hadzi Napisano 8 Stycznia 2012 Napisano 8 Stycznia 2012 (edytowane) Model wykonałem ok. 10 lat temu z zestawu żywicznego Dujin (F). Ci którzy mieli do czynienia z firmą wiedzą, a Ci co nie to niech się dowiedzą, ze to strasznie masakryczny model. Wnętrze wykonałem od podstaw opierając się na konstrukcji Hurrcane’a, podwozie przejąłem bodaj z modelu Novo Firefly’a. Nie znam niestety numeru seryjnego tego samolotu – malowanie na podstawie rysunku T.J.Kowalskiego z książki „Godło i barwa w lotnictwie polskim cz.2” WkiŁ – Biblioteczka Skrzydlatej Polski. Kalki składaki, godło wykonał dla mnie przyjaciel. Edytowane 8 Stycznia 2012 przez Gość Cytuj
jarek38 Napisano 8 Stycznia 2012 Napisano 8 Stycznia 2012 Bardzo nietypowy model nam pokazałeś i do tego bardzo dobrze zrobiony To malowanie zapadło mi w pamięć przez swój pasiasty spód i jak pokazałeś swój model, praktycznie od razu przypomniałem sobie również rzut boczny ze Skrzydlatej Polski. Klapy podwozia szlifowałeś, czy były już takie cienkie? Cytuj
Moses Napisano 8 Stycznia 2012 Napisano 8 Stycznia 2012 Bardzo fajna maszyna, nieźle się wyróżnia wśród Spitfireów, Hurricaneów, PZLek ;) Cytuj
hadzi Napisano 8 Stycznia 2012 Autor Napisano 8 Stycznia 2012 Dzięki Panowie. Osłony zrobiłem od nowa z płytki. Cytuj
jarek38 Napisano 8 Stycznia 2012 Napisano 8 Stycznia 2012 Rzucają się w oczy, bo są ok!, oczywiście Cytuj
Banny Napisano 8 Stycznia 2012 Napisano 8 Stycznia 2012 Ciekawy model z polskim akcentem. Tylko zdjęcia mogłyby być większe. Cytuj
hadzi Napisano 8 Stycznia 2012 Autor Napisano 8 Stycznia 2012 Ciekawy model z polskim akcentem. Tylko zdjęcia mogłyby być większe. No to prosze, zamienilem zdjecia. Cytuj
Mikele Napisano 8 Stycznia 2012 Napisano 8 Stycznia 2012 A ja chciałbym zapytać o cel zastosowania tego poziomo zamontowanego śmigła na lewej burcie w rzeczywistym samolocie. Cytuj
hadzi Napisano 8 Stycznia 2012 Autor Napisano 8 Stycznia 2012 A ja chciałbym zapytać o cel zastosowania tego poziomo zamontowanego śmigła na lewej burcie w rzeczywistym samolocie. po obroceniu o 90 stopni, napedzala wyciagarke rekawa. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi