Kamil K. Napisano 10 Grudnia 2011 Share Napisano 10 Grudnia 2011 Witam Zapowiada się na drobną ofensywę warsztatową z mojej strony. Ponieważ Valentine jest praktycznie gotowy do malowania rozpoczynam nowy projekt, który w mojej głowie zrodził się po zawodach w Lublinie. Zamierzam upchnąć na podwoziu Leoparda działko plot. Całości będzie dopełniać przyczepka wypełniona amunicją i innymi bambetlami, choć jej obecność nie jest jeszcze przesądzona. Aktualnie jestem na etapie układania sobie tego wszystkiego w głowie. Główni bohaterowie wątku: Zarówno Leoś jak i Flak to piękne, nowe modele. Mam nadzieję, że coś mi z tego wyjdzie. Wprawdzie projekt jest nieprawdziwkowy, jednak zapraszam wszystkich do pomocy w urealnieniu tego projektu. Postaram się, żeby miało to ręce i nogi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 10 Grudnia 2011 Share Napisano 10 Grudnia 2011 O warsztat od początku. No to będzie się tutaj działo. Zasiadam do obserwacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 10 Grudnia 2011 Share Napisano 10 Grudnia 2011 Cos nowego z twojej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 10 Grudnia 2011 Share Napisano 10 Grudnia 2011 Leopard Hobby Bossa już od dawna chodził mi po głowie, także będę bacznie obserwował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 11 Grudnia 2011 Share Napisano 11 Grudnia 2011 Leopard jest naprawdę super natomiast , ciekawa konwersja , czekam na efekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 11 Grudnia 2011 Share Napisano 11 Grudnia 2011 Jedziesz z tematem!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabotnik Napisano 12 Grudnia 2011 Share Napisano 12 Grudnia 2011 Reflektor już jest , model sfotografowałem na konkursie w Osowej, teraz brakować będzie jeszcze tylko jakiegoś dalmierza czy cuś :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 12 Grudnia 2011 Share Napisano 12 Grudnia 2011 O mój model! Swoją droga fatalnie uwalone koła. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 12 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2011 Leoparda z reflektorem widziałem też w Lublinie(ale to chyba nie ten sam) i stąd narodził się pomysł. Co nieco pokleiłem, wieczorem, lub jutro zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 12 Grudnia 2011 Share Napisano 12 Grudnia 2011 Leoparda z reflektorem widziałem też w Lublinie To na pewno nie ten sam ,bo ten jest bardzo młody i ma zaledwie 3tyg Czekam na jakieś aktualizacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 12 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2011 Mówisz masz. Póki co modelik klei się bajkowo. Gdyby nie gęsi z osobnymi zębami do doklejania, to miałby malutko części i byłby do sklejania w dosłownie jeden wieczór.. ale to w sumie wcale nie wada. Koła spasowane na sucho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 12 Grudnia 2011 Share Napisano 12 Grudnia 2011 Mi sklejenie (bez gąsienic kadłuba zajęło ok 30min ;) ) ,bo wyciąłem wszystkie części a następnie obrobiłem dopiero później zabierając się za sklejanie. Normalnie pewnie zajęło by to co najmniej 3h. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 15 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2011 Leopard jako taki praktycznie gotowy. Ogólnie to dwa długie wieczory zajęły mi gąsienice, które składają się z 3 elementów/ogniwko. Uciążliwa i upierdliwa praca, ogólnie nie polecam. Następnym razem tego błędu już nie popełnię i kupię albo zamienniki Bronco, albo cokolwiek innego. Kadłub, koła i gąski są złożone do kupy na sucho, stad ew. nierówności itp. Do kupy zostanie to złożone po malowaniu. Reszta prac przy leosiu (jakaś płyta na której postawię flaka, może jakieś ekrany pancerne, co tam mi przyjdzie do głowy ogólnie) po sklejeniu flaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 15 Grudnia 2011 Share Napisano 15 Grudnia 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 16 Grudnia 2011 Share Napisano 16 Grudnia 2011 Ale gąsienice masz już zamontowane na stałe? Jak tak to mógłbyś przy malowaniu zrobić zdjęcia kolejnych etapów bo nie mam pomysłu jak malować poskładany układ jezdny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 16 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2011 Nie, nie, gąsienice też są "na sucho", z dwóch kawałków góra-dół. Stąd ta taśma klejąca widoczna na zdjęciach. Co do pomysłów, no to nic innego jak dokładność, precyzja i spokój nie mogę doradzić. Ja sam teraz przestawiam się na malowanie "w kawałkach". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 30 Marca 2012 Autor Share Napisano 30 Marca 2012 Cześć, Trochę dawno mnie tu nie było. . Ale zupełnie nie miałem czasu ani ochoty na modelarstwo. Parę dni temu, gdy odpadło mi część innych zajmujących rzeczy mogłem wrócić do modelarstwa. postanowiłem, że dokończę sobie kleić tego nieprawdziwka. Tak wygląda aktualnie, złożony na sucho oczywiście: Zaraz lecę po brakujące farby, doprowadzę aerograf do porządku i pomaziam sobie wreszcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 30 Marca 2012 Share Napisano 30 Marca 2012 Bardzo ciekawy ten wyimaginowany pojazd. Maluj, bédzie co podziwia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 30 Marca 2012 Share Napisano 30 Marca 2012 Świetnie to wygląda! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 30 Marca 2012 Share Napisano 30 Marca 2012 Super . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 30 Marca 2012 Share Napisano 30 Marca 2012 No bajerancko wygląda jeszcze jakieś konkretne malowanie i będzie na wypasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 30 Marca 2012 Share Napisano 30 Marca 2012 Walcz dalej. Patrzymy. Póki co bardzo ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 31 Marca 2012 Autor Share Napisano 31 Marca 2012 Dzięki, dzięki. Od wczoraj Nieprawdziwek nabiera kolorów: Można już kłaść sido i kalki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 31 Marca 2012 Share Napisano 31 Marca 2012 A za jasny ten dunkelgelb? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RAFMEN Napisano 31 Marca 2012 Share Napisano 31 Marca 2012 Po washu będzie ciemniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi