Skocz do zawartości

Nieprawdziwek: VK1602 Leopard + Flakvierling 38 + ...

Kamil K.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Zapowiada się na drobną ofensywę warsztatową z mojej strony. Ponieważ Valentine jest praktycznie gotowy do malowania rozpoczynam nowy projekt, który w mojej głowie zrodził się po zawodach w Lublinie.

Zamierzam upchnąć na podwoziu Leoparda działko plot. Całości będzie dopełniać przyczepka wypełniona amunicją i innymi bambetlami, choć jej obecność nie jest jeszcze przesądzona. Aktualnie jestem na etapie układania sobie tego wszystkiego w głowie.

Główni bohaterowie wątku:

PICT9871.jpg

Zarówno Leoś jak i Flak to piękne, nowe modele. Mam nadzieję, że coś mi z tego wyjdzie.

Wprawdzie projekt jest nieprawdziwkowy, jednak zapraszam wszystkich do pomocy w urealnieniu tego projektu. Postaram się, żeby miało to ręce i nogi.

Pozdrawiam

Mówisz masz.

Póki co modelik klei się bajkowo. Gdyby nie gęsi z osobnymi zębami do doklejania, to miałby malutko części i byłby do sklejania w dosłownie jeden wieczór.. ale to w sumie wcale nie wada. Koła spasowane na sucho.

PICT9873.jpg

PICT9874.jpg

Mi sklejenie (bez gąsienic kadłuba zajęło ok 30min ;) ) ,bo wyciąłem wszystkie części a następnie obrobiłem dopiero później zabierając się za sklejanie. Normalnie pewnie zajęło by to co najmniej 3h.

Leopard jako taki praktycznie gotowy. Ogólnie to dwa długie wieczory zajęły mi gąsienice, które składają się z 3 elementów/ogniwko. Uciążliwa i upierdliwa praca, ogólnie nie polecam. Następnym razem tego błędu już nie popełnię i kupię albo zamienniki Bronco, albo cokolwiek innego.

Kadłub, koła i gąski są złożone do kupy na sucho, stad ew. nierówności itp. Do kupy zostanie to złożone po malowaniu.

Reszta prac przy leosiu (jakaś płyta na której postawię flaka, może jakieś ekrany pancerne, co tam mi przyjdzie do głowy ogólnie) po sklejeniu flaka.

PICT9876.jpg

PICT9875.jpg

Nie, nie, gąsienice też są "na sucho", z dwóch kawałków góra-dół. Stąd ta taśma klejąca widoczna na zdjęciach. Co do pomysłów, no to nic innego jak dokładność, precyzja i spokój nie mogę doradzić. Ja sam teraz przestawiam się na malowanie "w kawałkach".

• 3 months later...

Cześć,

Trochę dawno mnie tu nie było. . Ale zupełnie nie miałem czasu ani ochoty na modelarstwo. Parę dni temu, gdy odpadło mi część innych zajmujących rzeczy mogłem wrócić do modelarstwa. postanowiłem, że dokończę sobie kleić tego nieprawdziwka. Tak wygląda aktualnie, złożony na sucho oczywiście:

P1150058.jpg

P1150059.jpg

P1150053.jpg

P1150056.jpg

Zaraz lecę po brakujące farby, doprowadzę aerograf do porządku i pomaziam sobie wreszcie.