycznia 2012 Share Napisano 27 Stycznia 2012 Super kamo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
math Napisano 27 Stycznia 2012 Share Napisano 27 Stycznia 2012 Tak sobie patrze na ten kamuflaz...i patrze od jakiejs dluzszej chwili....i sobie mysle ze wyszlo bardzo spoko:) Robert...Zdjecia Autora maja ciekawsze/naturalniejsze kolory (wcle nie jest przepalone...no moze troche tlo:) ) niz na Twoim z PS...kontrast masz juz za duzy i kolory sa za jaskrawe (lub za ciemne np ciemna zielen)...no ale kazdy to pewnie widzi inaczej....w kazdym badz razie mi sie bardziej podoba jak pokazal to Pankot. Smigaj losz i filtry....pozmywales pozmywalej ale efekt wyszedl fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 27 Stycznia 2012 Share Napisano 27 Stycznia 2012 math kontrastu nie dotykałem Na każdym monitorze widać inaczej ,na moim są przepalone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 28 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2012 Smigaj losz i filtry....pozmywales pozmywalej ale efekt wyszedl fajny Co wy z tym zmywaniem. To pierwszy i jedyny kamuflaż jaki był malowany na tym tanku. Nic nie było zmywane. Był pokazany tylko w czarnym podkladzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Is-7 Napisano 28 Stycznia 2012 Share Napisano 28 Stycznia 2012 Witam. Fajne kamo. Szczerze mówiąc to jakoś dziwnie mi przypomina kamo z T-90. Działaj dalej, bo jest dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 28 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2012 Dzięki. Wzorowałem się na tej pracy; http://ricklawler.plastic-garden.com/?p=1546 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Is-7 Napisano 28 Stycznia 2012 Share Napisano 28 Stycznia 2012 ...Ale twój będzie lepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
math Napisano 28 Stycznia 2012 Share Napisano 28 Stycznia 2012 Smigaj losz i filtry....pozmywales pozmywalej ale efekt wyszedl fajny Co wy z tym zmywaniem. To pierwszy i jedyny kamuflaż jaki był malowany na tym tanku. Nic nie było zmywane. Był pokazany tylko w czarnym podkladzie. O kurcze faktycznie ...pomylilo mi sie zupelnie z innym czolgiem ktory ktos ostatnio robil.....chyba jestem przepracowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 28 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2012 O kurcze faktycznie ...pomylilo mi sie zupelnie z innym czolgiem ktory ktos ostatnio robil.....chyba jestem przepracowany A ja chyba już za bardzo przewrażliwiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 28 Stycznia 2012 Share Napisano 28 Stycznia 2012 Sroki za spóźnienie, ale czasowy nie byłem. No bardzo pięknie to wygląda. Jak już ktoś napisał dajesz filtry i dalej z nim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 29 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2012 Pojechałem z filtrami; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 29 Stycznia 2012 Share Napisano 29 Stycznia 2012 Ładna baza do dalszego szaleństwa olejami i innymi upiększaczami . Zastanawiam się tylko, czy o jakiś jeden ton za ciemno go nie wymalowałeś. A może na moim monitorze tak tylko ciemnawo wygląda. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 29 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2012 Hmmm może rzeczywiście jest za ciemnawy No nic zobaczymy jak mi to dalej będzie wychodzić. Spróbuje jeszcze dać jasnozielony filtr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 29 Stycznia 2012 Share Napisano 29 Stycznia 2012 A jakimi kolorami filtrowałeś go do tej pory? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 29 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2012 Dawałem żółtą ochrę i brunat krapowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 29 Stycznia 2012 Share Napisano 29 Stycznia 2012 Naprawdę fantastycznie wygląda ten kamuflaż. Czekam niecierpliwie na efekt końcowy Powodzenia przy wykończeniówce! Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 29 Stycznia 2012 Share Napisano 29 Stycznia 2012 Cóż to za malowanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 29 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2012 Cóż to za malowanie ? Co do malowania to odsyłam Cię Rafał do tej stronki; http://ricklawler.plastic-garden.com/?p=1546 Dałem filtr z jasnej zielonej i chyba jest dużo lepiej. Koła malowałem po raz pierwszy od jakiegoś czasu farbami Vallejo. Chyba dam im drugą szansę ponieważ mam ich spory zapas Do rozcieńczania użyłem tego specyfiku; Zamówiłem też rozpuszczalnik Lifecolor .który podobno jest do nich najlepszy. Tetka tak się prezentuje po zabiegu; Jeszcze chyba dam żółty filtr ale to tylko na żółtawe plamy kamuflażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi