hadzi Posted January 8, 2012 Share Posted January 8, 2012 (edited) Model wykonałem ok. 10 lat temu z zestawu żywicznego Dujin (F). Ci którzy mieli do czynienia z firmą wiedzą, a Ci co nie to niech się dowiedzą, ze to strasznie masakryczny model. Wnętrze wykonałem od podstaw opierając się na konstrukcji Hurrcane’a, podwozie przejąłem bodaj z modelu Novo Firefly’a. Nie znam niestety numeru seryjnego tego samolotu – malowanie na podstawie rysunku T.J.Kowalskiego z książki „Godło i barwa w lotnictwie polskim cz.2” WkiŁ – Biblioteczka Skrzydlatej Polski. Kalki składaki, godło wykonał dla mnie przyjaciel. Edited January 8, 2012 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarek38 Posted January 8, 2012 Share Posted January 8, 2012 Bardzo nietypowy model nam pokazałeś i do tego bardzo dobrze zrobiony To malowanie zapadło mi w pamięć przez swój pasiasty spód i jak pokazałeś swój model, praktycznie od razu przypomniałem sobie również rzut boczny ze Skrzydlatej Polski. Klapy podwozia szlifowałeś, czy były już takie cienkie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moses Posted January 8, 2012 Share Posted January 8, 2012 Bardzo fajna maszyna, nieźle się wyróżnia wśród Spitfireów, Hurricaneów, PZLek ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hadzi Posted January 8, 2012 Author Share Posted January 8, 2012 Dzięki Panowie. Osłony zrobiłem od nowa z płytki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarek38 Posted January 8, 2012 Share Posted January 8, 2012 Rzucają się w oczy, bo są ok!, oczywiście Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr A Posted January 8, 2012 Share Posted January 8, 2012 Mi się ten model podoba. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Banny Posted January 8, 2012 Share Posted January 8, 2012 Ciekawy model z polskim akcentem. Tylko zdjęcia mogłyby być większe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hadzi Posted January 8, 2012 Author Share Posted January 8, 2012 Ciekawy model z polskim akcentem. Tylko zdjęcia mogłyby być większe. No to prosze, zamienilem zdjecia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikele Posted January 8, 2012 Share Posted January 8, 2012 A ja chciałbym zapytać o cel zastosowania tego poziomo zamontowanego śmigła na lewej burcie w rzeczywistym samolocie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hadzi Posted January 8, 2012 Author Share Posted January 8, 2012 A ja chciałbym zapytać o cel zastosowania tego poziomo zamontowanego śmigła na lewej burcie w rzeczywistym samolocie. po obroceniu o 90 stopni, napedzala wyciagarke rekawa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts