bazylms Napisano 4 Stycznia 2012 Share Napisano 4 Stycznia 2012 Wygląda git. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
math Napisano 4 Stycznia 2012 Share Napisano 4 Stycznia 2012 no i miodzio... Jedyne czego nie jestem pewien to zarysowan na wiezy (zwlaszcza przednia) i dzioor po kulach (chyba?). Bebechy swietne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 4 Stycznia 2012 Share Napisano 4 Stycznia 2012 Michał współpracujemy to nie będzie tak łatwo Doszła też belka z załamanego stropu hali. Hale miały belki stropowe z żelbetu więc ten kawałek listewki nie przejdzie Mniej pośpiechu, więcej myślenia i będzie git. Postępy robisz astronomiczne i 3-maj tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 5 Stycznia 2012 Share Napisano 5 Stycznia 2012 Dodaj obić (jeśli się tak na nim złomiarze znęcali). W niektóre miejsca po uchwytach wklej kawałki uciętego drutu i w tych samych miejscach dodaj jakieś rysy/obicia (Ręcznie raczej tego nie wyrywali, więc porysować musieli ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 5 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2012 no i miodzio...Jedyne czego nie jestem pewien to zarysowan na wiezy (zwlaszcza przednia) i dzioor po kulach (chyba?). Bebechy swietne A tak jakość zdewastowany to troszkę porysowałem. Te dziurki to nie dziury po kulach-tylko po oderwanych narzędziach, będą zaszpachlowane. Z tą deską to masz rację templess, przyjmijmy, że mogła tam jakoś być Mam parę pytań : 1.Kolor obić, myślałem, żeby na minii zrobić czerwonobordowe a na czerwonobordowych koloru minii 2.No i gąski, jaki kolor, całe we rdzy, czy jakieś inne? 3.Model ma się błyszczeć czy dać mat? Jeszcze dzisiaj będą nowe zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 5 Stycznia 2012 Share Napisano 5 Stycznia 2012 1. Nakładaj gąsbą - nie czerwone tylko ciemny brąz. 2.Skoro stoi 15 lat w podziurawionej przez bomby fabryce to warto by dać rdzę, ale bez przesady. 3.Mat. 4.Ja bym nie szpachlował tych dziur po uchwytach tylko jak pisałem wcześniej, ucinasz kawałek drutu (1/2mm) i wklejasz w tą dziurę. Oczywiście nie we wszystkie dziury.Przynajmniej ja mam taką wizję (nie wiem jak się to może prezentować). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 5 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2012 Dobra ok , ale to musi być kawałek puszki, zobacz jak wyglądają uchwyty na bocznym pancerzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 5 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2012 No i obiecane zdjęcia. Po ułożeniu czołgu na dioramie będzie on oczywiście obsypany jeszcze ogniwkami. Dorobiłem z puszki też uchwyty na narzędzie-3 są sprawne, natomiast reszta powykręcana. Teraz jest trochę wolnego, więc jutro malowanie. Na ferie zimowe biorę się za dioramę P.S A na czerwonym kolorze też robić brązowe obicia czy też może trochę w kolorze minii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 5 Stycznia 2012 Share Napisano 5 Stycznia 2012 (edytowane) Co do obić to wydaje mi się, że też brąz. Nie wiedzieć czemu, ale bliżej mi do wraku niż do opuszczonego, stojącego przez 15 lat czołu - ach Ci złomiarze . Masz na oku jakieś figurki? Ja do tego wiaderka dodał bym człowieka co zbiera jakąś drobnicę, Zresztą wydaje mi się, że za dużo drobnicy zostało na czołgu (takie elementy, które raczej zostały by wzięte na pierwszym miejscu). Pozostawiam miejsce do wypowiedzenia się w tej kwesti innym. Mnie się wydaje,że powinien być bardziej splądrowany. Kto normalny (złomiarz) wykręcał by uchwyty, a nie zbierał leżącego złomu . Edytowane 5 Stycznia 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 5 Stycznia 2012 Share Napisano 5 Stycznia 2012 Na mini nie rób obić jeżeli o to chodzi ,bo dziwnie to wygląda. Po prostu rozjaśnij krawędzie jakimś metalikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 5 Stycznia 2012 Share Napisano 5 Stycznia 2012 Cloner z całym szacunkiem. Ci złomiarze jak odrywali te lementy to coś tam na pewno poubijali. A ponieważ pojazd stał te x lat to plamy te powinny korodować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 5 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2012 Co do obić to wydaje mi się, że też brąz.Nie wiedzieć czemu, ale bliżej mi do wraku niż do opuszczonego, stojącego przez 15 lat czołu - ach Ci złomiarze . Masz na oku jakieś figurki? Ja do tego wiaderka dodał bym człowieka co zbiera jakąś drobnicę, Zresztą wydaje mi się, że za dużo drobnicy zostało na czołgu (takie elementy, które raczej zostały by wzięte na pierwszym miejscu). Pozostawiam miejsce do wypowiedzenia się w tej kwesti innym. Mnie się wydaje,że powinien być bardziej splądrowany. Kto normalny (złomiarz) wykręcał by uchwyty, a nie zbierał leżącego złomu . Haha. Nie wiem, moim zdaniem jest dobrze, nie będę nic odrywał. Możemy przyjąć, że złomiarze wyrzucją przez włazy wszystko na wierzch, żeby na koniec zbierać i wywozić. Co do tych uchwytów to masz rację, przyjmijmy, że pogięły się na skutek rozpadu hali, zachaczeń, że np. złomiarze opierali się o nie butami Wczoraj mówiłeś Grzesiek, że dobrze wygląda, a teraz zmieniasz zdanie? Musiałbym wszystko odrywać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 5 Stycznia 2012 Share Napisano 5 Stycznia 2012 Cloner z całym szacunkiem. Ci złomiarze jak odrywali te lementy to coś tam na pewno poubijali. A ponieważ pojazd stał te x lat to plamy te powinny korodować. Pewnie ale, kolory ciężko dopasować i nie wygląda to za dobrze. Z resztą minia jest trwała a nawet jeśli to warto by to jakimś rdzawym pigmentem przykurzyć i myślę ,że będzie fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 5 Stycznia 2012 Share Napisano 5 Stycznia 2012 nieładnie Grzesiek tak zmieniać zdanie, co Ty sobie myślisz a na czym trzyma się ten właz dowódcy odgiety do góry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B@RT3K Napisano 5 Stycznia 2012 Share Napisano 5 Stycznia 2012 A ja jeszcze mam pomysł , może byś samą lufę z jarzmem odkleił i wkleił w pozycji takiej "oklapniętej" mniej więcej takie "cuś" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 5 Stycznia 2012 Share Napisano 5 Stycznia 2012 Podpisuje się rekami i nogami pod tym u góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 5 Stycznia 2012 Share Napisano 5 Stycznia 2012 nieładnie Grzesiek tak zmieniać zdanie, co Ty sobie myślisz Ale ja nie zmieniam zdania . Cały czas mi się podoba. Tylko zastanawiałem się nad tym i tak mi to jakoś nie pasowało. Ale podtrzymuje zdanie, że wygląda super i podoba mi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 6 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2012 Nie no ok, fajnie Chodziło mi o to, że szkoda by to wszystko odrywać. Z tą oklapniętom lufą też już myślałem, ale nie przemawia to zbytnio do mnie :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 6 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2012 No i pomalowany. Najpierw sidolux, biedronka, później wash, obicia i tak dalej. Obicia robione gąbką. Widziałem trochę tak popisanych modeli, więc też postanowiłem coś zrobić, żeby można było rozpoznać, że to czasy współczesne Są też napisy Amerykańców, którzy podczas wyzwalania części Niemiec odwiedzili maszynę. Aha no i jeszcze dodam trochę gruzu i cegieł. Jutro zabieram się za koła i gąsienice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin93 Napisano 6 Stycznia 2012 Share Napisano 6 Stycznia 2012 Nie przemawia do mnie ta wizja, ale no niech sie inni wypowiedzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 6 Stycznia 2012 Share Napisano 6 Stycznia 2012 Mnie też się średnio podoba, trochę tego za dużo. Dobrze, że to Niemcy nie Polska - napisy były by całkiem inne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 6 Stycznia 2012 Share Napisano 6 Stycznia 2012 Lepiej się nie wypowiadam ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Stycznia 2012 Share Napisano 6 Stycznia 2012 Wiesz, chyba cię troskę Michał poniosło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tukidyndas Napisano 6 Stycznia 2012 Share Napisano 6 Stycznia 2012 Technicznie nie ma tragedii. Ale faktycznie trochę poniosło z napisami. Do tego lekko nie przemyślanymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 6 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2012 Przepraszam wszystkich. Jestem tak na siebie wściekły. Taki ze mnie debil i głupek. Znowu się dałem. Wszystko przez pośpiech, nie przemyślałem wszystkiego i zrobiłem na odwal. Brzydko mówiąc to co zrobiłem wygląda jak ,,gówno'' Należy mi się Poprawka i od nowa... Widać ślady po kleju, tam będą nowe uchwyty bo odpadły i to wszystko zasłonią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi