hadzi Napisano 8 Stycznia 2012 Share Napisano 8 Stycznia 2012 (edytowane) Model wykonałem ok. 10 lat temu z zestawu żywicznego Dujin (F). Ci którzy mieli do czynienia z firmą wiedzą, a Ci co nie to niech się dowiedzą, ze to strasznie masakryczny model. Wnętrze wykonałem od podstaw opierając się na konstrukcji Hurrcane’a, podwozie przejąłem bodaj z modelu Novo Firefly’a. Nie znam niestety numeru seryjnego tego samolotu – malowanie na podstawie rysunku T.J.Kowalskiego z książki „Godło i barwa w lotnictwie polskim cz.2” WkiŁ – Biblioteczka Skrzydlatej Polski. Kalki składaki, godło wykonał dla mnie przyjaciel. Edytowane 8 Stycznia 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 8 Stycznia 2012 Share Napisano 8 Stycznia 2012 Bardzo nietypowy model nam pokazałeś i do tego bardzo dobrze zrobiony To malowanie zapadło mi w pamięć przez swój pasiasty spód i jak pokazałeś swój model, praktycznie od razu przypomniałem sobie również rzut boczny ze Skrzydlatej Polski. Klapy podwozia szlifowałeś, czy były już takie cienkie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 8 Stycznia 2012 Share Napisano 8 Stycznia 2012 Bardzo fajna maszyna, nieźle się wyróżnia wśród Spitfireów, Hurricaneów, PZLek ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hadzi Napisano 8 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2012 Dzięki Panowie. Osłony zrobiłem od nowa z płytki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 8 Stycznia 2012 Share Napisano 8 Stycznia 2012 Rzucają się w oczy, bo są ok!, oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr A Napisano 8 Stycznia 2012 Share Napisano 8 Stycznia 2012 Mi się ten model podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 8 Stycznia 2012 Share Napisano 8 Stycznia 2012 Ciekawy model z polskim akcentem. Tylko zdjęcia mogłyby być większe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hadzi Napisano 8 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2012 Ciekawy model z polskim akcentem. Tylko zdjęcia mogłyby być większe. No to prosze, zamienilem zdjecia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 8 Stycznia 2012 Share Napisano 8 Stycznia 2012 A ja chciałbym zapytać o cel zastosowania tego poziomo zamontowanego śmigła na lewej burcie w rzeczywistym samolocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hadzi Napisano 8 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2012 A ja chciałbym zapytać o cel zastosowania tego poziomo zamontowanego śmigła na lewej burcie w rzeczywistym samolocie. po obroceniu o 90 stopni, napedzala wyciagarke rekawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi