pankot13 Napisano 11 Marca 2012 Share Napisano 11 Marca 2012 No i jak tam? Jakieś postępy w brudzeniu Panie Math? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
math Napisano 11 Marca 2012 Autor Share Napisano 11 Marca 2012 Znow weekend i znow nieco popracowalem: Po pierwsze poszly pigmenty. Pomalowalem gasienice ale wczesniej dol wanny. Idea byla zeby nie zrobic zbyt duzo blota (a raczej wcale) lecz splywajacy w dol wanny brud. Robilem to etapami. Warstwe roznych pigmentow (w roznych odcieniach) bardzo intensywnie ''namaczalem' fixerem MIG'a i benzynka. Po przeschnieciu (szuszarka:). Namoczylem jeszcze raz i pociagnieciami pedzlem w dol pozwolilem pigmentom powoli splywac. Caly proces powtorzylem 2-3 razy tak zeby uzuskac efekt warstwowosci i niejednolotosci. Tak to wygladalo w trakcie (pierwsza warstwa): i po wyschnieciu (kilka fotek z dwoch stron): i pojazd w calosci: Nastepnie zalozylem oslony Thoma (troche zabawy bylo z dopasowaniem kolorow kamuflazu do uchwytow mantujacych...ale wyszlo w sumie spoko. Doszlo tez nieco obic tu i tam: i w pelnej krasie pojazd wyglada nastepujaco: tu troche splyeajacego brudu z przodu tez dodalem i Mysle ze model jest juz w sumie skonczony i psikniety delikatnie matem....przygladne sie na spokojnie i moze poprawie jakies bzdurki. aaa. zapomnialem...kaemu na wiezy juz NIE MA! Co myslicie ? Jak porobie nieco zdjec w tygodniu z jakims ladnym swiatlem to wrzuce je galerii. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 11 Marca 2012 Share Napisano 11 Marca 2012 No Mateusz dla mnie efekt jest genialny sam model aż prosi się o jakąś winietkę... brudzenie i malunek rewelacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 11 Marca 2012 Share Napisano 11 Marca 2012 Brudzenie podwozia wyszło Ci fajnie. Jedynie popracował bym jeszcze nad kołami jezdnymi.Są jak dla mnie odrobinę za sterylne. Może odrobina pigmentów by im nie zaszkodziła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 11 Marca 2012 Share Napisano 11 Marca 2012 Widać klasę. Bardzo ładny. Co następne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
math Napisano 12 Marca 2012 Autor Share Napisano 12 Marca 2012 Widać klasę. Bardzo ładny. Co następne? Co nastepne...hmmm. Mam do skonczenia Shermana Academy (narazie musimy sie przeprosic:). Mam jakiegos Tygrysa Tamki (pod choinke - ale chwilowo mam dosc niemieckich pojazdow. A z takich powaznieszych modeli w planach to KV-2 trumpka z blaszkami Edka, prawdopodobnie z lekkim zimowym malowaniu lub normalnym - aba dosyfine jak sie w koncu zdecyduje). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
math Napisano 13 Marca 2012 Autor Share Napisano 13 Marca 2012 Model ukonczony. Zapraszam do garerii: http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=68&t=32166 Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi