Mikolaj75 Napisano 16 Lutego 2012 Share Napisano 16 Lutego 2012 Witaj Bartosz, coraz fajniej ten Jaczek wygląda. Podobają mi się nity na blachach przejścia skrzydło-kadłub, ładny tuning wnęk podwozia - widzę, że są pewne uzupełnienia w stosunku do wczesnych zdjęć, dobrze przygotowane światła pozycyjne - mam wprawdzie wrażenie pewnego zachwiania symetrii, ale to chyba kwestia fotek. No i porządnie zdetalowane blachy silnika. Mam nadzieję, że się wyrobisz. Wyborcy czekają! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz69 Napisano 16 Lutego 2012 Autor Share Napisano 16 Lutego 2012 Ostatnio pracowałem nad celownikiem-oto rezultaty moich zmagań Teraz montaż do kadłuba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz69 Napisano 18 Lutego 2012 Autor Share Napisano 18 Lutego 2012 Przykleiłem już stery i lotki na swoje miejsce i zamontowałem celownik. Jutro montaż wiatrochronu i podkład. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 18 Lutego 2012 Share Napisano 18 Lutego 2012 No to pięknie. Jaczek zbliża się do galerii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 18 Lutego 2012 Share Napisano 18 Lutego 2012 Bartoszu, naprawdę fajnie, celowniczek klasa . Zachowaj tylko maksymalną staranność na finiszu, a będzie dobrze. Jednej sprawy ci zazdroszczę - będziesz miał skończonego Jaka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz69 Napisano 21 Lutego 2012 Autor Share Napisano 21 Lutego 2012 Pokryty podkładem i czeka na malowanie białym i niebieskim od spodu Moja zabawa z szablonem na numer boczny"85" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 21 Lutego 2012 Share Napisano 21 Lutego 2012 Witam Niestety podkład ujawnił trochę niedoskonałości powierzchni, które przydałoby się przeszlifować. Chodzi w szczególności o nity w okolicach kokpitu, linie podziału blach okapotowania silnika i górna część prawej burty kadłuba w przed ogonem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz69 Napisano 22 Lutego 2012 Autor Share Napisano 22 Lutego 2012 Trzeba się spieszyć - pomalowany na biało Zamaskowana góra i pomalowany spód Pomalowałem fragment kamuflażu przed ogonem i położyłem maski z "85"-tą Kadłub jest przygotowany do pomalowania czarwonej "85" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 22 Lutego 2012 Share Napisano 22 Lutego 2012 Będzie dzisiaj jeszcze jakaś fotka czy mogę iść spać??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz69 Napisano 23 Lutego 2012 Autor Share Napisano 23 Lutego 2012 Tombie kolejne zdjęcia postaram się zamieścić dzisiaj wieczorkiem. Jak powoli się składa i chyba bez żadnych problemów powinienem ukończyć przed 29 lutym. Dziękuję za podpowiedzi i uwagi, czytam je bardzo nieuważnie i w miarę możliwości staram się reagować na nie w trakcie prac nad modelem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz69 Napisano 23 Lutego 2012 Autor Share Napisano 23 Lutego 2012 Dodaje kolejne zdjecia z warsztatu.Zmieniłem podkład dla fotek-na czarnym tle model będzie lepiej widoczny w jego zimowym malowaniu. Po raz pierwszy robiłem maskę i wykonałem napis-efekty widoczne na zdjęciach.Nie jest to fabryczna kalka i żeby zrobić taki element perfekcyjnie to jeszcze będę musiał popracować. Pokryłem model sido i położyłem jeszce gwiazdy na spodzie i bokach kadłuba. Na dzisiaj wszystko, jutro będziemy go brudzić i może zdążę się zabrać za podwozie. Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz69 Napisano 24 Lutego 2012 Autor Share Napisano 24 Lutego 2012 Początek postarzania,na pierwszy ogień poszły okopcenia z rur Na koniec zdjęcia podwozia-koło ogonowe jeszcze nie obcięte na igle oraz goleń główna z osłoną koła. Jutro montaż całości i zakończenie projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 24 Lutego 2012 Share Napisano 24 Lutego 2012 Podoba mi się, pokombinuj jeszcze delikatnie z brudzeniem, bo radziecki samolot w zimowym malowaniu czasu wojny do wyższa szkoła jazdy, fotki z dokumentacji pokazują, że to nie jest łatwa sprawa. Ale oczywiście lepiej mniej niż przesadzić, chociaż strefy za lufami kmów należy. Jeszcze jest 5 dni - dopieść Jaczka i będzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz69 Napisano 25 Lutego 2012 Autor Share Napisano 25 Lutego 2012 To mój ostatni post na forum warsztatu i ostatnie zdjęcia z prac wykończeniowych.Model Jaka stoi już na kółkach,brak jeszcze owiewki i paru detali. Dziękuje wszystkim odwiedzającym za zainteresowanie moim pierwszym warsztatem,za podpowiedzi i za uwagi podczas pracy nad Jakiem-zwłaszcza Mikołajowi za kibicowanie i cenne sugestie. Jutro postaram się wystawić model w Galerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 25 Lutego 2012 Share Napisano 25 Lutego 2012 Drugi model w Open ukończony. Gratuluję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mieszko988 Napisano 25 Lutego 2012 Share Napisano 25 Lutego 2012 Krasiwaja maszyna. Pieknie wyszedł Czekam na galerie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 25 Lutego 2012 Share Napisano 25 Lutego 2012 Zważ Mieszko, że maszyna po russki eto samochód . Ale prawda , ładnie to wyszło. Ja mojego skończę po czasie... Gratulacje Bartoszu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 25 Lutego 2012 Share Napisano 25 Lutego 2012 Bartoszu, to niezwykle miło zostać indywidualnie wyróżnionym na zakończenie tak ciekawego warsztatu. Mam nadzieję, że z końcówką detali pójdzie jak należy i pojawi się ważny gracz w galerii Open Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 26 Lutego 2012 Share Napisano 26 Lutego 2012 Zważ Mieszko, że maszyna po russki eto samochód . Ale prawda , ładnie to wyszło. Ja mojego skończę po czasie... Gratulacje Bartoszu No, a jak jest maszyna, pa ruski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 26 Lutego 2012 Share Napisano 26 Lutego 2012 Izwienitie oszybku. Toże maszyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi