romus58 Napisano 5 Stycznia 2012 Share Napisano 5 Stycznia 2012 Witam.Przymierzam sie do budowy modelu firmy Revell samolotu He 219 ;UHU; ale widze problem.Wedlug instrukcji budowy przod modelu trzeba obciarzyc 40 gram.Jak tam pomiescic taki ciezar.Prosze o pomoc i jakas rade.Dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 5 Stycznia 2012 Share Napisano 5 Stycznia 2012 Sklep wędkarski i ciężarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
romus58 Napisano 5 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2012 Tak mam ciezarki,ale problem w tym jak to zmiescic w tym waskim kadlubie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepociufakers Napisano 5 Stycznia 2012 Share Napisano 5 Stycznia 2012 Spróbuj dociążyć gdziekolwiek się da miejsca miedzy przednim a tylnym kołem(bo faktycznie w nosie jest mało miejsca:), np. jak patrzę na H219 to może uda się coś upchnąć w gondloach silnikowych, kołpakach śmigieł i za kabiną pilotów, nie mówię tu koniecznie o ciężarkach ale np. jakaś plastyczna masa typu modelina/plastelina, może wejdą tam jakieś nakrętki, śróbki, itp:) ps. tak teraz myśle ciekawe jak by z piachem by wyszło(oczywiście nie sypkim), raczej ma większą gęstość od plasteliny(ale tu pewny nie jestem), można by było jakiś miks piach plust plastelina zlepić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 5 Stycznia 2012 Share Napisano 5 Stycznia 2012 Tamiya do swojego dodala odlew w ksztalcie wnetrza kabiny,ale jak ktos waloryzuje zestaw to i tak trzeba dociazac gdzie sie da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ari Napisano 5 Stycznia 2012 Share Napisano 5 Stycznia 2012 Żaden problem. Śrut 2mm z amunicji skeet i klej CA. 2 naboje to 48 lub 56 gram ołowiu - załatwi sprawę? Jak tak to się pospiesz bo jak się natknę na filozofujących geniuszy, bredzących bez pojęcia o technologii wykonywania form wtryskowych to się pewnie znów rozbawię i się banem skończy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 5 Stycznia 2012 Share Napisano 5 Stycznia 2012 Przydałoby się trochę lepiej dobierać tytuły wątków niż takie enigmatyczne "pomoc"... Aż dziw, że żaden admin nie opieprzył. Obciążenia nie mus montować. Można rozwiązać to inaczej, np dorobić jakąś podpórkę, np drabinkę pod ogon. Ma to ten plus, że nie ma ryzyka aby golenie się "rozjechały" pod większym obciążeniem. Ja w swoim Do 335 wybrnąłem tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
romus58 Napisano 6 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2012 Banny a co mialem napisac ;Ratunku; byla mi potrzebna pomoc to napisalem.Przyznam sie ze tez kombinowalem z jakas tam podporka czy drabinka.Dzieki.Mam tez model Do 335 firmy Tamiya 1:48 i tam dadali obciazenie przodu metalowym walkiem i po klopocie.Dzieki wszystkim za podsuniete pomysly.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 6 Stycznia 2012 Share Napisano 6 Stycznia 2012 Znacznie lepiej by brzmiał tytuł np "He 219 Revell - jak wykonać obciążenie." Poza tym na forum jest specjalny dział poradnikowy "Jak to zrobić i pokazać" viewforum.php?f=40 i tam właściwiej by było adresować podobne zapytania. To jest dział warsztatowy, służący generalnie pokazaniu jak przebiegają prace nad modelem, jeśli ktoś chce je zaprezentować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
romus58 Napisano 7 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2012 Banny masz racje,ale jestem tu nowy i nie ogarnolem jeszcze tego wszystkiego.Dzieki za rade i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arek2202 Napisano 7 Stycznia 2012 Share Napisano 7 Stycznia 2012 Kiedyś miałem podobny problem z dociążaniem model. Plastelina miała zbyt mały ciężar własny, a na ołów zwyczjanie nie było miejsca. Z zapasów do "karpiowania" wydobyłem coś o nazwie pasta wolframowa. Ma bardzo duży ciężar własny, a konsystencją przypomina plastelinę, więc bez trudu można ją upchnąć w każdą dziurę. Bez problemu do dostania w każdym większym wędkarskim, choć cena może troche odtsraszyć (około 30 zł), to z powodzeniem wystarczy na kilkanaście modeli. Są też ołowiane pasty, ale te mają ciut inne przeznaczenie i nie są aż tak cięzkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 7 Stycznia 2012 Share Napisano 7 Stycznia 2012 Przeniosłem wątek w bardziej odpowiednie miejsce i uzupełniłem jego tytuł dla większej przejrzystości. Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 7 Stycznia 2012 Share Napisano 7 Stycznia 2012 Mój ojciec ładował zawsze na "dziób" samolotu plastelinę. zawsze zdawało egzamin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AMO_Graphic Napisano 8 Stycznia 2012 Share Napisano 8 Stycznia 2012 Możesz jeszcze spróbować coś wcisnąć (śrut, plastelina) w gondole silnikowe, za żaluzjami silnika, a przed ścianką komory podwozia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi